HC Energie Karlovy Vary

Premiérové góly i děkovačka! Junioři vstoupili do přípravy výhrou

První přípravný zápas má za sebou i karlovarská juniorka. Na svém ledě vyzvala českobudějovický Motor. Mladí energetici poprvé nastoupili do zápasu pod vedením kouče Pavla Arnošta. Na led tým vyjel v namíchané sestavě, kdy několik hráčů z loňského ročníku doplnilo nováčky. Před domácími fanoušky naši mladíci vyhráli 3:1 a užili si tak první děkovačku po zápasové pauze.

Ačkoliv karlovarští mladíci nastupovali v nové sestavě, na stylu jejich hry to nebylo poznat a na led vtrhli jako vítr. Pozadu ovšem nezůstali ani Jihočeši, takže v první třetině to na ledě doslova lítalo a chvílemi to v hledišti vypadalo jako na tenise, když se hra ve velmi rychlém sledu přesouvala z jedné strany na druhou.

Oba týmy si vytvořily několik šancí, ale první gól padl až po polovině třetiny a jeho autorem byl Michal Kusak. Neuplynuly ani dvě minuty a karlovarská střídačka se znovu radovala. Premiéru v juniorce, i když prozatím pouze v přípravném zápase, si gólem zpestřil David Šilhan.

Ve druhé třetině se tempo maličko zklidnilo, ale zato přituhlo v osobních soubojích. Hráči Motoru hráli hodně do těla a domácí hráče dohrávali. To si energetici samozřejmě nenechali líbit, takže to na ledě docela začalo jiskřit. Ve druhé třetině byly oběma týmy využity trestné lavice.

Oba týmy svá oslabení ubránily a energetici se během nich dokonce několikrát dostali do úniku a svého soupeře vesměs do svého pásma vůbec nepustili. Pár minut před koncem druhé části jihočeští mladíci svým hostitelům dost zatápěli. Svůj tlak nakonec využili a snížili náskok energetiků.

Krátce před koncem zápasu sáhli trenéři hostů k power-play. Opuštěnou branku trefil další debutant Jakub Koudelný. Podporu stovky fanoušků junioři ocenili děkovačkou. V pátek karlovarské mladíky čeká derby s Litvínovem a v úterý vyrážejí k Západočeskému derby do Plzně.

Útočník David Šilhan hrál v předchozí sezoně za dorost a utkání s Motorem, třebaže pouze přípravné, bylo pro něj premiérou v dresu juniorky.

Davide, hrál jsi první zápas za juniorku, jaké to bylo?

Myslím si, že se nám to týmově podařilo a ubojovali jsme to. První třetina se nám podle mého názoru povedla. Ve druhé nám trochu nepřálo štěstíčko (úsměv). Třetí třetina byla v pohodě a dali jsme pak třetí gól do prázdné. Myslím si, že to byl super první zápas.

Jak sis zápas užil ty osobně?

Velice jsem si ho užil (úsměv). Měl jsem poměrně vysoký ice time. Ale jsem spíš rád, že jsme to zvládli týmově, než bych řešil nějaké osobní statistiky. Jsem rád za týmový výkon a za to, že jsme vyhráli.

Takže to, že jsi dal první gól za juniorku, vlastně vůbec nebereš a hlavní bylo vítězství?

Přesně tak (úsměv).

Stálicí útoku juniorky Energie je Michal Kusak, který její barvy hájí už více jak tři roky.

Michale, hráli jste první zápas po několika měsících, jak ses na něj těšil?

Těšil jsem se moc. Pořád jsme jenom trénovali, takže ten zápas byl pro nás dobrý (úsměv).

Po několika letech jste hráli pod novým trenérem, jak jste si na sebe zvykli?

Jo, trenér je super. Nechá nás hrát, takže jsem rád. Těším se na tu spolupráci (úsměv).

Tým Motoru hrál hodně do těla, dost dohrávali a byli takoví, možná by se dalo říct i trošku víc agresivní. Jak jste se s tímto stylem hry vypořádali?

Řekli jsme si, že budeme hrát náš hokej a nebudeme se koukat na ně. Pokračovali jsme v tom a vyhráli jsme.

V pátek vás čeká derby s Litvínovem a v úterý s Plzní. Dá se říct, že to je příprava jako řemen. Vyhovuje vám to?

Ano, je to super (úsměv). Jsou to top zápasy, takže doufejme, že vyhrajeme (úsměv).

Začal jsi přípravu výborně. Máš bilanci z dnešního zápasu 1 + 1. Přidáš k tomu něco?

Doufám, že jo (úsměv).