HC Energie Karlovy Vary

Před sezonou: U13 (2006)


Karlovarští sedmáci finišují přípravu na start ligové soutěže, ve středu odehráli jedno z posledních přípravných utkání s Chomutovem. Na otázky nejen ohledně přípravy jsme se zeptali hlavního trenéra, Martina Gombára.

Jak probíhala příprava a jak jste spokojen s jejím průběhem?
Tak příprava v podstatě začala už v dubnu, kdy jsem tým převzal od pana Sapouška. Trénovali jsme každý den na suchu, kluci k tomu přistupovali zodpovědně, byli poctiví, makali, potom dostali v červenci celý měsíc volno. Sešli jsme se tu koncem července a od té doby se připravujeme tady na ledě. Máme za sebou úspěšný turnaj, který tady proběhl v půlce srpna, ten jsme vyhráli a ostatní přípravné zápasy kluci zvládli. Máme hodně hráčů, v ročníku 2006 máme asi 25 kluků, takže se snažíme to vždy rozdělit na dvě půlky, kdy jedna odehraje jeden zápas a druhá zápas druhý, aby kluci byli v tempu. Co se týče přípravy, já jsem zatím spokojený, i když některé výsledky těch přípravných zápasů tomu neopovídají, abych byl spokojený, ale jsem spokojený zatím s kluky a s tím, jak pracují.

Na čem bude před začátkem ligy zapracovat?
Zapracovat bychom měli hlavně na organizaci hry, takové ty základní věci jako najetí, přenesení hry, pohyb a hlavně pro tuto kategorii už bude důležitá i hra do těla.



Před sedmáky jste trénoval o pět let mladší hráče, jaký v tom vy osobně vidíte rozdíl?
Tak rozdíl je velký, ty malé děti se učí rychle, ale nemůžete po nich chtít takové věci, co chcete od sedmáků. Je tam rozdíl ve vybavenosti dovedností a těchto bruslařských a kondičních věcech, ale práce je to stejná. Jsou to pořád děti a s těmi se pracuje dobře.

Loni jste hrál druhou ligu za Sokolov, jak jste skloubil a jak to máte letos?
Tak loni už to bylo těžké, když jsem tu začínal se třeťáky a čtvťáky, kteří trénovali třikrát týdně, což se dalo skloubit výborně, ale jelikož už jsem byl loni i předloni hlavním trenérem a letos jsem hlavní trenér u této vyšší kategorie, už toho času na hraní v Sokolově nebylo tolik a navíc se tam tým téměř zprofesionalizoval, takže já jsem se přesunul do krajského přeboru do Nejdku.

Díky za rozhovor.