HC Energie Karlovy Vary

Vánoce pro Žirafu. Energetici předali dárky od fanoušků i z kabiny

S Matějem Stříteským jsme vyrazili do Denního Centra Žirafa, kde jsme předali vánoční dárky od hráčů z kabiny, ale především od fanoušků, kteří je přinesli pod vánoční stromeček v KV Areně během prosincového utkání s Olomoucí.

V centru přivítal obránce Matěje Stříteského zástupce ředitelky centra Jakub Kuneš. Předtím než došlo na samotné předání dárků, ukázal mu a dalším zástupcům klubu veškeré zázemí, které jejich organizace v bývalé budově VOŠ v Bohaticích má a osvětlil chod činnosti centra.

Žirafa v současné době zajišťuje denní, ale i týdenní stacionář pro klienty s poruchou autistického centra a klienty s mentálním a kombinovaným postižením. Děti si v centu navíc mohou splnit základní školní docházku.

Organizace se v minulém roce přestěhovala do nové, větší budovy, kterou svépomocí rekonstruovala, v plánu je i výstavba výtahu, která ulehčí celkový provoz.

Co Žirafu aktuálně nejvíce trápí? Jako každou sociální službu je to nedostatek financí. Podpořit provoz a činnost centra tak můžete i vy, a to příspěvkem na účet organizace 123-9103170257/0100.

Více informací najdete na oficiálním webu Denního centra Žirafa.