HC Energie Karlovy Vary

Směr olomoucká plechárna. Energetici vyráží na Hanou

Odložené prosincové kolo našlo termín ve středu 17. ledna, a energetiky tak čeká výlet do ledové Olomouce. Obzvlášť v tomto počasí bude potřeba makat od začátku do poslední minuty, nejen kvůli bodům, ale i kvůli tělesné teplotě. Utkání s nepříjemným soupeřem začíná na olomouckém zimním stadionu ve středu v 18 hodin.

Z tábora Energie

Energetici se v posledních utkali s různými týmy a všechny byly silné, ale i tak se najde ještě jeden silnější. Dlouhý boj už totiž karlovarský celek vede s marodkou. Absence mnoha důležitých hráčů byla znát a snad se již blýská na lepší časy. V úterý po obědě odcestovali Karlovarští směr Haná i s obránci Dalimilem Mikyskou a Lukášem Pulpánem. Zraněními sužovaná obrana se tak vrací do původního formátu, i tak ale stále chybí tvrďáci Dlapa s Havlínem. Návrat marodů se ale bohužel zatím nechystá v útoku, tam stále zůstává mimo aktuální sestavu nejproduktivnější energetik Dávid Gríger i letošní posila Lukas Zetterberg.

Obzvláště absence Grígera je poslední zápasy znát, energetici totiž už 120 minut, tedy dva celé zápasy, nevstřelili ani gól. Ano, utkání s Třincem bylo opravdu těžké a velmi zkušený soupeř karlovarské hráče k ničemu nepustil, nedělní zápas v Českých Budějovicích ale šancí ke vstřelení branky nabídl mnoho, leč žádná využita nebyla. Dominik Frodl v obou zápasech předvedl parádní zákrok, bez vstřelené branky se ale vyhrát nedá. O motivaci tak mají energetici postaráno a co zlepšit také jednoznačně ví.

Z kabiny Olomouce

Přímý konkurent v tabulce není na domácím kluzišti nikdy jednoduchý soupeř, obzvlášť při současné střelecké formě energetiků. Že bychom ale u Hanáků mohli mluvit o nějaké skvělé formě, tak to také ne. Série výher přišla na začátku prosince, od té doby ale také střídá výhra prohru a větší počet bodů nepřichází. Letošní rok načali vysokou domácí výhrou nad Plzní, kdy rozhodnutí přišlo až ve třetí třetině. Následovala těsná prohra v Brně a nedělní výhra po nájezdech nad Hradcem Králové.

Olomoučtí se při sběru bodů nespoléhají jen na jednoho hráče, jejich přísun mají poměrně rozložen. Nejvíce bodů posbírali Jakub Navrátil a Rok Macuh, v závěsu je poté Michal Kunc. Jde o stále poměrně mladé hráče a všichni mají letos našlápnuto na bodově nejlepší extraligovou sezónu. V olomoucké bráně se střídají Konrád a Sedláček, přičemž první jmenovaný má jak více zápasů, tak i o něco málo lepší úspěšnost, která je lehce po hranicí 91 %.

O utkání s asistentem trenéra Václavem Eismannem

„Abychom dokázali ve specifickém olomouckém prostředí bodovat, potřebujeme se držet herního plánu, tvrdě pracovat po celých šedesát minut a především být efektivní v zakončení, jít si pro špinavé góly,“ uvádí trenér potřebné kroky k úspěchu. „Čeká nás utkání s četností osobních soubojů, proto zarputilost a odolnost bude nepochybně patřit k mentálním klíčům k úspěchu,“ dodává Eismann na závěr.

Související články