HC Energie Karlovy Vary

Přijíždí nováček z Kladna. Udrží Energie neporazitelnost?

Karlovarská Energie je po dvou odehraných kolech jediným týmem, který získal stoprocentní bodový zisk. Po vítězství nad Zlínem a v Pardubicích čeká svěřence trenéra Pešouta nováček z Kladna. Ten na své první extraligové body naopak čeká. Souboj týmů z opačných pólů tabulky startuje v pátek od 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Po několikaletém snažení o návrat mezi elitu se Kladno před letošní sezonou konečně dočkalo. Jestli ale někdo čeká od Rytířů boj o příčky nejvyšší, je na omylu. Majitel Jaromír Jágr deklaroval ihned po postupu, že dá v extralize šanci hráčům, kteří ji vybojovali. Změny v kádru tak nebyly velké. Kromě slibu a závazku majitele za to může i finanční stránka. Kladenští disponují oficiálně nejnižším rozpočtem v celé extralize, čímž přebrali štafetu právě od Karlových Varů. Před sezonou tak do Kladna dorazili především hráči, kteří nastupovali v první lize nebo zahraničí. Za nejzvučnější posilu lze považovat Davida Stacha, který přišel ze Sparty. V úvodních dvou zápasech ale zatím nebodoval. Zajímavým jménem na soupisce Rytířů je i Martin Réway, který se pokouší v klubu o restart kariéry. Těsně před extraligovým začátkem ohlásilo Kladno návrat Jakuba Valského z Liberce. Defenzivu pak přišel vyztužit zkušený Michal Barinka.

Změny v kádru Kladna

Příchody:
Brady Austin, Michal Barinka, Sébastien, Brendan O´Donnell, Martin Réway, Ladislav Romančík, Ondřej Smetana, David Stach, Jakub Valský

Odchody:
Petr Hořava, Adam Kubík, Jiří Říha, Tomáš Plekanec, Linus Svedlund, Petr Vampola, Tomáš Vildumetz

Návrat do nejvyšší soutěže si asi v Kladně představovali jinak. Rytíři prohráli oba úvodní zápasy se skóre 4:11. V úvodním kole prohráli na ledě úřadujícího mistra z Třince, ve druhém zápase nestačili na svém ledě na Mountfield Hradec Králové. Útěchou může být trenérovi Lidickému fakt, že jeho celek čelil v prvních dvou kolech silným celkům, které mají ty nejvyšší ambice. Jednoznačně však nemůže být spokojen. Dají se tedy očekávat změny v kádru a možná ještě další posily. V médiích se nahlas mluví o Alexandru Salákovi, který by mohl posílit kladenské brankoviště.

Jaromír Jágr

Tématem číslo jedna je pro mnohé hokejové nadšence Jaromír Jágr. Majitel klubu a legenda českého hokeje totiž zatím do soutěžního zápasu, vlivem nespecifikovaného zranění, nezasáhl. Podle dostupných informací by mělo číslo 68 v pátek naskočit na karlovarský led, s Rytíři již údajně trénuje.

Z karlovarských řad

ČTĚTE: Novinky v karlovarském A-týmu

Sestavy z předešlého zápasu


Karlovy Vary: F. Novotný – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Kladno: Cikánek (38. Brízgala) – Lakos, Austin, Nash, Kehar, Barinka, Smetana – Valský, Stach, Réway – Zikmund, Melka, O‘Donnell – Redlich, Machač, Strnad – Hajný, Kaut, Š. Bláha – Jelínek.

Související články