HC Energie Karlovy Vary

Tisková zpráva HC Energie Karlovy Vary před startem Tipsport extraligy

Hokejisté karlovarské Energie vstoupí v pátek 15. září do nového ročníku nejvyšší soutěže, kdy nastoupí na ledě Vítkovic. Svěřenci trenéra Davida Bruka budou chtít konečně prolomit čtvrtfinálové brány.

CÍLE TÝMU PRO SEZONU 2023/24

Cíle pro novou sezonu jsou jasné. A-tým Energie chce konečně prolomit čtvrtfinálové brány. Pomoci tomu má posílený hráčský kádr i realizační tým.

„Naším pilířem je samozřejmě čtvrtfinále, které by pro nás mělo být dosažitelným cílem. Jdeme do této sezony s pokorou, samozřejmě si všechno musí sednout. Tato sezona bude pro nás opravdu ta nejdůležitější, troufnu si říct od titulové sezony 2008/09,“ říká ke klubovým cílům Daniel Tobolka, jednatel klubu.

FINANCE: ROZPOČET, SPONZOŘI A PERMANENTKY

Rozpočet klubu je pro novou sezonu 132 milionů korun. „Partneři pro nás byla velká neznámá, vždy se vše odvíjí od minulé vlastnické struktury. Naštěstí se většina partnerů od klubu neodtrhla. Našli jsme spoustu dalších, kteří sice nepřispívají milionovými příspěvky, ale i tak jsou pro nás nesmírně důležití a doufám, že se nám podaří je udržet i nadále,“ uvádí k rozpočtu Daniel Tobolka.

Klub má v tuto chvíli vydáno přibližně stejný počet permanentek jako v uplynulé sezoně, a to necelé dva tisíce. Vedení klubu si nesmírně váží fanoušků, kteří Energii zachovali přízeň i v době, kdy vinou zvýšených vstupů došlo po pěti letech k jejich zdražení.

HRÁČSKÝ KÁDR

Sestava A-týmu karlovarské Energie prošla během aktuálního přestupového období lehkou proměnou. Do brněnské Komety zamířil Martin Kohout, stejným směrem rovněž brankář Štěpán Lukeš. Nové angažmá našli i Petr Koblasa (Litvínov), Mikko Juusola (Sheffield) a Martin Rohan (Sokolov).

Energie přes léto svůj kádr posílila. Výrazně pak na brankářském postu, když z Pardubic přišel Dominik Frodl, do útoku pak severská legie, Iikka Kangasniemi a Lukas Zetterberg. Ofenzivu vyztužili i Roman Přikryl, Ondřej Procházka a Jan Bernovský.

O špičkových posilách klubu se rozhovořil trenér David Bruk. „Klub musel vytvořit nové klima a naznačit, že se tým chce pořád zlepšovat. Není jednoduché tyto hráče najít. Bez osobností, jako Jiří Černoch nebo Ondřej Beránek, by to nešlo, museli jsme zajistit solidní zázemí. Oba zahraniční hráče jsme dlouho skautovali a v přípravě se jevili velmi dobře.“

Jeho slova doplnil Daniel Tobolka. „Hráče jsme lákali na dobré zázemí, Karlovy Vary jsou krásné město, také naše filosofie je, podle mě, ta správná. To mohlo, myslím si, přilákat i Dominika Frodla,“ říká.

Kapitánem týmu zůstává Jiří Černoch, který céčko nosil na dresu již v uplynulé sezoně, asistenty zůstávají Lukáš Pulpán a Tomáš Rachůnek.

REALIZAČNÍ TÝM

K posílení došlo i v realizačním týmu. Na post videotrenéra a datového analytika už v průběhu minulé sezony nastoupil Benjamin Sequens, na jaře pak Energii posílil špičkový kondiční trenér Martin Iterský. Od juniorů k prvnímu týmu povýšil dlouholetý trenér mládeže Václav Eismann.

PŘÍPRAVNÉ OBDOBÍ

Energetici po desetitýdenní letní přípravě a desetidenním volnu odehráli devět přípravných duelů. Ten první sice v Mladé Boleslavi prohráli po nájezdech, dalších osm v řadě ale skončilo jejich výhrou.

„Přípravná utkání nám dala o nových hráčích dobrý obraz, letos jsme si mohli dovolit díky klubu naši soupisku postavit seriózněji. Jsme konkurenceschopní na všech postech, což je vidět na ledě,“ věří trenér Energie David Bruk.

Tým kromě výher na jeho kontě mohl těšit i fakt, že inkasoval minimum branek. „Naše obranná hra určitě nebyla nejlepší. Je to příprava, týmy neměly stejné podmínky a budu se opakovat, v sezoně to bude jinak. Ta data nejsou úplně validní, v plné sestavě jsme odehráli jen ve dvou zápasech, z původních plánovaných pěti jsme museli vůči různým důvodům odstoupit,“ dodává lodivod Energie.

PARTNERSKÝ SOKOLOV

HC Energie Karlovy Vary bude i v nadcházející sezoně pokračovat ve spolupráci se sokolovským Baníkem. Ta bude ještě hlubší než dřív. Za Energii budou v nové sezoně v rámci střídavých startů i nadále nastupovat hráči Baníku, Sokolovu na oplátku budou vypomáhat hráči, kteří nebudou mít stabilní místo v základní sestavě Karlových Varů.

Kluby budou spolupracovat v programu, tzv. developmentu, který je určen pro rozvoj mladých hráčů. Vesměs se jedná o mládežnické reprezentanty. Součástí programu bude i Petr Hamalčík, který bude v Sokolově působit ve dvojici s Martinem Michajlovem.

KV ARENA

V průběhu jarních a letních měsíců došlo k menším úpravám. Fanoušci si již během přípravných duelů mohli všimnout odstranění plexiskla mezi střídačkami, s odbornou firmou také došlo k odladění audiosystému haly.

SESTAVA A-TÝMU HC ENERGIE KARLOVY VARY

Brankáři: Dominik Frodl, Vladislav Habal, Petr Hamalčík
Obránci: Tomáš Bartejs, Ondřej Dlapa, Tomáš Havlín, Joona Huttula, Filip Krajčík, Dalimil Mikyska, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, Matěj Stříteský
Útočníci: Ondřej Beránek, Jan Bernovský, Jiří Černoch, Dávid Gríger, Jan Hladonik, Vít Jiskra, Iikka Kangasniemi, Filip Koffer, David Kofroň, Daniel Kružík, Ondřej Procházka, Roman Přikryl, Tomáš Rachůnek, Tomáš Redlich, Lukas Zetterberg