HC Energie Karlovy Vary

Příprava vrcholí, do Varů přijede Jágrovo Kladno

Přípravné období je již v cílové rovince a v předposledním utkání se Karlovarští postaví kladenským Rytířům. Svěřenci Martina Pešouta mají za sebou krom náročného turnaje v Bledu i volnější regenrační týden. Přetlačí na domácím ledě tým Jaromíra Jágra? Začátek zápasu je na programu v 17:30. Ve stejný čas budou od září ve všední dny začínat všechna domácí utkání.
Kde sledovat: Online přenos | Insta stories
Buď u toho s námi! Vstupenky na přípravu kupuj ONLINE

O soupeři

Kladenští Rytíři doprovázeli Energii takřka celou uplynou sezonou. Čtyři vzájemná střetnutí v základní části druhé nejvyšší soutěže, z čehož tři vyšla ve prospěch energetiků. Cesty obou celků se rozešly v play-off, nicméně opět se spojily v baráži. Zde to skončilo na vzájemné zápasy stejně, ze čtyř ovládla západočeská družina tři. Kladno tak nakonec muselo překousnout, že jejich dlouhá a náročná cesta skončila neúspěchem a minimálně dalším rokem v první lize. Rytíře posílil Petr Vampola, jenž si rozmyslel konec kariéry. Dále budou trenéři Lidický s Čermákem sázet především na mladé hráče, v kádru pak najdeme mimo jiné Ladislava Zikmunda a Tomáše Vildumetze, kteří prošli mládežnickými týmy Energie. Více ale napočítali kladenští citelných ztrát. Kariéru ukončil Anton Kurjanov, jiné angažmá pak zvolil Repe, Štich, Pekr a další. Nezapomínejme, že zdravý Jaromír Jágr bude stále více než platným členem týmu. Naváže Kladno na poslední přípravný zápas se Slavií, nebo narazí na karlovarském ledě? Příprava se zatím pro Středočechy vyvíjí výsledkově spíše negativně. Z devíti přípravných zápasů zvítězili třikrát, když porazili Kokšetau, Ústí nad Labem a Slavii.

Změny v kádru

Příchody

Adam Brízgala (Brookings Blizzard, NAHL)
Josef Zajíc (Znojmo)
Petr Vampola (Č. Budějovice)
Brendon Nash (Rungsted Seier Capital)

Odchody

Miroslav Kopřiva (?)
Jurij Repe (Herning, DÁN)
Petr Štindl (Jihlava)
David Štich (Chomutov)
Martin Lenďák (Košice)
Matěj Pekr (Jihlava)
David Tůma (Litvínov)
Jan Kloz (Litoměřice)
Roman Přikryl (Č. Budějovice)
Anton Kurjanov (konec kariéry)
Miloslav Hořava (?)

Z karlovarského tábora

„Máme za sebou po náročném programu, který vyvrcholil turnajem v Bledu, regenerační týden, kdy jsme se spíš soustředili na to, abychom hráče dostali z té únavy, ve které byli a z toho velkého zápasového vytížení,“ popisuje program v týdnu bez zápasů Tomáš Mariška. „Teď už nám vrcholí příprava na extraligovou sezonu, máme necelé dva týdny do soutěže. Proto již začínáme trénovat jednofázově, program se začíná blížit tomu, jak poté budeme fungovat v té tvrdé sezoně.“ Začátku soutěže by měla odpovídat i sestava v posledních dvou přípravných duelech. „Chceme se co nejvíc přibližovat k sestavě, která by měla vstoupit do extraligy. Momentálně jsme limitovaní zdravotním stavem některých hráčů. Stále tam tedy budou tři, čtyři vynucené změny,“ vysvětluje asistent trenéra. „Kladno je podle mě velmi dobrým soupeřem do této fáze. Má velmi kvalitní bruslivý tým, který hraje otevřený hokej. Myslím si, že nám to bude vyhovovat a pro diváky to bude zajímavé podívání. Věřím, že před domácími diváky tento zápas vyhrajeme,“ doufá Mariška.