HC Energie Karlovy Vary

Sen o medaili se rozplynul. Národní tým i s Flekem končí na MS ve čtvrtfinále

Čeští fanoušci si na medaili z hokejového Mistrovství světa budou muset ještě minimálně jeden rok počkat. Svěřenci trenéra Filipa Pešána totiž na světovém šampionátu v lotyšské Rize ve čtvrtfinále nestačili na Finy, o postupu Suomi a fotbalové výhře 1:0 rozhodl ve 33. minutě Jere Innala.

Do utkání, které vždy rozhoduje o tom, zda byl šampionát úspěšný či nikoliv, naskočil znovu i karlovarský útočník Jakub Flek. Osmadvacetiletý rychlík nastoupil ve druhém útoku spolu s detroitským Filipem Zadinou a Robinem Hanzlem, který letos bojoval v dresu moskevského Spartaku v KHL.

Češi vstoupili do utkání skvěle, v prvních minutách nepouštěli zaskočené Finy do hry a přišly i šance. Jenže neujala se ta z hole obránce Libora Šuláka, neprosadil se ani Jiří Smejkal, který málem překvapil rozehrávajícího gólmana Olkinuoru. Finové ale postupně vyrovnali hru a krátce po polovině zápasu rozhodli již zmíněnou brankou Innaly. Ve zbytku utkání už se ale jen velmi těžko prosazovali přes urputnou obranu Finů, kteří zápas po defenzivní stránce zvládli skvěle. Do tlaku se dostali až při závěrečné powerplay, finského gólmana ale nepřekonali.

Jakub Flek odehrál na šampionátu osmé utkání, v sestavě Filipa Pešána tak nechyběl ani jednou. Proti Finům ve druhém útoku zapsal přes 15 minut na ledě, zapsal i jednu střelu na finského gólmana Olkinuoru.