HC Energie Karlovy Vary

Týden hokeje přilákal v Karlových Varech na šest desítek malých hokejistů

Středeční odpoledne v tréninkové hale KV Areny přineslo již tradiční náborovou akci projektu Pojď hrát hokej. V rámci akce Týden hokeje si přes pět desítek dětí vyzkoušelo, jaké to je být malým hokejistou či hokejistkou. Na malé zájemce o bruslení čekal pestrý program na ledě i mimo něj, postarali se o něj kromě zkušených trenérů i mládežničtí hráči našeho klubu.

Třiašedesát nových malých hokejových nadějí se objevilo během středečního odpoledne v tréninkové hale KV Areny, a to v rámci tradiční náborové akce Týden hokeje projektu Pojď hrát hokej. Ten Energie spolupořádala již potřinácté, náš klub byl jedním z prvních, kde se před lety uskutečnila pilotního část tohoto dlouhodobého a úspěšného projektu.

Po krátké prezenci před startem celé akce rodiče s dětmi rychle vyrazily do šaten, kde se převlékly na svůj vůbec první hokejový trénink. Během oblékání do hokejové výstroje, kterou většina z dětí měla na sobě vůbec poprvé, si mohli zájemci o vstup do našeho klubu prohlédnout krátké prezentační video. Využít mohli rovněž půjčovny bruslí.

Otevřená byla ale i rozcvičovna, kde si naši nejmenší vyzkoušeli střelbu na bránu, slalomy, obratnostní cvičení nebo pohybové výzvy spojené s rozvojem rovnováhy, která je pro bruslení tak důležitá.

Na ledě už se malých ratolestí ujali mládežničtí trenéři HC Energie a jejich asistenti, ale také hráči našich mládežnických výběrů – Ondřej Dorot, Vít Záhejský, Vojtěch Steklý, Matyáš Adámek, Tobiáš Pastor, Petr Holejšovský, Jakub Anton, David Varvařovský, Matěj Novotný a Matyáš Beran.

Věnovat se malým hokejovým nadějím ale dorazila i čerstvá stříbrná medailistka z MS juniorek a odchovankyně Energie, Lucie Velinská.

Malí hokejisté byli rozděleni do několika skupin, vyzkoušet si mohli bruslení, bruslení s holí, střelbu na bránu, nechyběly ale ani oblíbené hry na ledě, minihokej a vítězné kolečko. Sledovat pak mohli i ukázkový trénink kategorií U7 a U8, kteří pod vedením svých trenérů ukázaly své umění na ledě během ukázkového tréninku, jehož součástí bylo i zápasové snažení s mnoha vstřelenýma góly.

Všechny děti si odnesly dárky od Českého hokeje i našeho klubu. Věřme, že i mnoho pozitivních zážitků, které je třeba přivedou k nám do klubu, ke sportu, který nabízí nejenom určitou atraktivitu, ale velmi pestrý pohybový program, možnost získat tak důležité sociálních dovednosti, určitou psychickou odolnost, vnímání fair- play a další a další bonusy.

Fotogalerie