HC Energie Karlovy Vary

Příprava končí. Energii čeká extraligová generálka proti Rytířům

Hráči i fanoušci se dočkali. Končí období, během něhož týmy ladily formu, zkoušely nové hráče a různé kombinace v sestavách. V posledním přípravném utkání Energie přivítá na domácím ledě kladenské Rytíře. Půjde o druhý duel v rámci přípravy. Ten první, který se odehrál v Rakovníku, dopadl lépe pro energetiky, kteří si v omlazené sestavě vystříleli vítězství 5:2. To jak dopadne odveta bude možné sledovat v pátek 9. září od 17:30 hodin. Vstupenky je možné zakoupit online nebo přímo na místě. Pokladny budou otevřeny hodinu a půl před zápasem.
Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

O soupeři

Po skoro dvou letech se Rytíři dočkali a středeční utkání proti Bílým Tygrům z Liberce odehráli na domácím ledě v zrekonstruovaném ČEZ stadionu. Obnovená premiéra to však nebyla vítězná, ačkoliv v průběhu druhé třetiny Středočeši vedli už o dvě branky, nakonec však padli 4:5.

Od předchozího duelu s energetiky Kladno ještě posilovalo. Útočné řady rozšířil Jakub Klepiš, s nímž majitel klubu, Jaromír Jágr, hrál v Omsku a společně byli i v týmu, který v roce 2010 přivezl zlato z MS v Německu. Klepiš přišel do Kladna z Liberce a právě ve středečním utkání proti svému bývalému klubu si odbyl premiéru v rytířském dresu. Den před duelem v Karlových Varech kladenský tým oznámil příchod švédského útočníka Adama Brodeckiho. Uvidíme zda nejnovější přírůstek rytířské ofenzívy naskočí na led v pátečním utkání.

Z kabiny Energie

Karlovarský a-tým má za sebou účast na BMW Cupu v Norimberku. Na turnaji si poměřil síly s rakouskými Black Wings a domácím týmem Ice Tigers. Z obou duelů energetici vyšli vítězně a ovládli tak celý turnaj. S ohledem na účast v turnaji dostali hráči od trenéra Davida Bruka volno.

A tak se v úterním zápase proti Litvínovu, v němž se Energie skoro po půl roce vrátila na led KV Arény, představili opět karlovarští junioři, prvoligoví hráči hlavně z partnerského Sokolova a sestavu doplnila jedna lajna hráčů a-týmu. Proti nim nastoupil tým Vervy skoro v kompletní sestavě. Na průběh utkání nemělo složení týmu domácích žádný vliv. Během zápasu drželi energetici krok se soupeřem a chvílemi ho dokonce přehrávali. Energie díky dvěma gólům Daniela Kružíka a perfektnímu výkonu brankáře Vladislava Habala své fanoušky potěšila vítězstvím 2:1 a všichni si tak po dlouhé době mohli na domácí půdě užít pozápasovou děkovačku. S výkonem týmu byl spokojen i asistent trenéra Jakub Grof.

„Budu se opakovat, ale kluci to zvládli výborně. Vítězství s těžkým soupeřem je skvělé, ale pro nás jsou zásadní výkony hráčů, které byly na úrovni a byly zajímavé“.

Do pátečního duelu už by energetici měli vyjet v sestavě, která by měla být podobná té extraligové, ve které nastoupí už za týden v úvodním kole na ledě brněnské Komety. Jediný otazník visí nad startem útočníka Víta Jiskry, který po lehčím zranění už začal trénovat s týmem.

Související články