HC Energie Karlovy Vary

Sezona byla úspěšná. K postupu nám chyběla i trocha štěstí, říkají hráči dorostu

I přes obrovské týmové nasazení skončila pro hráče dorostu letošní sezona ve čtvrtfinále. Zklamání kluků bylo obrovské, ale s odstupem času začínají na letošní sezoně vidět to pozitivní, jako například skvělou partu v kabině, spoustu získaných zkušeností a hlavně posun ve svých výkonech. To jsou věci, které jim mohou pomoci dojít v příští sezoně ještě dál.

Brankář Michal Oršulák přišel do Energie před letošní sezonu z týmu Meteor Třemošná. V Extralize dorostu odehrál čtrnáct zápasů s úspěšností 90,84 % a vychytal si dvě čistá konta. Michal se postavil do branky také v Lize dorostu, kdy si připsal dvě výhry v zápasech proti týmu Meteor Třemošná.

Michale, jak bys zhodnotil sezonu?

Myslím si, že sezona byla úspěšná. S klukama jsme hráli dobře. Byli jsme výborný tým. Snažili jsme se dojít co nejdál, ale bohužel jsme skončili ve čtvrtfinále.

Myslím si, že druhý gólman nemá jednoduchou pozici. Jaké to je být celý zápas připravený postavit se okamžitě do branky?

Celé utkání se soustředím a jsem pořád v zápase. Snažím se co nejméně myslet na různé věci okolo, ale být neustále stoprocentně připravený, kdybych musel jít na led.

Jak si s Adamem Ebenstreitem rozumíte?

Já myslím, že v pohodě (úsměv).

Trénuješ také někdy s juniorkou?

Pár tréninků tam mám.

Ten rozdíl mezi dorostem a juniorkou je asi znát?

To určitě. Junioři už umí poslat pořádnou ránu. Jsou to tvrdší střely.

Skončila Vám sezona, co teď plánuješ?

Teď plánuju asi školu a udržovat se trošku v tempu, protože za chvíli začne letní příprava.

Čeho bys chtěl v budoucnu dosáhnout?

Chtěl bych si zahrát za áčko Energie a dostat se do reprezentace.

Michale, ty jsi do Energie přišel před sezonou z Třemošné, jak se ti tady líbí?

Líbí se mi v klubu a také město. V týmu to je super, sedli jsme si (úsměv).

Obránce Ondřej Postl přišel do Energie před třemi lety z Chebu. Ondřej v letošní sezoně nevynechal ani jeden zápas a ačkoliv sám o sobě říká, že je spíše defenzivní obránce, tak si na své konto připsal patnáct bodů (2+13). V budoucnu by chtěl hrát hokej profesionálně. Ondrovým oblíbeným týmem je Boston Bruins a hráčem David Pastrňák.

Ondro, jak bys zhodnotil sezonu?

Byla lepší než ta minulá, a to o hodně. V týmu jsme skvěle spolupracovali. V posledním zápase jsme nechali na ledě všechno, ale štěstí nám nepřálo.

Tým Mladé Boleslavi je vám hodně podobný stylem hry, obětavostí, nasazením…

To ano. My jsme se také hodně snažili, jenom nám tam nepadaly góly.

Jak se povedla sezona tobě?

Řekl bych, že rozjezd byl takový pomalejší, ale pak se to rozjelo a konec byl dobrý (úsměv). Mohl jsem možná víc podporovat útok, ale já jsem spíš takový defenzivní obránce.

S kým byly pro tebe náročné zápasy?

Mě osobně se hrálo špatně proti Plzni, protože jsou hodně brusliví a hrajou takový technický hokej.

Co byl tvůj nejlepší zážitek v sezoně?

Asi ten poslední zápas. Ten jsem si nejvíc užil. Všichni jsme bojovali, byla tam týmovost. Do všech zápasů jsem se snažil jít naplno a užít si je (úsměv).

Děkuji za rozhovor.