HC Energie Karlovy Vary

Úplná spokojenost nepanuje, za výhru proti Třinci jsme ale rádi, říká Jiskra

Karlovarští junioři za sebou mají úvodní dvojzápas nové sezony. Po porážce s Havířovem na nájezdy si spravili chuť v sobotu proti Třinci. Jaké aktuálně panují v kabině mladých energetiků pocity popsal Vít Jiskra.

Produktivní útočník se mezi energetiky vrátil po zkoušce v sokolovském Baníku. V úvodní bitvě sezony nebodoval, stejně jako zbytek jeho spoluhráčů, v tom druhém však zářil a k výhře 4:2 nad Třincem pomohl dvěma asistencemi.

Svěřenci Václava Eismanna tak mají na svém kontě po dvou kolech čtyři body. „Úplná spokojenost asi nepanuje, protože jsme chtěli získat plný počet bodů. Mrzí nás ten páteční zápas s Havířovem, ale co se dá dělat, tentokrát jsme to urvali a za tři body proti Třinci jsme rádi,“ říká jeden z těch zkušenějších hráčů v týmu.

„Havířov dobře bránil a my jsme měli problém se prosadit do koncovky s tím, že byli hodně disciplinovaní a moc nás k ničemu nepustili. Měli jsme těžké se dostat do brány a bohužel nám tam nic nepadlo,“ vrací se k pátečnímu klání, ve kterém Energie ani jednou neskórovala.

Bezbrankové trápení se znovu neopakovalo, Karlovarští proto dělali maximum už od samého začátku. Díky brankám Adámka s Rozhonem vedli již v 8. minutě 2:0. „Povedl se nám nástup do utkání, padly tam rychlé dva góly, takže nám to určitě pomohlo. Ve druhé třetině jsme ale měli herní výpadek, nedařilo se nám a nevypadalo to s námi dobře. Naštěstí jsme to ve třetí třetině zase zlomili a obrátili zápas na naší stranu,“ hodnotí duel s Oceláři Jiskra.

Jediný výpadek, na který upozorňoval po utkání také asistent trenéra Vojtěch Šik, přišel ve druhém dějství, v němž hosté dokázali dvakrát skórovat. „Byl tam trochu pocit hráčů, že vedeme 3:0 a že to půjde samo. Ono to samo ale nešlo, Třinec začal hrát a my jsme trochu polevili, což hned bylo znát na obrazu hry,“ uvědomuje si devatenáctiletý forvard.

Následující zápas sehrají karlovarští junioři v pátek 11. září od 18:00, kdy na domácím ledě přivítají chomutovské Piráty.