HC Energie Karlovy Vary

Příprava pokračuje, Energie míří k odvetě do Plzně

Karlovarské hokejisty čeká již páté přípravné klání. Doposud se energetikům v přípravě daří velice příznivě. Ze čtyř zápasů zaznamenali tři výhry a porážku v samostatných nájezdech. Udrží Energie solidní bilanci a uspěje i ve druhém vzájemném zápase s Plzní? Utkání začíná v 17:30 hodin.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream
Vstupenky: Online předprodej

Z kabiny Energie
Svěřenci Davida Bruka si v přípravě vedou velice slibně. Ze čtyř duelů vyhráli hned tři, navíc v doposud žádném utkání nepoznali hořkost porážky v základní hrací době. Pozitivním dojmy zanechali i mladíci v sestavě a dobrým znakem je doposud minimum inkasovaných branek.

V posledním zápase se poprvé v letošní sezoně představili na domácí půdě, kde přivítali v západočeském derby Škodu Plzeň. Ve 28. minutě otevřel gólový účet zápasu Lukas Zetterberg. Těsné vedení Karlovarští ztratili minutu před koncem, kdy se k odraženému kotouči dostal Jakub Pour a ránou do prázdné brány srovnal skóre. O vítězi rozhodla až devátá série nájezdů, ve kterých byli domácí úspěšnější. Zásluhou Tomáše Rachůnka a posléze Jana Hladonika Energie vybojovala výhru před vlastním publikem.

Předpokládaná sestava Energie


Frodl (Habal) - Bartejs, Plutnar, Pulpán (A), Stříteský, Dlapa, Huttula, Mikyska - Zetterberg, Černoch (C), Beránek - Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi - Redlich, Jiskra, Hladonik - Koffer, Přikryl, Procházka.

V karlovarském dresu by měl poprvé nastoupit také Ondřej Procházka, kterého trápily menší zdravotní obtíže. V úterý naskočil v partnerském Sokolově a ve čtvrtek jej čeká premiéra v A-týmu Energie.

O soupeři
Plzeň v rámci přípravy na následující extraligový ročník změřila naposledy síly s německým Crimmitschau. Na první branku se čekalo do druhé třetiny, která byla gólově bohatá. Škoda si vybojovala tříbrankové vedení. Crimmitschau sice snížili jedním gólem, ale Plzeň byl nadále střelecky aktivní, což vyústilo v další přesné trefy. Skóre se zastavilo na konečných 7:1, čímž si domácí zajistili druhou výhru nejen přípravy, ale také před domácím publikem.

V přípravě jsou zatím modrobílí úspěšní z poloviny. K poslední výhře nad Crimiitschau totiž přidali ještě skalp Českých Budějovic, prohry naopak zapsali s finským Kookoo a před týdnem právě na ledě karlovarské Energie.

Na adrese odvěkého rivala se výrazně stěhovalo, Plzeň hlásí zatím devět posil a stejný počet ztrát. Mezi nejvýraznější příchod, nebo spíše návrat, je angažmá útočníka Jakuba Lva, zajímavé bude sledovat i výkony brankáře Samuela Hlavaje, slovenské hvězdy mistrovství světa.

Příchody: Jakub Lev (Hradec Králové), Samuel Hlavaj (Slovan Bratislava), Aleksi Laakso (Assat Pori), Ondřej Matýs (Pardubice), Filip Jansa (Prostějov), Tomáš Dujsík (Olomouc), Miroslav Indrák (Kladno), Petr Straka (Litvínov), Luke Adam (Straubing).

Odchody: Sebastián Malát (Mladá Boleslav), Miroslav Svobod (Sport Vaasa), Filip Suchý (Mladá Boleslav), Ludwig Blomstrand (Sodertalje), Marek Baránek (Litvínov), Martin Beránek (České Budějovice), Vojtěch Budík (Liberec), Petr Kodýtek (Ilves Tampere), Sam Bitten (Springfield Thunderbirds)