HC Energie Karlovy Vary

Přípravka zavítala na exkurzi do kabiny A-týmu. Moc jsem si to užil, těšila návštěva Kuchaře

Ve středu naše přípravka zavítala do kabiny A-týmu. Role průvodců se ujali Ondřejové Beránek a Kuchař.

O nahlédnutí do království energetiků byl opravdu velký zájem. „Je to hezké zpestření, když se sem můžou podívat děti s rodiči. Za mě se akce povedla,“ říká Ondřej Beránek.

Nadšené děti vedené Blankou Jiskrovou měly možnost prohlédnout si nejen šatnu, ale i třeba posilovnu. V té zrovna tou dobou trénovali brankáři Filip Novotný, Jan Bednář a Jakub Kašpar. Nejen děti, ale i rodiče se divili intenzitě jejich tréninku. Přestože byli velmi unavení, s úsměvem rozdávali podpisy a zodpovídali zvídavé otázky.

Hojně se podepisovali také průvodci kabinou. „Já akce tohoto typu miluji. Miluji práci s dětmi. Nahodí mě to vždy do pohody. Děti mě vždy tak nabijí pozitivní energií, že je to prostě a jednoduše super,“ rozplývá se Ondřej Kuchař. Ten také malým hokejistům mimo jiné vysvětloval povolání kustoda, kam putují hrané dresy a spoustu dalšího.

Děti se nejdéle zdržely v regenerační místnosti, kde je kromě vířivky zaujal i výrobník ledu. I zde zasypávaly oba dva průvodce hojným počtem různorodých otázek.

Naši průvodci také zavzpomínali na jejich hokejové začátky. „Já jsem začínal v rodných Klatovech, kde mě k hokeji přivedl táta. Vždy jsem obdivoval dospělé hráče, hvězdy a celkově jsem měl hokej velmi rád. Sníval jsem také o tom, být jednou takhle na ledě. Když jsem měl možnost dostat se do kontaktu s profesionálním hráčem tak jsem to jen kvitoval,“ vzpomíná dvaadvacetiletý brankář. „Na začátky milerád vzpomínám, už od mala to byl můj nejoblíbenější sport, jsem velmi rád, že jsem u něj zůstal,“ usmívá se Beránek.

Náhledový snímek je pouze ilustrační