HC Energie Karlovy Vary

Pulpán opět skóroval. Za trefu jsem šťastný, hlásí obránce

Energetici v úterý po více než šesti letech na domácím ledě porazili Třinec. Ke skalpu aktuálního extraligového lídra výraznou měrou přispěl i obránce Lukáš Pulpán, který jednu branku vstřelil a na další nahrál. Do dějin zápasu se zapsal i povedeným hitem na Arona Chmielewského.

Lukáši, porazili jste lídra tabulky, jak hodnotíte zápas?
Pozitivně, zvládli jsme konečně v prodloužení vyhrát, za což jsme samozřejmě nesmírně rádi. Věděli jsme, že Třinec hraje velmi disciplinovaně, zodpovědně směrem dozadu a těžko se proti němu prosazuje. Také jsme si říkali, že jim chybí několik obránců, že by bylo dobré je napadat už v jejich třetině, abychom nadělali co největší problémy, což se asi potvrdilo. Vytvořili jsme si nějaké šance a díkybohu jsme poté i ve třetí části vyrovnali.

Oceláře jste na domácím ledě porazili naposledy 13. prosince 2015. Mluvil jste o početné absenci, cítili jste proto před zápasem, že právě nyní je ta ideální příležitost?
V Třinci jsou samozřejmě kvalitní hráči, což potvrdili výhrou 4:1 nad Spartou v minulém utkání, ale věděli jsme, že kdybychom zatlačili a nadělali problémy už při rozehrávce soupeře, platí to na každého. Samozřejmě absence čtyř obránců ze základní sestavy je znát.

Ve druhé dvacetiminutovce jste se střelecky prosadil stejně jako před několika dny v Brně a Vítkovicích a k tomu přidal ještě asistenci, takže musí být spokojenost…
Určitě jsem rád, že mi to tam padlo, a že to byl zrovna vedoucí gól. Na druhou stranu jsem se dopustil faulu a šil jsme do tří, z čehož Třinec vyrovnal. Nebudu ale lhát, za trefu jsem šťastný.

POKRAČOVÁNÍ ROZHOVORU NA HOKEJ.CZ

Související články