HC Energie Karlovy Vary

Příprava na MS: Češi na úvod porazili Němce, Beránek skóroval!

Česká hokejová reprezentace na úvod přípravy na světový šampionát porazila Německo 6:2. Češi přitom prohrávali 0:1, jenže parádním obratem si došli pro pohodlné vítězství. Na něm se jedním gólem podílel i karlovarský útočník Ondřej Beránek, asistenci u jeho gólu zapsal Jiří Černoch.

Sedmadvacetiletý Ondřej Beránek zvyšoval v 58. minutě už na 5:2 pro český výběr, když tečoval ránu Moravčíka od modré čáry. Odchovanec havlíčkobrodského hokeje se v této reprezentační sezoně trefil už podruhé a celkově počtvrté za národní tým.

Do utkání zasáhl i další z energetiků Jiří Černoch, který si připsal asistenci u Beránkovy trefy, jako druhý gólman byl připraven Štěpán Lukeš.

Další duel čeká svěřence Kariho Jalonena už v sobotu, kdy se k odvetě s Němci stěhují do Frankfurtu.

Kompletní report o utkání najdete na hokej.cz

NĚMECKO – ČESKO 2:6 (1:0, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 9. Eder (Nowak), 52. Müller (Tuomie) – 28. Flek (Špaček), 35. Tomášek (Flek), 41. Horák, 50. Flek (Horák), 58. Beránek (Moravčík, Černoch), 59. Chlapík.
Rozhodčí: Hunnius, Polaczek – Jürgens, Cepik (všichni Německo).
Vyloučení: 2:4.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:2.
Diváci: 3 800.

Sestava Česka: Pavlát – Jordán, Zámorský – Moravčík, Mozík – Kučeřík, Pýcha – Němeček, Jandus – Smejkal, Špaček, Chlapík – Flek, Horák, Tomášek – Hrabík, M. Kovařčík, Š. Stránský – Lenc, Černoch, Beránek – A. Najman. Trenér: K. Jalonen.