HC Energie Karlovy Vary

TOP bitvy s Kometou: Čtyřgólový Černoch a brankové hody

Už v pátek 4. října čeká karlovarské hokejisty souboj s brněnskou Kometou. Ty přináší, nejen v domácím prostředí, tradičně atraktivní podívanou plnou branek. Připomeňte si zápasy z minulosti, o kterých se nejvíce mluvilo.

8.9.2021 1. kolo: Energie - Kometa 4:3

Úvodní duel sezony 2021/22. Brno se dostalo do vedení už ve 4. minutě zásluhou Horkého, o osm minut později zvýšil na rozdíl dvou branek bývalý energetik Marcel Haščák. Pak však začala show Jiřího Černocha.

Karlovarský forvard nejprve dvěma góly ještě v první třetině vyrovnal, a i když si hosté do první sirény ještě vzali vedení zpět, Černoch dalšími dvěma zásahy v prostřední dvacetiminutovce rozhodl o výhře Energie. Zajímavostí je, že na lavičce Brna tehdy stál současný sportovní ředitel Energie Jiří Kalous.

24.11.2018 21. kolo: Energie - Kometa 5:4

Jedna z nejatraktivnějších bitev obou soupeřů za poslední roky. Brno poslal již po 20 sekundách do vedení Martin Zaťovič, domácí ještě v první části po gólech Rachůnka a Šenkeříka vedli. Kometa se sice ve druhé části dočkala vyrovnání, ale Stloukal s Kohoutem zařídili Energii dvougólové vedení, které však ještě před druhou pauzou mírnil Holík.

Když Flek tři minuty před koncem zvyšoval na 5:3, zdálo se být rozhodnuto, jenže hosté krátce nato druhým Holíkovým gólem v zápase snížili na 5:4. Kometa ještě odvolala brankáře, jenže v powerplay už se dále neprosadila.


14.2.2020 45. kolo: Energie - Kometa 9:1

Když Energie závěrem roku dostala na Kometě devět branek, málokdo asi tušil, že stejnou mincí oplatí soupeři za měsíc a půl na domácím ledě. Ale stalo se!

Před zápasem ještě stihli energetici předat šek Janu Alinčovi, tím ale charita pro utkání skončila. Už v první části poslali Energii do třígólového vedení Stříteský, Beránek a Vondráček, ve druhé části se domácí trefili rovněž třikrát.

Tři góly padly i ve třetí části a historickou ostudu Komety ve Varech mírnil až šest minut před koncem Tomáš Plekanec. Energie nikdy výraznější výhru nad Brnem nezapsala.