HC Energie Karlovy Vary

Reprezentační dres oblékne na World Hockey Challenge duo energetiků

Pozvánku na prestižní turnaj kategorie U17 World Hockey Challenge obdrželi brankář Adam Ebenstreit a útočník Jakub Galnor. Mezi náhradníky se dostali obránce Pavol Cipko a útočníci Tobiáš Pastor a Matěj Zeman. Turnaj, který je považován za neoficiální mistrovství světa kategorie U17 odstartuje 3. listopadu v Kanadě. Z posledního ročníku, který se konal v roce 2019 si náš národní tým přivezl bronzové medaile.

Adam Ebenstreit už má za sebou několik reprezentačních zápasů v kategorii U16 i U17. Naposledy se postavil do branky v reprezentačním dresu kategorie U17 letos v srpnu na Turnaji pěti v Colorado Springs. Ve dvou zápasech na něj šlo 74 střel, z nichž inkasoval pět gólů. To mu vyneslo úspěšnost 93,24 %. Ostatně tento turnaj národní tým ovládl a bez jediné prohry si již po třetí vybojoval zlatou medaili. V letošní sezóně Adam Ebenstreit zatím v extralize dorostu nastoupil v šesti zápasech s úspěšností 90,91 % a stihl rovněž nakouknout i do extraligy juniorů, kde odehrál tři zápasy s úspěšností je 91,03 %. Perličkou je, že na turnaji bude trénovat s Lukášem Mensatorem, který je trenérem brankářů reprezentační sedmnácky.

Útočník Jakub Galnor do Karlových Varů přišel před letošní sezónou z týmu HC ZUBR Přerov a ačkoliv je v dresu energetiků nováčkem, tak ten reprezentační obléká již poněkolikáté. Útočné řady posílil v týmu dorostu, kde si zatím v devíti zápasech připsal 13 bodů (7 + 6). Stihl i dva zápasy v juniorské extralize a připsal si bod za asistenci v derby proti plzeňským juniorům. I jeho poslední reprezentační akcí byl Turnaj pěti v Colorado Sprigs, kde zasáhl do čtyř zápasů a zapsal si asistenci.

Pozvánka do národního týmu, kterou někteří jeho svěřenci obdrželi, těší i trenéra Tomáše Andryse: "Jsme samozřejmě rádi a doufám, že to bude další impuls nejen pro ně, ale i pro ostatní kluky. Přejeme jim hodně štěstí a doufáme, že se jim turnaj podaří, stejně jako celému národnímu týmu."

Pro oba energetiky je World Hockey Challenge zatím asi největším turnajem v reprezentačním dresu a poměří si v něm síly se světovou špičkou své kategorie. Před samotným turnajem čeká nominované hráče přípravný kemp v Říčanech u Prahy, kde se sejdou 30. října. Do Vancouveru pak tým odletí v úterý 1. listopadu v odpoledních hodinách. K prvnímu duelu nastoupí svěřenci Václava Eismanna 4. listopadu proti USA.

World Hockey Challenge je mezinárodní hokejový turnaj, který se pravidelně koná v Kanadě. Poslední dva ročníky byly zrušeny kvůli pandemii koronaviru. Letošní ročník po vyloučení Ruska odehraje sedm týmů: Česko, Finsko, Kanada Red, Kanada White, Kanada Black, Švédsko, Finsko a USA. Turnaj se odehraje ve městech Langley a Delta. Nebude se hrát ve skupinách, ale každý tým se utká s každým. Do finále se dostanou dva nejlepší týmy. Bitvu o bronz pak svedou týmy, které skončí na třetím a čtvrtém místě.

Nominace české sedmnáctky

Brankáři:
Adam Ebenstreit (Karlovy Vary), Jakub Milota (Třinec).

Obránci:
Adam Martin Hlinský (Mladá Boleslav), Aleš Zielinski (Třinec), Tomáš Galvas (Olomouc), Adam Jiříček, Jan Skok (oba Plzeň), Jakub Fibigr (Vítkovice), David Svozil (Ilves Tampere, Finsko).

Útočníci:
Vasyl Špilka (Liberec), Jakub Galnor (Karlovy Vary), Samuel Drančák (České Budějovice), Maxmilian Curran (Slavia Praha), Adam Benák, Adam Titlbach (oba Plzeň), Sebastian Glas (Vítkovice), Jiří Klíma, Lukáš Král (oba Hradec Králové), Matěj Kubiesa (Malmö, Švédsko), Ondřej Kos (Ilves Tampere, Finsko), Adam Jecho (Tappara Tampere, Finsko), Josef Teplý (Växjö, Švédsko).

Program World U17 Hockey Challenge 2022

Čtvrtek 3. listopadu:
22:00 USA – Finsko (Langley)

Pátek 4. listopadu:
3:00 Kanada White – Švédsko (Delta)
3:00 Kanada Black – Kanada Red (Langley)

Sobota 5. listopadu:
3:00 Česko – USA (Delta)
3:00 Finsko – Kanada Black (Langley)
22:00 Česko – Kanada Red (Langley)

Neděle 6. listopadu:
3:00 USA – Švédsko (Delta)
3:00 Kanada Black – Kanada White (Langley)

Pondělí 7. listopadu:
4:00 Kanada Red – Kanada White (Langley)
21:00 Švédsko – Kanada Black (Langley)

Úterý 8. listopadu:
4:00 Finsko – Česko (Delta)
4:00 Kanada Red – USA (Langley)
23:00 Finsko – Švédsko (Langley)

Středa 9. listopadu:
4:00 USA – Kanada Black (Delta)
4:00 Česko – Kanada White (Langley)

Čtvrtek 10. listopadu:
4:00 Kanada Red – Finsko (Delta)
4:00 Švédsko – Česko (Langley)

Pátek 11. listopadu:
4:00 Kanada White – USA (Langley)
23:00 Kanada Black – Česko (Langley)

Sobota 12. listopadu:
4:00 Švédsko – Kanada Red (Delta)
4:00 Kanada White – Finsko (Langley)
21:00 zápas o 3. místo (Langley)

Neděle 13. listopadu:
2:00 finále (Langley)

Začátky jsou uvedeny v českých časech, v místě konání bude o 8, respektive o 9 hodin (od 6. listopadu) méně.