HC Energie Karlovy Vary

Směr Olomouc! Energetici chtějí potvrdit domácí výhru

Energetiky čekají dva těžké venkovní duely. Ten první už v neděli na ledě Olomouce, se kterým mají v této sezóně negativní bilanci. Hned ve dvou vzájemných utkáních vyšli navíc gólově naprázdno. Napraví si v neděli svoji reputaci? Utkání začíná v 17:00.

Kde utkání sledovat: Online přenos

O SOUPEŘI

Olomoucká Mora je jednoznačně největším překvapením letošní sezóny. Po konci Davida Krejčího ji pasovali experti do spodního patra tabulky. Svěřenci trenéra Tomajka však ještě nedávno byli v elitní čtyřce. V poslední době to ale není úplně ono. Mora prohrála čtyři z posledních šesti duelů, čímž spadla na šesté místo. Na čtvrtý Třinec ale ztrácí pouhé tři body. O jistou účast ve čtvrtfinále play off tak jistě ještě zabojuje.

Na čele olomoucké produktivity najdeme duo Lukáš Nahodil (13+14) - Jan Káňa (10+17), kteří mají shodně 27 kanadských bodů. Třetí místo klubové produktivity patří obránci Jiřímu Ondruškovi (6+14). Šestatřicetiletý kapitán opět prokazuje, že věk je pouze číslo. Na ledě stráví v průměru 22:35 minut a je nejvytíženějším hráčem svého celku.

Olomouc letos nemá jednoznačnou brankářskou jedničku. Sezónu načal zkušenější Branislav Konrád. Jenže se vážně zranil a své šance se parádně chopil Jan Lukáš. Ten má aktuálně o dva starty více, než jeho zkušenější kolega. Jeho úspěšnost zákroků činí 92,78%. Poslední duely ale odchytal slovenský muž s maskou. Těžko tedy odhadovat, kdo dostane důvěru v neděli proti Energii.

Lepší vzájemnou bilance drží letos Mora, která zvládla proti Energii první duel na svém ledě a dokázala jednou zvítězit také v lázeňském městě. Podaří se v neděli svěřencům trenéra Bruka srovnat bilanci? Nebo se budou potřetí v sezóně radovat olomoučtí hokejisté?

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Habal (44. Lukeš) – Huttula, Mikyska, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Rohan, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout

HC Olomouc:: Konrád – Onhrušek (C), Dujsík, Mareš, Škůrek, Řezníček, Švrček, Rutar – J. Káňa (A), Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, Olesz – Plášek, Knotek (A), Bambula – Kusko, Anděl, Navrátil.

Z KABINY ENERGIE

Energetici prožívají, na rozdíl od Olomouce, úspěšné období. Z posledních šesti duelů vyhráli hned čtyřikrát. Naposledy v pátek přehráli na svém ledě úřadujícího mistra z Třince. Jedinou kaňkou bylo zranění brankáře Vladislava Habala, který po ataku v brankovišti na začátku třetí třetiny ze zápasu odstoupil. Nahradil ho Štěpán Lukeš, který sice jednou inkasoval, ale dotáhl svůj tým k důležitému vítězství.

Bilancí 1+1 se v utkání s třineckými Oceláři blýskl centr druhé útočné formace Dávid Gríger. Jednalo se už o stou gólovou nahrávku v jeho extraligové kariéře. Čtyřstý start v karlovarském dresu odehrál ve stejném utkání křídelník Petr Koblasa. Na marodce Energie zůstává dlouhodobě zraněný obránce Michal Plutnar, k němuž nedávno přibyl i Lukáš Pulpán. Do sestavy by se měl naopak po dvou zápasech disciplinárního trestu vrátit Tomáš Havlín. Nad startem brankáře Vladislava Habala visí stále otazník.

Související články