HC Energie Karlovy Vary

Týden hokeje přilákal pět desítek malých hokejistů

Pondělní odpoledne patřilo v tréninkové hale KV Areny náboru malých hokejistů. V rámci akce Týden hokeje, která se v Karlových Varech konala již pošesté, si pět desítek dětí vyzkoušelo, jaké to je být malým hokejistou. Na malé zájemce o bruslení čekal pestrý program na ledě i mimo něj, postarali se o ně kromě zkušených trenérů i hráči našeho A-týmu.

Přesně padesát nových malých hokejových nadějí se objevilo během pondělního odpoledne v tréninkové hale KV Areny, a to v rámci akce Týden hokeje projektu Pojď hrát hokej. Na akci navíc dorazili i další mladí hokejisté, kteří už s bruslením mají první zkušenosti, v jednu chvíli se tak po ledě prohánělo přibližně 90 malých hokejistů!

Po krátké prezenci před startem celé akce si rodiče s dětmi prohlédli šatny a zázemí KV Areny. Během oblékání do hokejové výstroje, kterou většina z dětí měla na sobě vůbec poprvé, si mohli zájemci o vstup do našeho klubu prohlédnout krátké prezentační video. Využít mohli rovněž půjčovny bruslí a od Českého svazu ledního hokeje obdržely děti dres, který si mohly ponechat. Na zvídavé dotazy rodičů odpovídali šéftrenér mládeže Jiří Ryžuk společně s hlavní trenérkou přípravky Blankou Jiskrovou, která celou akci zaštiťuje již několik let.

Na ledě už se malých ratolestí ujali mládežničtí trenéři HC Energie, ale také hráči A-týmu v čele se zkušeným obráncem Vladimírem Sičákem, který měl za své parťáky brankáře Ondřeje Kuchaře, obránce Petra Šenkeříka a útočníka Martina Kohouta. Všichni čtyři profesionálové se věnovali nováčkům na ledě i mimo něj, po skončení akce věnovali dětem podepsané kartičky či plakáty.

Na malé hokejisty čekalo na ledě několik stanovišť a více než hodina hokejové zábavy. Děti byly rozděleny do tří skupin úměrně dle svého věku a dovedností. Prohlédnout si mohly společně se svými rodiči i ukázkový trénink kategorie U8 vedené Radkem Proškem, mimo led se pak společně s hokejisty kategorie U10 vedené Josefem Poizlem věnovaly nácviku střelby. Na závěr akce pak na všechny zúčastněné čekalo další překvapení v podobě autogramiády jejich idolů, se kterými se rovněž mohli vyfotit a od nichž dostali drobné dárky.

Další díl Týdne hokeje bude na programu opět v lednu příštího roku.

Fotogalerie