HC Energie Karlovy Vary

Přijíždí Sparta! Potvrdíme úvodní výhru nad Pražany i body z Boleslavi?

Po výhře nad Mladou Boleslaví čeká naše hokejisty další soupeř z popředí extraligové tabulky. Do Karlových Varů totiž přijede jeden z favoritů soutěže a aktuálně druhý tým soutěže, pražská Sparta. Utkání začne v KV Areně v úterý 29. října od 17:30.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
| O2 TV
Vstupenky

Informace pro fanoušky

Vstupenky a parkování

Vstupenky na atraktivní duel se Spartou jsou stále v prodeji. Zakoupit je můžete v mobilní aplikaci Energie, online na vstupenky.hokejkv.cz, nebo osobně na pokladnách KV Arény, které budou v úterý otevřeny od 16 hodin. Prodáno je již přes 4500 lístků, čekáme opět parádní atmosféru!

S ohledem na probíhající přestavbu areálu OC Varyáda je počet parkovacích míst u nedalekého obchodního centra omezen. Fanouškům tak doporučujeme využít k přepravě na stadion hromadnou dopravu, případně zaparkovat své vozidlo na jednom z doporučených míst. Užitečné informace naleznete v našem článku.

Fanzóna a doprovodný program

Fanzóna bude pro karlovarské fanoušky i jejich ratolesti připravena i před úterním zápasem se Spartou. Najdou ji v prostoru vestibulu KV Areny (nalevo od fanshopu po schodech dolů a doprava do haly). V úterý její program startuje v 16:00.

Partnerem utkání je společnost Amber Plasma. O program obou přestávkových programů se postará chebská FUN Arena.

O soupeři

Pražská Sparta po loňském vypadnutí v sedmém semifinálovém zápase s Třincem opět patří mezi největší aspiranty na extraligový titul., což potvrzuje i v úvodu letošní sezony. Po 15 odehraných kolech drží Pražané druhou příčku tabulky se ziskem 29 bodů, na první Pardubice sice mají šestibodovou ztrátu, ale jeden zápas k dobru.

Sparťané aktuálně drží třízápasovou vítěznou sérii, když postupně porazili Vítkovice, v repríze loňského semifinále Třinec a naposledy uspěli doma proti Kladnu. Výhra se však proti Rytířům nerodila lehce, v O2 areně totiž ještě jedenáct minut před koncem Pražané prohrávali 1:2, čtyřmi góly ale dokázali zápas dokonale otočit.

„Rozhodně to nebyl náš zápas, kalendář je nabitý, nicméně my nebudeme hledat vůbec žádné výmluvy. Říkám si, že dobré mužstvo dokáže vyhrát i tyto zápasy, což to se nám povedlo. Bylo tam hodně věcí, které se nám nelíbily. Na druhou stranu jako trenéři si budeme z toho chtít odnést pozitivní věci. Například, že jsme dostali ránu v podobě dvou rychlých inkasovaných gólů a nepodělali jsme se z toho.,“zhodnotil duel s Kladnem Pavel Gross, hlavní trenér Sparty.

Klubové produktivitě Sparty vládnou dvanáctibodoví útočníci Tomáš Hyka a Kryštof Hrabík (oba 6+6), jen o bod méně mají Filip Chlapík a nejproduktivnější bek Pražanů Aaron Irving (oba 5+6). Sparťané mají ve svých řadách druhého nejlepšího brankáře soutěže Josefa Kořenáře (93,47%), z toho vyplývá i nejméně inkasovaných branek v celé soutěži (26). Na co si dát pozor, to jsou sparťanské přesilovky, s úspěšností 29,4% druhé nejlepší v extralize, stejně jako oslabení Sparty patří mezi ta lepší (úspěšnost 83,67% - 3. místo)

Vzájemný zápas

Oba týmy se letos už jednou utkaly, a to ve třetím kole v Praze. Energetici na ledě Sparty tendy prolomili střelecké prokletí, vyhráli 2:1 a z O2 areny si přivezli už třetí výhru v řadě. Více o zápase se můžete dočíst v reportu zde.

Z kabiny Energie

Energetici po ztrátě v domácím duelu s Budějovicemi vyšel tah získat ztracené body na kluzišti soupeře a v pátek přivezli z Mladé Boleslavi výhru 5:4 po nájezdech. Ta jim ve vyrovnané tabulce pomohla k posunu na 9. místo se ziskem 21 bodů. Po průběhu zápasu ale budou naši borce s „jen“ dvoubodovým ziskem zklamáni, ještě sedm minut před koncem totiž ještě vedli o dvě branky. Bonusový bod nám nakonec vystřelil v nájezdech Ondřej Beránek, který v základní hrací době přidal dvě branky a s 11 góly je nejlepším střelcem soutěže.

„Začátek zápasu nám trochu utekl, nebyli jsme důrazní a soupeř nás potrestal. Podařilo se nám dát branku na kontakt a hrálo se zase trochu jinak. Před druhou třetinou jsme si něco řekli v kabině, protože to bylo vážně špatné. To se vyplatilo, otočili jsme zápas na 4:2. Poté byl ale strašný výpadek. Tři minuty do konce jsme byli pasivní. Jsme ale rádi, že jsme nakonec ty dva body urvali,“ hodnotil zápas Beránek v pozápasovém rozhovoru.

V Mladé Boleslavi se energetici museli obejít bez svého kapitána Jiřího Černocha, který vyfasoval od Disciplinární komise dodatečný trest za faul v zápasu s Motorem, kapitánské céčko tak poprvé kariéře v extraligovém zápase dostal na dres klubový odchovanec Vít Jiskra. V neděli už by ale Černoch v sestavě Energie chybět neměl.

V pátečním duelu chyběli trenérskému štábu ještě někteří hráči – obránci Ondřej Dlapa a David Moravec a také útočník Arttu Ilomäki. O stavu jejich zranění jsme nedávno psali v rozhovoru se sportovním ředitelem Jiřím Kalousem.

Karlovarským fanouškům možná trochu zatrnulo, když v průběhu první třetiny po tvrdém střetu na chvíli z ledu zmizel Dávid Gríger. Slovenský forvard ale ukázal bojovnost, do zápasu se vrátil a golem v nájezdech taktéž přispěl k výhře.