HC Energie Karlovy Vary

Reprezentace U18 chystá další kemp, karlovarskou dvojici doplní Kulich

Karlovarští mladíci znovu nechybí v nominaci reprezentační osmnáctky na nadcházející soustředění od 2. do 6. března v Litoměřicích. Oproti předchozímu kempu byl z řad energetiků navíc vybrán také útočník Jiří Kulich.

Jeden sraz už za sebou mají brankář Patrik Hamrla a forvard Dominik Rymon. Oba hráči se v Litoměřicích objevili už mezi 24. - 27. únorem, v nominaci nechybí ani tentokrát.

Dvojici doplní třetí energetik, který si za poslední dobu řekl hlasitě o pozornost - Jiří Kulich.

Teprve ve věku 16 let, 10 měsíců a 1 dne si odbyl premiéru v Tipsport extralize a hned proti pražské Spartě. Svým herním projevem si řekl o stálé místo v sestavě trenéra Martina Pešouta, v tuto chvíli už má v nejvyšší české soutěži na kontě šest sedm startů.

Kromě toho už má také zkušenosti z Chance ligy, kde oblékal dres kadaňských Trhačů. V deseti startech zde nastřílel hned tři góly, díky čemuž si vysloužil zmíněnou šanci v A-týmu Energie.

Karlovarská dvojice bude mít příležitost, jak trenérský štáb národního týmu přesvědčit o svých kvalitách před blížícím se mistrovství světa. Šampionát, který budou hostit americká města Frisco a Plano, se bude hrát od 26. dubna do 6. květba,

Nominace českého týmu

Brankáři: Oliver Šatný (Mladá Boleslav), Tomáš Suchánek (Třinec), Patrik Hamrla (Karlovy Vary).
Obránci: Martin Böhm, Jakub Šedivý (oba Liberec), Sebastian Jasečko (Mladá Boleslav), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Marek Chvátal (Sparta Praha), Tomáš Machů (Vítkovice), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), David Špaček (Litoměřice).
Útočníci: Petr Gajda (Liberec), Marcel Marcel (Plzeň), Michal Ramik (Třinec), Josef Krejsa, Martin Ryšavý (oba Vítkovice), Jiří Kulich, Dominik Rymon (Karlovy Vary), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Matouš Menšík (Jihlava), Jakub Altrichter (Šumperk), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko), Lukáš Pajer, Matyáš Šapovaliv, David Skuhrovec (všichni Litoměřice).