HC Energie Karlovy Vary

Trénují už i nejmenší. Děti byly vypnuté, ale už jsou nastartované, říká trenérka Jiskrová

Letní přípravu po A-týmu i kategoriích mládežnické Akademie odstartovali už také nejmenší karlovarští hokejisté a hokejistky. Pod vedením hlavní trenérky přípravkových kategorií Blanky Jiskrové se nejmenší energetici připravují na novou sezonu.

„Už dva týdny jsme na hřišti a v tělocvičnách a byli jsme velmi překvapení, že nám začalo chodit tak velké množství dětí po tak velké pauze. Myslím si tak, že si to užíváme úplně všichni, děti i trenéři,“ říká o suché přípravě Blanka Jiskrová, dlouholetá hlavní trenérka přípravkových kategorií. Ta se věnuje úplně těm nejmenším energetikům již delší dobu, pod jejíma rukama se ale připravují rovněž i starší hokejisté.

„Na tréninky přípravkových kategorií chodí v průměru 35 dětí, někdy je to o něco více, jindy méně. U ročníkových tříd je to kolem 25 dětí,“ odpovídá na otázku, jak je to s účastí malých hokejistů na trénincích.

I pro její svěřence je letošní suchá příprava atypická stejně jako pro hráče ostatních kategorií. Karanténa vyhlášená kvůli koronavirové krizi totiž na delší dobu pozastavila sportovní život, dětem pohyb chybí možná ještě o něco více než dospělým. Byla jeho absence v prvních dnech společných tréninků znát?



„Ano, na tom jsme se s trenéry shodli. Není to možná o tom, že by se děti tolik nehýbaly, ale je tam velký rozdíl v pozornosti. To jsme sledovali hlavně ten první týden. Říkali jsme si, že vypadají, jako by byly maličko ‘vypnuté‘. Tento týden už je to ale všechno v pořádku, myslím, že jsou nastartované výborně,“ dodává trenérka, jejíž dva synové Vít a Štěpán se rovněž aktivně věnují hokeji.

O společné tréninky už malí energetici nepřijdou, přesto však koronavirová opatření udělala přípravce čáru přes rozpočet. Zrušeno totiž muselo být již tradiční soustředění dětí i rodičů v Nečtinách.

„Soustředění jsme letos bohužel museli zrušit. Měli jsme o něj velký zájem, těšili se na něj rodiče i děti, mělo nás jet asi 120. Snad to vyjde příští rok. Na konci letní přípravy ale budeme mít ‘Kolovák’, kde se utkají rodiče s dětmi na takovém dvojboji běh – kolo, kdy se rozloučíme se sezonou, opečeme buřty a popřejeme si pěkné léto,“ popisuje akci, která její nejmenší svěřence čeká na závěr letní přípravy.

Než ale dojde na vyhlášený Kolovák, čeká děti ještě několik týdnů společné přípravy. Její důležitost trenérka Jiskrová zdůrazňuje, přičemž musí být hlavně pestrá. „Důležité je, aby děti měly motivaci. Rychle střídat činnosti, hrát hry, aby to dětičky bavilo a měly z toho radost a příště přišly znovu a chtěly si zase hrát. Ve chvíli, kdy získají takový pozitivní pocit, tak poté, co přichází na led, tak je to všechno pro ně jednodušší,“ dodává závěrem.

Fotogalerie