HC Energie Karlovy Vary

V Karlovarském kraji roste řada mladých hokejistek

Šestadvacet hokejistek se sešlo na celodenním kempu v KV Aréně. Během dne je čekala suchá příprava, trénink na ledě a společný relax v bazénovém centru. Po dlouhé době se v Karlovarském kraji jednalo o akci zamřenou na dívčí hokej.

„Víme, že v jednotlivých městech a klubech působí i dívky a to od přípravky, kam chodí už čtyřleté holčičky, až po například dvanáctileté slečny. Většina z nich ale v tomto věku s hokejem skončí, neboť nemají kde pokračovat,“ vysvětluje trenér pořádajících karlovarských Dračic Jaroslav Kliment.

Proto nyní všechny dívky z Karlovarského kraje dostaly šanci pokračovat právě v klubu místních Dračic, které hrají druhou nejvyšší soutěž a několikrát ji i vyhrály. „Zájem dívek a jejich rodičů byl pro nás velkým a příjemným překvapením,“ doplňuje trenér, který vedl suchou přípravu.

Na ledě byl jako hlavní trenér profesionální hokejista Vojtěch Šik, který neskrýval nervozitu, ale nakonec byl s průběhem tréninku spokojen.

„Když je něco poprvé, vždy je to složité. Nevěděli jsme, jak velké budou výkonnostní rozdíly mezi dívkami, jak si celá parta sedne a tak dále. Nakonec ale vše běželo skvěle a já jsem všechny hráčky chválil za skvěle odvedenou práci. Opravdu trénink odmakaly naplno,“ shrnul spokojeně Vojtěch Šik.

Během tréninku přišli dívky na led pozdravit i dva hráči A-týmu Energie Jakub Flek a Jiří Kulich. Po tréninku na ledě následoval přesun do bazénového centra, kde si účastnice kempu zaplavaly a odpočinuly. „Chtěli bychom podobnou akci zopakovat. Máme totiž řadu velmi pozitivních ohlasů jak od hráček, tak i jejich rodičů. Zároveň musíme poděkovat vedení HC Energie Karlovy Vary a KV Arény, že nám vyšlo vstříc a dalo možnost tento kemp uspořádat,“ uzavřel Jaroslav Kliment.

Fotogalerie