HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Juniorka vede skupinu, devítka už ji ovládla!

Poslední lednový týden měli energetici opět napilno. Základní část extraligy skončila devítce, která dvěma výhrami sesadila Plzeň a vyhrála skupinu A. Předtím ještě deváťáci stihli vybojovat šesté místo na mistrovství krajů. Junioři zvládli oba své zápasy a obsadili první místo ve skupině. V zápasech minulého týdne padaly premiérové góly a v juniorce byl k vidění i hattrick. Několik mladíků si odbylo premiérové starty ve vyšších kategoriích. Naše naděje odehráli devět zápasů a v pěti se radovali z výhry.

DHL Extraliga juniorů

Juniorka Energie se s tou jihlavskou utkala v nadstavbě potřetí a i tentokrát si výhru vybojovali energetici. Ti si během prvních dvou třetin, díky přesné mušce Matyáše Váni, Tobiáše Pastora a Davida Varvařovského, vybudovali pohodlný tří gólový náskok. U druhého gólu asistoval Viktor Wardas, který v tomto utkání hrál poprvé v juniorském hokeji. Ve třetí třetině v početní výhodě skóroval Hynek Peš. Následný nápor energetici ustáli a klid jim vrátil Matěj Novotný, který v čase 59:30 poslal puk do prázdné branky. Karlovarští šli tak do sobotního duelu s Kometou posíleni výhrou. A jak se ukázalo, tak sílu rozhodně potřebovali. Stejně jako předchozí vzájemné duely s Kometou i tentokrát šlo o každý kousek ledu. Do vedení šli hráči Komety už v šesté minutě. Následně se ke slovu dostal Robert Šlechta a v závěru třetiny Vít Záhejský, který skóroval znovu ve dvacáté druhé minutě. Na dostřel jednoho gólu se Kometa dostala v čase 27:21.

Dvougólový náskok Energii vrátil Vojtěch Steklý – 4:2. V úvodu druhé třetiny během necelých čtyř minut padly čtyři góly. Na první branku Komety odpověděl Vojtěch Čihař a po další náskok Energie navýšil Vít Záhejský, který zároveň zkompletoval hattrick – 6:4. Posledních deset minut bylo energetikům docela horko. Adam Ebenstreit musel kvůli trestu do kabiny a do branky tak po delší době nastoupil Matěj Pavlovic. Energetici ukázali neuvěřitelnou soudržnost a obětavost, a tak se brněnským mladíkům podařilo dlouhou početní výhodu využít až necelou minutu a půl před jejím koncem. Do konce utkání se hráči Komety snažili ze všech sil vyzrát na Matěje Pavlovice, ten však byl neoblomný a puk do své branky nepustil. Energetici se neuvěřitelně semknuli a snažili se svému gólmanovi pomoct ze všech sil. Skvělý týmový výkon a třináct zákroků, které si Matěj Pavlovic během těchto deseti minut připsal, zajistily Energii výhru 6:5 a navíc první místo ve skupině se ziskem třiceti čtyř bodů.

II. 17. kolo pátek 26. ledna 2024

HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Reportáž k utkání

II. 18. kolo sobota 27. ledna 2024

HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno 6:5 (2:1, 2:1, 2:3)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

I tentokrát utkání s týmem Motoru přinesl zajímavou podívanou. Jako první se z gólu radovali Energetici, když početní výhodu využil Viktor Wardas. Jihočeši dokázali ještě před přestávkou srovnat a tak se ve druhé třetině začínalo znovu od začátku. Do třicáté druhé minuty si energetici vypracovali třígólový náskok díky střelám Lukáše Slavíka, Davida Poizla a Vlastimila Blažka. Do konce utkání už pak padaly góly z holí jihočeských mladíků, kteří se v čase 46:27 zvládli dostat na dostřel jedné branky. Trenéři Motoru už v čase 57:40 sáhli po hře bez brankáře, tu málem energetici potrestali v čase 58:40. I přesto si karlovarští mladíci své vedení pohlídali a zvítězili 4:3. Vítěznou premiéru v extralize dorostu si tak mohl užít Filip Žalud, útočník karlovarské šestnáctky.

Šlágr kola odehrál dorost netradičně v neděli, kdy energetici týmu Slavie čelili v pozměněné sestavě. První utkání v extralize dorostu odehrál obránce Štěpán Köhler. Karlovarští střelci dokázali na strážce branky Slavie vyzrát dvakrát. Poprvé uspěl Matěj Bauer, který svým prvním gólem v extralize dorostu otevřel skóre zápasu. Druhým střelcem byl Filip Žalud, který byl rovněž premiérovým střelcem a upravil skóre na 2:1. Energetici už další gól nepřidali, zatímco Slavia nejenže srovnala skóre, ale ve třetí třetině přidala ještě dva góly. Zisk bodů pražským mladíkům vynesl první místo ve skupině. Energetici na druhém místě mají o čtyři body méně a k dobru jeden zápas.

II. 9. kolo sobota 27. ledna 2024

HC Energie Karlovy Vary – Banes Motor České Budějovice 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Reportáž k utkání

II. 10. kolo neděle 28. ledna 2024

HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Reportáž k utkání

Liga dorostu

Jediný duel měla na programu šestnáctka. Energetiky čekala cesta do Písku. V polovině utkání byl stav 2:0. Ve třicáté sedmé minutě připravili David Krček a Lukáš Pech šanci pro Marka Jílka, který vstřelil kontaktní gól. Nadšení energetiků utlumili písečtí mladíci gólem v čase 39:55 a i první gól třetí třetiny padl do karlovarské branky. Než se z něj energetici stačili vzpamatovat, svítilo na tabuli skóre 5:1. V čase 52:18 ale Jiří Malý poslal do akce Václava Dobřemysla. Neuplynulo ani šedesát sekund a naději pro karlovarské mladíky po přihrávce Lukáše Pecha vykřesal Josef Postl, který si vstřelil první gól v Lize dorostu – 5:3. Do konce utkání už karlovarský dorost recept na domácího gólmana nenašel a tak tým Písku přetrhl energetikům vítěznou šňůru čtyř zápasů. Šestnáctka Energie si se ziskem padesáti tří bodů stále drží třetí místo ve skupině.

28. kolo neděle 28. ledna 2024 IHC Králové Písek – HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky:13:58 Kořánek (Čapek; 5/5), 26:04 Havlena (Škrdlant; 5/5), 39:55 Havlena (Živnůstka; 5/5), 48:26 Podrabský (Škrdlant, Benák; 5/5), 49:17 Kozel (Jeník, Čapek; 5/5) – 36:08 Jílek (Pech, Krček; 5/5), 52:18 Dobřemysl (Malý; 5/5), 53:16 Postl (Pech; 5/5).

Extraliga 9. tříd

Deváťáci mají za sebou našlapaný týden. V jeho úvodu bojovali ve Zlíně na mistrovství krajů, odkud si ze soubojů s nejlepšími hráči republiky přivezli šesté místo. Už pátek odpoledne svedli souboj s týmem Red Bull Salzburg. A oba týmy měly rozhodně o co hrát. Energetici o první místo ve skupině, které držela Plzeň a Salzburg o postup do nadstavby a to bylo znát i na průběhu utkání. Nejprve šli do vedení hráči Salzburgu. Ve čtrnácté minutě si Jan Hruška převzal puk od Josefa Postla a srovnal skóre. Jan Hruška si tak při svém hostování vstřelil první gól za Energii. V osmnácté minutě vedení Energii vystřelil Jakub Kyncl po přihrávce Jonáše Vaníčka.

Do konce třetiny však bylo opět srovnáno. Úvod druhé třetiny kopíroval začátek té první. Nejprve se z vedení radovali hosté a následně skóre srovnal Jakub Staněk za asistence Františka Pavlovice, který v extralize devátých tříd nastoupil poprvé. Rakušané si v početní výhodě vzali vedení zpět a o vyrovnání se opět postaralo duo Jakub Kyncl a Jonáš Vaníček. Vítězný gól pro Jonáše Vaníčka v čase 54:42 připravili Josef Suchý a Maik Mähler. Tečku za tímto duelem udělala kombinace Jonáše Vaníčka a Jakuba Kyncla, kterou zakončil Jakub Staněk.

Poslední zápas základní části odehráli deváťáci proti kladenským Rytířům a šlo o velmi napínavý duel. Kladenští mladíci po první třetině vedli 2:0. Ke kapitulaci kladenského gólmana donutil premiérovým gólem v extralize devátých tříd osmák František Pavlovic v čase 28:25, šanci mu připravil jeho spoluhráč z osmičky Thomas Hanson, který rovněž v extralize devátých tříd nastoupil poprvé. Dvougólový náskok si Rytíři vzali zpět v úvodu třetí třetiny – 1:3. V padesáté minutě si aktéři první branky vyměnili role. Tentokrát asistoval František Pavlovic a první gól v extralize devátých tříd si vstřelil Thomas Hanson.

Necelé dvě minuty na to dostal od Jakuba Staňka nabito Maik Mähler, který se proháčkoval mezi bránícími hráči, naznačením střely si přesunul gólmana a zakončil do odkryté části branky. Při přechodu do pásma se jeden z kladenských chtěl vyhnout bránícímu hráči, ale během otočky mu sjel puk. Ten si převzal Jakub Staněk, který se prohnal až k brance, před níž se vyhnul obráncům a zakončením kolem tyčky se postaral o vítězný gól. Asistentem byl Samuel Zeus. V posledním vhazování utkání šel na buly Maik Mähler, který po vhození puk vyšťouchl jednomu z kladenských hráčů. Puk vyplaval u Jakuba Staňka, který se nerozmýšlel a od obranné modré ho poslal do prázdné branky. Energetici tak získali plný počet bodů a zakončili základní část extraligy na prvním místě skupiny A se ziskem šedesáti devíti bodů.

26. kolo pátek 26. ledna 2024

HC Energie Karlovy Vary – EC Red Bull Salzburg 6:4 (2:2, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 3:50 Hruška (Postl; 5/5), 17:35 Kyncl (Vaníček; 4/5), 26:48 Staněk (Pavlovic; 5/5), 34:35 Kyncl (Vaníček; 5/5), 54:42 Vaníček (Mähler, Suchý; 5/5), 59:49 Staněk (Kyncl, Vaníček; 5/4) – 03:30 Dumrau (Hartl, Hartmann; 5/5), 18:33 Dumrau (Hartmann, Bloch; 5/4), 20:44 Hartl (Schaffarzyk, Lußnig; 5/5), 30:44 Hartmann (Bloch; 5/4).

28. kolo neděle 28. ledna 2024

HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 5:3 (0:2, 1:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 28:25 Pavlovic (Hanson; 5/5), 51:35 Hanson (Pavlovic; 5/5), 53:15 Mähler (Staněk, Gerstner; 5/5), 58:35 Staněk (Zeus; 5/4), 59:59 Staněk (Mähler; 5/5) – 04:30 Platil (Sivek; 5/5), 09:30 Kučera (Sivek, Platil; 5/5), 43:10 Jalovecký (Kováč; 5/4).

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Osmáci nakonec v uplynulém týdnu žádný zápas neodehráli. Do boje půjdou 3. února, kdy budou hostit tým Slavia Praha.

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci v minulém týdnu zahájili nadstavbovou část soutěže. K úvodnímu duelu vyrazili do Chomutova. První gól padl v desáté minutě, když Adam Heidenreich připravil šanci pro Martina Rejthara. Piráti však ještě v té samé minutě srovnali. Vedení Energii vrátil v šestnácté minutě Max Kalčík. Srovnat se domácím podařilo až v čase 35:41. V závěru druhé třetiny si pak Piráti vzali vedení na svou stranu. Veškeré naděje na zisk bodů energetikům utnul v čase 59:56 Jiří Ťupa. Energetikům patří páté místo v nadstavbové skupině.

1. kolo neděle 28. ledna 2024

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 09:54 Motyčák (Ťupa; 5/5), 35:41 Bárta (Staněk; 5/5), 37:39 Šimek (Motyčák, Slezák; 5/5), 59:56 Ťupa (Bárta; 5/5) – 09:07 Rejthar (Heidenreich; 5/5), 15:29 Kalčík (5/5).

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Také šesťáci vyrazili na led soupeře. Jejich hostitelem byl tým Stadion Litoměřice. Za energetiky skóroval pouze Vojtěch Souček, který zakončil kombinaci Jana Havelky a Adama Lauera. Šesťáci tak z Litoměřic odjížděli bez bodů. Energetici jsou na pátém místě nadstavbové skupiny.

II. 7. kolo neděle 28. ledna 2024

HC Stadion Litoměřice - HC Energie Karlovy Vary 11:1 (3:0, 5:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 01:32 M. Malý (Bartoň; 5/4), 03:04 Smělý (M. Malý; 5/5), 19:49 M. Malý (5/5), 20:20 K. Malý (5/5), 22:26 Smělý (5/5), 26:53 M. Malý (Schulz; 5/4), 37:07 Schulz (M. Malý; 5/4), 39:09 Smělý (5/5), 43:18 Limberková (Fedorovič; 5/5), 49:42 Smělý (5/5), 57:32 Roudnický (5/5) – 48:38 Souček (Lauer, Havelka; 5/5).

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Páťáci neměli v uplynulém týdnu na programu žádný ligový zápas. Na programu mají až 4. února utkání s Baníkem Sokolov.