HC Energie Karlovy Vary

Před Kladnem: Jak si vedou hráči na marodce?

Třetí extraligové kolo je za dveřmi a trenéři už nyní musejí přemýšlet, kdo v sestavě dostane jejich důvěru. Lodivodům Energie však příliš nehraje do karet rozsah marodky. Jak jsou na tom zranění hráči a kdo čeká na šanci?

Nejčerstvějším přírůstkem na listinu zraněných hráčů byl útočník Tomáš Rachůnek, jenž nedohrál poslední zápas v Pardubicích. Nad jeho startem visí otazník, tento týden by teprve měl postupně naskočit zpět do tréninku. O jeho stavu jsme informovali v tomto článku.

Pakliže Rachůnek nebude připraven, mají trenéři na jeho místo náhradu – Alberta Michnáče. „Michnáč byl náš třináctý útočník. Do prvních dvou zápasů jsme nasadili hráče, kteří absolvovali celou přípravu, on přišel týden před soutěží,“ vysvětluje Tomáš Mariška, proč dvacetiletý forvard stále čeká na premiéru v nejvyšší české soutěži.

Michnáč se mezitím stihl objevit v dresu Kadaně, v němž proti Chomutovu zapsal gólovou asistenci.

V pátek naopak jisté nenastoupí ani jeden z dvojice Ondřej Šafář, Sebastian Gorčík. První jmenovaný laboruje s nastřelenou nohou a stále nemůže ani trénovat. Gorčík už trénovat začal, jenže dle slov asistenta trenéra nebude na 100 % o víkendu připraven na ostré utkání.