HC Energie Karlovy Vary

Poprvé doma! Energii čeká západočeské derby, v brance Frodl

Karlovarští hokejisté se poprvé v letošní přípravě představí na domácím ledě. V sestavě trenéra Bruka se divákům předvedou i největší letošní posily týmu, brankář Dominik Frodl či skandinávští útočníci Iikka Kangasniemi a Lukas Zetterberg. Naváží energetici na povedené výkony i vítězství z úvodu přípravy? Utkání startuje v 17:30, předprodej vstupenek probíhá online na ticketportal.cz nebo v den utkání na pokladnách KV Areny od 16:00.

O soupeři

Škoda má za sebou dvě přípravná utkání. Na úvod se střetla s Českými Budějovicemi. Obratem ve třetí třetině si zařídila na úvod přípravy vítězství. Před vlastním publikem nebyla Plzeň tak úspěšná a na finský klub KooKoo nestačila.

Odchody: brankář: Miroslav Svoboda, obránci: Vojtěch Budík, Jan Jaroměřský, Marek Baránek, útočníci: Martin Beránek, Ludwig Blomstrand, Filip Suchý, Petr Kodýtek, Sam Bitten.

Příchody: brankář: Samuel Hlavaj, obránci: Aleksi Laakso, Tomáš Dusík, útočníci: Jakub Lev, Filip Jansa, Ondřej Matýs, Miroslav Indrák, Petr Straka, Luke Adam.

Z karlovarské kabiny

Svěřenci Davida Bruka za sebou mají tři přípravná klání, ve kterých nastoupili pokaždé v jiné sestavě. V úterý se do hry proti Litvínovu dostala mladší sestava tvořená ze širšího kádru a hráčů partnerského Sokolova. Ač byla Energie papírově slabším týmem, tak ve třetí třetině zvrátila předsudky a pomyslné tři body si odvezla na západ Čech.

Ve čtvrtek tedy vyšla řada na zkušenější sestavu a poprvé se před domácím publikem představí Dominik Frodl či zahraniční posily.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA HC ENERGIE

Frodl (Habal) - Bartejs, Plutnar, Pulpán, Stříteský, Dlapa, Huttula, Anton - Zetterberg, Černoch, Beránek - Rachůnek, Gríger, Kangasniemi - Redlich, Jiskra, Hladonik.

„Jsme ve fázi přípravy, kdy stále trénujeme dvoufázově a na dvě skupiny. Příprava probíhá tedy stejně jako na předchozí tři zápasy,“ popisuje přípravy energetiků na úvodní domácí přípravné utkání Vojtěch Šik.

Energetiky čeká první duel na domácí půdě a na fanoušky se hráči těší „Hrajeme doma a konečně uvidíme naše diváky, na které se moc těšíme. Dlouho jsme se na domácím hřišti neviděli, navíc doma se hraje vždy lépe. Budeme chtít vyhrát,“ říká asistent trenéra A-týmu.