HC Energie Karlovy Vary

Redlich: Nejlepší defenzivní útočník? Potěšilo mě to

Novinové titulky nikdy neplnil. Vyloženě nezářil ani v mládeži. Svou kariéru si musel Tomáš Redlich vydřít. Našel cestu, jak se prosadit. Stal se ceněným defenzivním útočníkem. V minulé sezoně ho deník Sport vyhlásil vítězem „české Selke Trophy“ pro nejlépe bránícího forvarda. „V mém okolí to vyvolalo docela ohlas. Díky za to,“ směje se Redlich. Ve třiceti letech navíc prožil nedoceněný poklad z Karlových Varů i bodově nejplodnější ročník kariéry.

Tohle spojení zní obecně poněkud zvláštně. Defenzivní útočník. Spojení obrany a ofenzivy. Když na konci minulého ročníku vyhlašoval Sport vlastní individuální trofeje, byla mezi nimi i ta pro forvarda, který je machr nejen směrem dopředu. Data i subjektivní pocity mluvily jasně. Suverénně nejlepší v extralize byl z tohoto pohledu karlovarský Tomáš Redlich.

Neznamená to, že by se na ledě musel bránit, že býval pod tlakem. Naopak. Ataky soupeře zastavoval mnohem dřív. Byl v tom lepší než 97 procent dalších ligových forvardů. Měl excelentní vliv na své spoluhráče.

Ocenění v neoficiální anketě Redlicha neminulo. „Zachytil jsem to, potěšilo mě to. Díky. Ještě než jsem si článek stačil přečíst sám, měl jsem ho od spousty kluků ve zprávách, ať se podívám,“ usmívá se. Logicky přišly i narážky spoluhráčů. „Slyšel jsem jich spoustu. Říkali mi, že teď už konečně chápou, proč jsem dřív ty body tolik nedělal. Ještě více si ale užil Ondra Dlapa se zelenou helmou za Radegast index,“ culí se sympatický třicátník.

Celý rozhovor najdete na iSport.cz ZDE