HC Energie Karlovy Vary

Úřadující mistr míří do Varů, porazí ho Energie i napodruhé?

Po pátečním tříbodovém výjezdu do Hradce Králové se vrací karlovarská Energie domů. Jejím soupeřem bude obhájce titulu z Třince. První vzájemné utkání dopadlo lépe pro svěřence trenéra Bruka, zaskočí jeho tým Oceláře i podruhé? Utkání startuje v 15:30 a jste k jeho sledování srdečně zváni.

Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky:Online předprodej

O SOUPEŘI

Dvacet získaných bodů a deváté místo. To je aktuální postavení třineckých Ocelářů. Čekalo se rozhodně více. Nutno podotknout, že je na hodnocení stále ještě brzy. Kvalita kádru je nesporná a výsledky se ještě určitě dostaví. Hráči si stále ještě zvykají na nový herní systém, který nový trenérský tandem nastolil. Nálada v třinecké kabině bude přesto jiná, než v té karlovarské. Z posledních dvou zápasů vybojovali Oceláři jediný bod. Nejprve prohráli v Českých Budějovicích po samostatných nájezdech. Ve čtvrtek pak na svém ledě těsně podlehli pardubickému Dynamu.

Produktivitu táhne nestárnoucí Martin Růžička (7+9). Daří se mu i přesto, že od začátku sezóny postrádá svého dvorního nahrávače Petra Vránu. Zkušený centr je na marodce a z taktických důvodů není známo, kdy se do sestavy vrátí. Nejlepším střelcem je zatím, možná trochu překvapivě, slovenský forvard Marko Daňo (8+4). Trio třinecké produktivity uzavírá Andrej Nestrašil (1+10). Nejlepším obráncem, alespoň z hlediska získaných bodů, je zkušený Jakub Jeřábek (2+7), největší předsezónní posila Ocelářů. Ideální formu zatím nemají ani brankáři. Ondřej Kacetl zatím naskočil do tří zápasů. Jeho úspěšnost zákroků je pod 89%. O rok mladší Marek Mazanec má deset startů a jeho úspěšnost činí 91,41%. Těžko odhadovat, kdo se postaví do třinecké branky v neděli.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary:Lukeš (Habal) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Kružík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, J. Baláž – Sapoušek
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec)– Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička, Marcinko, Voženílek – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil – Hrňa, Hrehorčák, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček.

Z KABINY ENERGIE

Energetici hrají v pohodě. Aby také ne, bodovali v posledních pěti utkáních. Přemožitele našli naposledy čtrnáctého října, kdy na svém ledě podlehli Vítkovicím. Od té doby parta trenéra Bruka šlape. A to i přesto, že je kosí marodka. V minulém zápase chybělo na soupisce Energie pět členů základní sestavy. Zatím se ale vždy podařilo trenérům díry v sestavě zalepit. V pátek na ledě hradeckého Mountfieldu již nastoupil mladý Sapoušek. Začnou se do sestavy vracet i další hráči?

Páteční utkání na ledě Mountfieldu nebylo herně ideální, ale důležité jsou body. A ty získala Energie všechny tři. „Dnes jsme měli i kus štěstí a samozřejmě skvělého Štěpána Lukeše v zádech. V předešlých zápasech jsme byli rozhodně aktivnější, vytvářeli si více šancí. Dnes to bylo od nás spíše ubráněné,“, hodnotil utkání útočník Tomáš Rachůnek.

Skvělým výkonem se prezentoval brankář Lukeš, který si připsat dvaatřicet úspěšných zásahů. Po utkání však zůstával pokorný a chválil týmové pojetí svého týmu. „Těžko říct. Možná proto, že se od nás venku nic moc nečeká. My nikoho ani nemůžeme úplně převálcovat. Ale týmovým výkonem jsme to i dnes uhráli.“

Související články