HC Energie Karlovy Vary

Sedmnáctka vkročila do sezony vítězně. Premiérové body berou Tomek a Kůrka

Už na startu reprezentační sezony o sobě mladí energetici dávají vědět. Nejprve si v úvodním utkání na turnaji ve Finsku připsal první bod letošní sezony v dresu dvacítky obránce Matteo Kočí. A nyní ve Švýcarsku bodovali útočník Petr Tomek (1+1) a obránce Pavel Kůrka (0+1) z karlovarského dorostu.

Minulý pátek skončilo dorostu soustředění v Měděnci a už v sobotu se brankář Martin Psohlavec, obránce Pavel Kůrka a útočníci Petr Tomek a Lukáš Slavík hlásili na srazu sedmnáctky v Písku. Mezi náhradníky byl nominován obránce Tomáš Vrzal. Pro všechny nominované mladíky jde o premiéru v dresu reprezentační sedmnáctky a navíc pod novým trenérem. Tím se stal legendární extraligový obránce František Ptáček, který na trenérském postu nahradil Pavla Pateru, který je aktuálně hlavním koučem A-týmu Energie.


Podrobnosti k nominaci a prvnímu kempu naleznete zde.

Středa 24.07.2024 | Sedmnáctka pod novým koučem připisuje první výhru. V napínavém utkání porazila výběr Švýcarska 4:3

Do švýcarského Davosu dorazil národní tým v úterý odpoledne a již ve středu v podvečer nastoupil k prvnímu ze tří vzájemných duelů se Švýcarskem. Do branky se postavil Sebastian Charvát, kterému kryl záda Martin Psohlavec. Ve třetím obranném páru nastoupil Pavel Kůrka. V elitní letce byl na pozici centra Petr Tomek a na křídle druhé formace k prvnímu zápasu sezony vyjel Lukáš Slavík. Český gólman už ve druhé minutě musel ze své sítě lovit puk. Vedení švýcarskému týmu nevydrželo ani dvě minuty, když bylo díky střele Ondřeje Rumla srovnáno. V poslední minutě první třetiny od modré pálil Pavel Kůrka, jehož střelu Matěj Weiss nasměroval k tyčce, kde ji za záda švýcarského gólmana tečoval Dominik Řípa - 1:2.

V úvodu druhé části bylo opět srovnáno a po polovině třetiny si hráči země helvétského kříže vzali vedení zpět - 3:2. Ve třicáté deváté minutě si v početní výhodě první gól v sedmnáctce připsal Petr Tomek - 3:3. V první polovině poslední třetiny Češi ubránili tři oslabení, z nichž dvě na sebe téměř navazovala. V tom prvním dokonce dokázali zahrozit, ale Dominika Řípu zastavila tyčka. V padesáté deváté minutě pak pak padl po dorážce Ondřeje Rumla vítězný gól, na který nahrál Petr Tomek. V utkání byl také hodně vidět útočník Lukáš Slavík. Odveta naše mladíky čeká už ve čtvrtek ve 14:30 hodin.