HC Energie Karlovy Vary

Šik: Byl jsem překvapený, když mi trenéři zavolali

Energie se utkala v posledním venkovním zápase základní části s pardubickým Dynamem, proti tomu ale nastoupila v poměrně omlazené sestavě. I tak si ale karlovarští hokejisté došli alespoň pro bod. ,,Bylo vidět, že Pardubice byly jak silově, tak rychlostně lepší. Dle mého jsme se k tomu ale všichni postavili čelem a dovolím si říct, že jsme to docela zvládli," zhodnotil utkání mladík Otakar Šik.

Oto, prohra v prodloužení proti Pardubicím, jak jste ten zápas viděl?
My jsme si před utkáním řekli, že budeme hrát jednoduchý hokej, budeme se snažit vše cpát do brány. Myslím si, že všichni podali dobrý výkon, jen škoda, že to v prodloužení nevyšlo.

Proti Dynamu jste nastoupili v dosti omlazené sestavě. Čekali jste, že získáte alespoň ten bod?
S kluky jsme si řekli, že sem určitě nejedeme prohrát, ale naopak. Za bod jsme určitě rádi.

Byl to velice ubojovaný výkon. Jak těžké bylo udržet krok se soupeřem, který hrál v plné sestavě?
Bylo vidět, že Pardubice byly jak silově, tak rychlostně lepší. Dle mého jsme se k tomu ale všichni postavili čelem a dovolím si říct, že jsme to docela zvládali.

Váš soupeř měl evidentní palebnou převahu, na Vladislava Habala letělo přes třicet střel. Jak velká to pro vás byla opora?
Věděli jsme, že vzadu máme obrovskou oporu. Haby chytá poslední dobou výborně, za což před ním smekám, že nás takto drží.

Na každé straně padly v základní části dvě branky, za Energii jste se trefil i vy. Jaký to je pocit, když se trefíte takhle brzy po zapojení do týmu?
Já jsem rád za každý gól, o to spíše ve Varech, kde jsem začínal s hokejem. Ještě korunováno tím, že to byl takhle důležitý zápas před play-off, takže si toho vážím.

Jak se zrodil ten váš povolávací rozkaz?
Bylo to poměrně překvapivé. Byl jsem doma, když mi zavolali trenéři, ať si přijedu zatrénovat do Varů, že půjdu do zápasu, a pak se uvidí, co bude dál.

Před posledním zápasem základní části ještě stále není jisté, s kým se utkáte v předkole play-off,. Koho byste si nejvíce přáli?
V dospělém hokeji je to úplně jedno. Prostě jedeme na výhru, protože pokud chceme vyhrát extraligu, tak musíme porazit všechny. Je tedy jedno, na koho půjdeme jako na prvního.

Související články

Preview k zápasu | čt 4.3.2021

Naposledy v základní části do Pardubic