HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Junioři a béčko dorostu v čele tabulky. Kubík se blýskl hattrickem

Předposlední únorový týden se opět po reprezentační pauze roztočil kolotoč zápasů dorostu a juniorů, několik z nich si pak zahrálo i za extraligové Áčko. V utkání proti Spartě si extraligovou premiéru odbyli obránci Matteo Kočí, Kryštof Bulka a Tadeáš Tůma. V útoku debutoval Samuel Šmajda. Do útoku naskočil také Matyáš Adámek, pro kterého šlo o druhý start v extralize. Junioři pomohli v různých sestavách i v utkáních proti Mladé Boleslavi a Dynamu Pardubice. Pokračovaly, ale také žákovské soutěže. Většina soutěží se pomalu chýlí ke konci a přibližují se závěrečné boje. Každopádně energetici jsou ve všech kategoriích vesměs v horních patrech příslušných tabulek, takže startovací pozice do závěrečných bojů mají dobré. V minulém týdnu bodovali energetici v šesti z jedenácti zápasů.

DHL Extraliga juniorů

Jediný zápas po reprezentační pauze odehráli karlovarští junioři a šlo rovnou o derby. Ve čtvrtek totiž energetici vyrazili do Litvínova. Vstup do zápasu se jim vydařil a po první třetině vedli 1:0. Jenomže i přes spoustu šancí, které si vytvořili měli problém dostat kotouč do litvínovské branky. Tu si jako ostříž hlídal Lukáš Klika. Neproměněné šance karlovarské mladíky zamrzely koncem utkání, kdy za stavu 1:2 sáhli litvínovští trenéři k powerplay. A tento risk jim vyšel. V čase 59:49 srovnal Dominik Čech. V prodloužení žádná branka nepadla a tak došlo na samostatné nájezdy. V nich byli šťastnější litvínovští junioři. Energetici jsou aktuálně na prvním místě se ziskem osmdesáti tří bodů.


48. kolo, 16. 2. 2023
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:2sn (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Reportáž k utkání


Extraliga dorostu

Nejdál v minulém týdnu vyrazili svěřenci Tomáše Andryse. Zápasový plán je zavedl na Moravu, kde nejprve nastoupili proti dorostu týmu Vítkovice Ridera. Domácí hráči měli na své hosty spadeno už od začátku utkání, protože jim chtěli oplatit porážku z prvního vzájemného duelu v nadstavbě. Po první třetině Vítkovičtí vedli 3:1. Po vyrovnané druhé třetině to vypadalo, že by energetici mohli opět vytáhnout z rukávu obrat, jenomže proti byl vítkovický gólman, který karlovarským střelcům nedal šanci. Ačkoliv na Štěpána Vávru poslali Karlovarští padesát čtyři střel, tak do jeho branky prošel kotouč pouze třikrát. Body tak nakonec zůstaly Vítkovickým.

K sobotnímu utkání se karlovarští mladíci přesunuli do Zlína. Jako první udeřili zlínští hráči, když skóre otevřel skoro až v polovině utkání jeden z domácích. První branku energetiků vstřelil deváťák Pavel Kůrka. Po po první třetině tentokrát vedli energetici, když se prosadil Matěj Zeman. Zlínští v padesáté třetí minutě srovnali, a protože do konce utkání už žádný ze střelců neuspěl, pokračoval zápas prodloužením. Zhruba v polovině nastaveného času zaúřadovali energetici a získali tak bonusový bod. Aktuálně jim patří třetí místo v nadstavbě se ziskem třiceti pěti bodů. Na druhý Třinec ztrácejí jeden bod. Na Moravu dorostenci vyrazí i příští týden, protože je čekají duely s týmy Poruby a Třince.


17. kolo 17. 2. 2023
HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (3:1, 1:1, 2:1)
Reportáž k utkání


18. kolo 18. 2. 2023
PSG Berani Zlín - HC Energie Karlovy Vary 2:3p (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Reportáž k utkání


Liga dorostu (U16)

První zápas minulého týdne odehrálo béčko dorostu na svém ledě, kde energetici přivítali hráče týmu Slovan Ústí nad Labem. V polovině první třetiny připravili Šimon Kožík a Ondřej Příplata šanci pro Miloše Vimra, který svou střelou sebral naději na čisté konto ústeckému gólmanovi. Srovnat se hostujícím hráčům povedlo až po polovině druhé třetiny. Jenomže energetici se vedení nehodlali vzdát a tak vyrovnaný stav vydržel necelé dvě a půl minuty, když Vladimír Šuma nabil Václavu Dobřemyslovi a Energie šla do vedení. Karlovarští po pár minutách získali početní výhodu, ale gól z ní nakonec nepadl. V poslední minutě třetiny došlo na ledě ke strkanici, kdy si názory vyměňovali Miloš Vimr a Martin Havlík. Říká se, že když se dva perou, tak se třetí směje. To nebyl úplně případ přítomných pánů v pruhovaných dresech. Ti se nesmáli a výkon obou bojovníků ocenili dvěma minutami odpočinku. V čase 59:27 si mezi sebou poslali kotouč Oskar Magner a Šimon Šilhan. Ten našel připraveného Vladimíra Šumu, který uzavřel střeleckou listinu tohoto utkání.

Speciální duel čekal svěřence Adama Sýkory v sobotu. Naposledy zkřížili hokejky s hráči týmu IHC Králové Písek, s nimiž se většinu základní části přetahovali o první místo. Písečtí nenechali své hosty ani nadechnout a v čase 0:17 už šli do vedení. Druhý gól v karlovarské brance přistál ve třetí minutě. Gólový deficit snížil v sedmnácté minutě Ondřej Pačíska po přihrávce Frederica Kirschnera. Úvod druhé třetiny patřil energetikům. Nejprve ve třetí minutě udeřil Šimon Šilhan a srovnal skóre. Neuběhly ani tři minuty a kotouč zabral Oskar Magner, který poslal do akce Vladimíra Šumu. Energie byla rázem ve vedení. To však vzalo za své ve třicáté čtvrté minutě. Oba týmy si asi poslední vzájemný duel chtěly užít, protože o výsledku se nakonec rozhodovalo až v samostatných nájezdech. Nájezdovou loterii vyhráli domácí. Energetici jsou však stále pohodlně usazení, se sedmdesáti šesti body, na prvním místě. Písečtí mladíci na ně ztrácejí dvanáct bodů.


31. kolo 17. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Slovan Ústí nad Labem 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Vimr (Kožík, Příplata), 35. Dobřemysl (Šuma), 60. Šuma (Šilhan, Magner) – 33. Surkov (Houdek, Ivanenko).


32. kolo 18. 2. 2023
IHC Králové Písek - HC Energie Karlovy Vary 4:3sn (2:1, 1:2, 0:0 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Hanzák (Dvořák), 3. Dvořák (Kurfürst, Hanzák), 34. Prušák (Živnůstka, Kozel), rozh. náj. Velek (TS) – 17. Pačíska (Kirschner), 23. Šilhan, 26. Šuma (Magner).


Soutěž 9. tříd (U15)

Procházkou růžovou zahradou rozhodně nebyly zápasy, které odehráli deváťáci. I oni vyjeli na trip. Jejich cílem byla Mladá Boleslav, kde energetici statečně čelili domácímu týmu, který s přehledem vede tabulku soutěže. Ve druhé minutě první třetiny zakončil v početní výhodě Matyáš Šedivec kombinaci Františka Nešvery a Jonáše Vaníčka. Vedení Energie přesně v polovině zápasu navýšil Maik Mähler, kterému šanci připravil Marko Michalov. Bruslaři však během necelých čtyř minut náskok energetiků snížili o jednu branku. Stav utkání byl srovnán hned v první minutě třetí třetiny. V padesáté šesté minutě šli Bruslaři poprvé v utkání do vedení. To si však už do konce pohlídali a energetici zůstali bez bodů.

K souboji mezi druhým a třetím místem do Karlových Varů dorazil tým Bílí Tygři Liberec. Během první třetiny si Tygři připsali dvě branky a třetí gól vstřelili krátce po polovině druhé třetiny. Překonat libereckého gólmana se povedlo ve třicáté sedmé minutě obránci Markovi Jílkovi, kterému asistovali Marko Michalov a Jonáš Vaníček. V úvodu třetí třetiny Tygři opět odskočili o jednu branku. Energetikům se do konce utkání nepodařilo vyzrát na soupeřova gólmana a tak se z vítězství nakonec radovali Tygři. Deváťáci nasbírali třicet sedm bodů a jsou na třetím místě.


22. kolo 18. 2. 2023
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 34. Novotný (Václavík), 41. Vasiak (Matějka, Hanyš), 56. Hrouda (Novotný) – 2. Šedivec (Nešvera, Vaníček), 30. Mähler (Michalov).


23. kolo 19. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Jílek (Michalov, Vaníček) – 9. Pekr, 18. Bělohorský (Krajdl), 32. Vaněček (Choma, Šejc), 42. Bělohorský (Krajdl, Sanejstr).


Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Osmáci o víkendu také vyrazili do Mladé Boleslavi. Už ve druhé minutě vedli domácí o jednu branku, ale v sedmé minutě vyrovnal Josef Suchý po přihrávce od Jiřího Kubáta. Vedení pro Energii v deváté minutě vystřelil Václav Péc. Po první třetině vedli energetici 2:1. Třetí branku přidal v úvodu druhé třetiny Petr Mašek. Během následujících deseti minut však třikrát skórovali Bruslaři a dostali se do vedení 4:3. V čase 39:59 připravil Jiří Kubát tentokrát šanci pro Šimona Lucoviče a do kabin se odcházelo za stavu 4:4. Ve čtyřicáté třetí minutě znovu skórovali Bruslaři a tentokrát si už vedení nenechali vzít.

Nedělní zápas osmáci odehráli na domácím ledě. Soupeřem jim byl tým Piráti Chomutov. Než se energetici rozkoukali tak na tabuli svítilo skóre 0:3 a to ještě do poloviny první části pár minut chybělo. Ve zbývající části třetiny zůstaly obě branky nedobytné a energetici do druhé třetiny nevstupovali za úplně příznivého stavu. Ale i osmáci jsou, stejně jako hráči z ostatních kategorií, bojovníci, a tak zvládli během druhé třetiny vyrovnat. V čase 32:43 vstřelil Marek Kubík první gól Energie. Marek byl v čase 36:02 autorem i druhého gólu. Roli asistenta na sebe vzal Vojtěch Horáček. Poslední gól třetiny a třetí gól Energie padl v čase 38:55. Střelcem byl opět Marek Kubík, který si během šesti minut a dvanácti sekund zkompletoval hattrick. Gólovou šanci mu připravili Šimon Lucovič a Petr Mašek. U první branky třetí třetiny Marek Kubík společně s Vojtěchem Horáčkem asistoval. Zakončení na sebe vzal Šimon Lucovič. Početní výhodu využili ve čtyřicáté sedmé minutě ke srovnání skóre Piráti - 4:4. Vedení Energii necelé tři minuty před koncem utkání vrátil Lukáš Gerstner po nahrávce od Jiřího Kubáta. Poslední slovo však nakonec měli v čase 58:44 Piráti a tak se bodový zisk z utkání dělil napůl. Osmáci jsou stále s jedenácti body na čtvrtém místě.


14. kolo 18. 2. 2023
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 5:4 (1:2,3:2,1:0)
Branky a nahrávky: 2. Vtelenský (Vrbata), 28. Šimáček (Šindelářová), 34. Vlček (Pletka), 37. Klimov (Fadrhonc), 43. Šimáček (Šindelářová) – 7. Suchý (Kubát), 9. Péc, 27. Mašek, 40. Lucovič (Kubát).


15. kolo 19. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:5 (0:3,3:0,2:2)
Branky a nahrávky: 33. Kubík (Gerstner), 37. Kubík (Horáček), 39. Kubík (Lucovič, Mašek), 42. Lucovič (Kubík, Horáček), 58. Gerstner (Kubát) – 4. Witoš (Falis, Gombár), 7. Řepka (Krejčík, Citrák), 9. Krejčík (Snopek, Hrebinec), 47. Falis (Gombár, Rabas), 59. Falis.


Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci neměli v uplynulém týdnu na rozpise žádný zápas. O body zabojují v neděli 26. února, kdy v Karlových Varech přivítají své vrstevníky z týmu HC Stadion Cheb.


Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

S chomutovskými Piráty své síly změřili také šesťáci, akorát na rozdíl od osmáků vyrazili do Chomutova. Rozdíl byl také v tom, že jako první se v tomto utkání prosadili energetici. První branku v deváté minutě vstřelil Matěj Cozma, který dostal namazáno od Mikuláše Gregora. Mikuláš asistoval v desáté minutě u branky Lukáše Hoška. Druhou asistenci si zapsal Josef Šlár. Vedení 2:0 karlovarští šesťáci ztratili ve druhé třetině, kdy Piráti skórovali v čase 27:21 a 35:02. Vyrovnáno nezůstalo dlouho, protože ve třicáté sedmé minutě proměnil Mikuláš Gregor trestné střílení. Podobná situace se opakovala ve třetí třetině. Piráti nejprve v čase 44:28 opět srovnali a gólem v 47:27 upravili stav utkání na 4:3 ve svůj prospěch. A stejně jako v předchozí části se po dvou gólech Pirátů prosadil Mikuláš Gregor, jenom tentokrát to nebylo z trestného střílení, ale po spolupráci s Maxem Kalčíkem. Takže i v tomto utkání se body dělily mezi oba soupeře. Šesťáci jsou aktuálně na pátém místě s dvaceti šesti body a na třetí a čtvrté místo jim schází čtyři body.


25. kolo 19. 2. 2023
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 4:4 (0:2,2:1,2:1)
Branky a nahrávky: 28. Slezák (TS), 36. Kiselev (TS), 45. Segeš (Ťupa, Staněk), 48. Staněk (Kalaš, Ehrlich) – 9. Cozma (Gregor), 10. Hoško (Gregor, Šlár), 37. Gregor (TS), 53. Gregor (Kalčík).


Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Na minulý týden nebudou moc rádi vzpomínat páťáci. Ti nastoupili proti hráčům z Tachova. Šlo o třetí vzájemné utkání v letošní sezóně a z vítězství se energetici radovali pouze v tom prvním. V sobotním duelu ve dvacáté čtvrté minutě prohrávali 0:4. Což by jistě otřáslo i staršími hráči, ale energetici jsou bojovní a houževnatí a navíc dokud nezazní závěrečný hvizd, tak nic není ztraceno. Ve druhé třetině nakonec páťáci skórovali třikrát. Ve dvacáté deváté minutě připravil tachovského brankáře o čisté konto Vojtěch Souček. Pak opět dvakrát skórovali tachovští páťáci. V čase 34:42 připravil David Hájek šanci pro Petra Koblížka a v čase 38:47 gólový rozdíl snížil Patrik Tomášek. Stav po druhé třetině byl 3:6 pro hosty.

Během prvních tří minut poslední části svůj náskok hostující hráči zvýšili o dvě branky. V čase 46:46 opět skóroval Patrik Tomášek, kterému asistovali Vojtěch Příplata a Deniel Kaputa. Patrik a Deniel měli prsty i v následující příležitosti, kterou proměnil Petr Koblížek. Tohle možná trošku připomíná štafetu, protože poslední branku karlovarských žáků vstřelil Deniel Kaputa a asistoval mu Petr Koblížek. Touto brankou však energetikům došla munice a v čase 55:05 pečetili tachovští páťáci výhru 9:6. Páťákům patří se třiceti body čtvrté místo v tabulce. Na třetí místo ztrácejí pouze tři body.


24. kolo 18. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary - HC Tachov 6:9 (0:2,3:4,3:3)
Branky a nahrávky: 9. Souček, 35. Koblížek (Hájek), 39. Tomášek, 47. Tomášek (Příplata, Kaputa), 48. Koblížek (Kaputa, Tomášek), 53. Kaputa (Koblížek) – 12. Hečko (Kratejlová), 15. Podzimková (Hečko), 22. Hečko (Vlach), 25. Vlach (Bradáč), 32. Hečko (Vlach), 33. Peteřík, 43. Peteřík (Hotový), 44. Hečko (Kratejlová), 56. Hečko.