HC Energie Karlovy Vary

Redlich: Každá výhra se cení, ale musíme víc bodovat

Více jak šest let se čekalo na domácí vítězství proti jednomu z nejlepších českých týmů, poslední výhra nad Třincem se datovala na 13.12.2015. Energetici se dočkali až v únoru 2022. Třinečtí sice nebyli v nejsilnější možné sestavě, ani to ale důležitou výhru nikterak nesnižuje. Karlovarští měli po část zápasu značnou převahu, na výhru ale museli čekat až do prodloužení, kdy ji v úniku dvou proti nikomu vystřelil Tomáš Redlich.

Tomáši, po více jak šesti letech se podařilo doma porazit Třinec, jak to zní?
Zní to dobře. Třinec je nejlepší v lize, pravidelně je první po základní části, takže vyhrát je určitě fajn.

Třinec sice dnes nepřijel v nejsilnější sestavě, ale i když vezmeme jejich náhradníky, tak jsou to pořád velmi kvalitní hráči...
Je to prostě Třinec. V útoku mají pořád výborné hráče, obránce asi neměli v té nejvyšší kvalitě, ale určitě je fajn vyhrát.

Byla ta méně zkušená obrana právě cesta, kudy jste si říkali, že by to mohlo jít?
Určitě jsme si říkali, že tam nemají tu obranu co vždycky. Říkali jsme si, že bychom kolem nich mohli chodit a tlačit se hodně do brány, nakonec nám to vyšlo.

Když přeskočíme samotný začátek, tak jste měli dvě dvě třetiny velikou převahu. Problémem ale byly zblokované střely, kdy i hráči té nejvyšší kvality jsou ochotní lehnout do střely...
Snažili jsme se je i my blokovat, měli jsme na to štěstí. Pak jsme je ale pustili do přesilovky pět na tři, což takhle zkušení hráči hned proměnili. Naštěstí jsme si tam pomohli i my po přesilovce pět na tři, sice se nevyužila, padnul ten gól až potom, ale stejně si myslím, že je stejně cenný.

Jak moc zabolel start do třetí třetiny?
Tam to bylo takové nešťastné, Třinec to tam zdvojil u červené čáry a prostě to pěkně trefil. Říkali jsme si, že na to dneska máme a budeme chtít bodovat.

Nemohla tam být při jejich přesilovkách i nějaká nervozita? Úspěšnost Třince je téměř neskutečná.
Měli jsme za cíl, abychom hráli co nejméně oslabení, že ta čísla mají neskutečná, snažit se toho vyvarovat. Ale jak říkáte, ten gól na začátku nás trochu srazil, ale myslím, že jsme se z toho oklepali.

Sedmý zápas v řadě kdy se boduje, nyní konečně i výhra. Důležitý je každý bod, dá se to tedy považovat na úspěšnou sérii?
Určitě ano, ale potřebujeme body sbírat po více než jednom. Každá výhra se cení, myslím že teď i každý bod, protože těch zápasů do konce už moc není, potřebujeme prostě bodovat.

V letošním kalendářním roce váš už druhý gól. Je tam nějaká lepší sehranost, nebo čím to?
To ani ne. Teď jsem se tam dostal na konci s Čečem a Kohym, měli jsme tam dobré střídání a to nás myslím celkem nakoplo. Pak jsem dostal šanci v prodloužení a podařilo se dát góla.

Související články