HC Energie Karlovy Vary

Soupeři v přípravě: Derby, derby a zase derby!

Devět přípravných utkání naladí karlovarské hokejisty na novou extraligovou sezonu. Energetiky čekají derby zápasy s Plzní či Litvínovem, nechybí ale tradiční souboj s partnerským Sokolovem. Startujeme už v úterý!

Předprodej vstupenek na domácí přípravné zápasy začíná 7. srpna

BK Mladá Boleslav

Úterý 8.8.2023, 17:00, ŠKO-Energo Aréna | VSTUPENKY
Úterý 29.8.2023, 17:30 KV Arena

Po šesti letech se Karlovaráci v přípravě utkají s Mladou Boleslaví (pokud nepočítáme duely z Generali Cupu před třemi lety). Středočeši v loňské sezoně skončili, stejně jako energetici, v předkole play-off. V něm nestačili na brněnskou Kometu, se kterou padli 1:3 na zápasy.

Na trenérské lavici zelenobílých zůstal Jiří Kalous, který tým převzal v průběhu loňské sezony. Ten bude mít k dispozici výrazně pozměněný kádr, jehož největší posilou by mohl být útočník Juhamatti Aaltonen, mistr světa, bronzový medailista z olympiády a trojnásobný mistr finské Liigy.

Příchody: Jan Štibingr (Liberec), Filip Suchý (Plzeň), Matti Järvinen (HPK), Zach Osburn (Michalovce), Jan Růžička (Pardubice), Filip Pyrochta (Lulea), Pavol Skalický (TPS Turku), Juhamatti Aaltonen (Jukurit).

Odchody: Gašper Krošelj (?), Daniel Přibyl (?), Pavel Pýcha, David Štich (oba České Budějovice), Maris Bičevskis (Lublaň), Ondřej Najman (Sparta), David Šťastný (Hradec Králové), Vojtěch Polák, Jan Půček (oba Slavia), Mário Lunter (Košice), Alex Lintuniemi (Brno).

Rytíři Kladno

Čtvrtek 10.8.2023, 18:00, Víceúčelová sportovní hala Slaný | VSTUPENKY
Úterý 5.9.2023, 17:30, KV Arena

Kladenští hokejisté patří mezi tradiční soupeře Energie v přípravě. I v loňské sezoně měli Středočeši velké problémy. Výsledkem bylo poslední místo a baráž, ve kterém museli uhájit svou extraligovou příslušnost. To se však povedlo na výbornou, Zlín přejeli hladce 4:0 na zápasy.

Dubnový konec sezony není ideální pro skladbu kádru pro novou sezonu a na Kladně už to dobře znají. I proto se jejich kádr rodí postupně. Teprve v posledních dnech tak došlo k oznámení zkušených posil. Nové smlouvy podepsali útočníci Tomáš Plekanec a Jakub Klepiš, do mateřského klubu se po dlouhých letech vrací Michael Frolík.

Příchody: Karel Klikorka (Slavia), Jakub Strnad (České Budějovice), Denis Kusý (JoKP), Chris Martenet (Newfoundland Growlers), Deven Sideroff (Zvolen), Michael Frolík (Liberec).

Odchody: Adam Kubík (České Budějovice), Martin Kehar (?), Ladislav Zikmund (?), Adam Brodecki (?), Miroslav Indrák (Plzeň), Kristaps Sotnieks (Rouen), Albert Michnáč (Nové Zámky), Oskars Cibulskis (Herning)

HC VERVA Litvínov

Úterý 15.8.2023, 17:30, ZS Ivana Hlinky
Čtvrtek 7.9.2023, 17:30, KV Arena

I souboje s Litvínovem patří mezi ty tradiční v rámci zápasové přípravy. Litvínovští v loňské sezoně skončili v předkole play-off, kde padli s pozdějším vítězem z Třince 0:3 na zápasy. Jedenácté místo po základní části ale opět nebylo tím, s čím by v baště hokeje mohli být spokojeni.

Důvěru vést mužstvo má i nadále karlovarským fanouškům dobře známý Karel Mlejnek a na cestě za úspěchy dostal výrazné posily. Do klubu přišli bratři David a Ondřej Kaše, přičemž ten druhý bude chtít potvrdit pověst hráče, který se dokázal prosadit v NHL. Pikantní bude rovněž start Petra Koblasy, který dlouhé roky patřil k oporám Energie a do Litvínova přestoupil letos na jaře.

Příchody: David Kaše (Sparta), Petr Koblasa (Karlovy Vary), Marek Baránek (Plzeň), Lukáš Válek (Litoměřice), Kevin Czuczman (Ilves Tampere), Ondřej Kaše (Carolina Hurricanes)

Odchody: Patrik Zdráhal (Lulea), Denis Godla (?), Josh Wesley (?), Šimon Stránský (Ilves Tampere), Jiří Fronk (Prostějov), Petr Straka (Plzeň), Giorgio Estephan (Jyvaskyla), Ralfs Freibergs (Hradec Králové), Lukáš Stehlík (Třebíč)

HC Škoda Plzeň

Čtvrtek 17.8., 17:30 KV Arena
Čtvrtek 24.8., 17:30, Logspeed CZ Arena | VSTUPENKY

Zápasem s Plzní odstartují energetici ve čtvrtek 17. srpna domácí kalendář přípravných zápasů, odveta je na programu o týden později na ledě soupeře. Plzeňští v loňské sezoně v rámci předkola play-off řádně potrápili Liberec, nakonec však padli 2:3 na zápasy.

Na adrese odvěkého rivala se výrazně stěhovalo, Plzeň hlásí zatím devět posil a stejný počet ztrát. Mezi nejvýraznější příchod, nebo spíše návrat, je angažmá útočníka Jakuba Lva, zajímavé bude sledovat i výkony brankáře Samuela Hlavaje, slovenské hvězdy mistrovství světa.

Příchody: Jakub Lev (Hradec Králové), Samuel Hlavaj (Slovan Bratislava), Aleksi Laakso (Assat Pori), Ondřej Matýs (Pardubice), Filip Jansa (Prostějov), Tomáš Dujsík (Olomouc), Miroslav Indrák (Kladno), Petr Straka (Litvínov), Luke Adam (Straubing)

Odchody: Sebastián Malát (Mladá Boleslav), Miroslav Svobod (Sport Vaasa), Filip Suchý (Mladá Boleslav), Ludwig Blomstrand (Sodertalje), Marek Baránek (Litvínov), Martin Beránek (České Budějovice), Vojtěch Budík (Liberec), Petr Kodýtek (Ilves Tampere), Sam Bitten (Springfield Thunderbirds)

HC Baník Sokolov

Čtvrtek 31.8.2023, 18:00, ZS Sokolov

Už tradiční přípravou bývá i souboj s partnerským Sokolovem. Oba kluby před letošní sezonou výrazně prohloubily spolupráci. V Sokolově se v rámci Development kempu budou rozehrávat talentovaní energetici, hráči Baníku naopak mohou zabojovat o starty v extralize.

Zajímavé jistě bude to, v jakých sestavách oba týmy nastoupí.

Příchody: Martin Rohan, Petr Hamalčík, David Tureček (Karlovy Vary), Daniel Vrdlovec (Frýdek-Místek), Jan Mlčák (Poruba), Vojtěch Tomeček (České Budějovice)

Odchody: Jakub Hajný (?), Matěj Zadražil (?), Marek Švec (?), Vojtěch Tomi (Přerov), Stanislav Vrhel (Kolín), Jan Pohl (Poruba), Matěj Zabloudil (Znojmo), Jan Novák (Havlíčkův Brod)