HC Energie Karlovy Vary

Příprava na MS: Kapitán Flek dovedl reprezentaci k triumfu, Černoch dál pálí

Česká hokejová reprezentace ovládla před startem MS domácí turnaj Czech Hockey Games. V závěrečném utkání přehrála Rakousko 4:1 a kapitán Jakub Flek převzal vítěznou trofej.

Energetici k triumfu na turnaji přispěli zásadní měrou. V úvodním čtvrtečním utkání turnaje vybojovali bod s Finskem po prohře po nájezdech 1:2, jediný gól českého týmu vstřelil Jiří Černoch.

V sobotu národní tým deklasoval Švédsko vysoko 9:3 a opět se prosadili i karlovarští hokejisté. Jakub Flek zapsal gól a asistenci, na jeho branku nahrával Ondřej Beránek.

V závěrečném duelu turnaje stačilo Česku k prvenství porazit Rakousko jakýmkoliv způsobem, a to se podařilo. Na vítězství 4:1 se dvěma nahrávkami podílel Jakub Flek, už pátý gól v přípravě vstřelil Jiří Černoch, který v utkání rovněž zapsal i asistenci.

Do dvou utkání na turnaji zasáhl brankář Štěpán Lukeš a vedl si znamenitě. V základní hrací době v duelech proti Finsku a Rakousku chytil 50 z 52 střel a inkasoval pouhé dvě branky.

Kromě již zmíněné čtveřice energetiků do úvodního utkání turnaje s Finskem zasáhl také útočník Jan Hladonik, který však proti Švédsku i Rakousku v sestavě národního týmu chyběl.

Reprezentaci čeká už příští týden poslední zápasový test před startem Mistrovství světa, od 5. do 8. května se zúčastní Švédských hokejových her.