HC Energie Karlovy Vary

Vary v repre: Zlato, dvakrát stříbro a bronz! Mládežnickým reprezentacím se opět dařilo

Pro tuto chvíli má většina mládežnických reprezentačních týmů dobojováno a naši mladíci si nevedli vůbec špatně. Dvacítka sice s oběma severskými týmy padla, ale ze Slovenska veze bronz. Sedmnáctka prolétla turnajem ve Švédsku jako kometa a aniž by ztratila bod vybojovala zlato. Šestnáctka v posledním utkání sestřelila tým Finska a na turnaji v Kravařích skončila druhá se ztrátou jednoho bodu na první Švédy. Druhé místo si z Rakouska veze výběr kategorie U15, poté co ve finále těsně padl se Slovenskem.

Neděle 21. dubna 2024 | Sedmnáctka ovládla federální derby 6:0. Slovenské střelce vynuloval Ondřej Štěbeták

Turnaj pěti zemí ve švédském Tranas zakončila sedmnáctka duelem s týmem Slovenska. V sestavě opět nechyběli energetici Kryštof Dyk, Vojtěch Čihař a Vít Záhejský. Michal Oršulák byl tentokrát v pozici třetího gólmana. Pro oba týmy bylo ve hře prvenství na turnaji a to utkání přidávalo jiskru. Z gólu se už ve třetí minutě radovali čeští mladíci díky dorážce Petra Věcheta. Střelci obou týmů svou pozornost rovnoměrně dělili a tak se oba gólmani rozhodně nenudili. V patnácté minutě Slováci málem srovnali ve vlastním oslabení, ale Ondřej Štěbeták zasáhl. V tom samém čase se poměr sil na ledě vyrovnal. Tlak slovenských mladíků skončil oslabením na české straně a následně se Češi téměř minutu museli bránit ve třech. Druhý gól první třetiny padl v čase 19:45. O dvoubrankové vedení se postaral Vít Záhejský. Šanci na srovnání skóre slovenským mladíkům v úvodu druhé třetiny zkomplikovala dvě oslabení. Těsně po vypršení toho druhého udeřil Adrien Bartovič - 0:3.

Elitní letka ve složení Matěj Pekař, Vít Záhejský a Vojtěch Čihař si vytvořila několik pěkných šancí, ale puk do branky nedostala. Ostatně vyzrát na českého gólmana se nepovedlo ani slovenským střelcům a tak se do šaten šlo za stavu 3:0 pro šestnáctku. Už v prvních sekundách poslední části musel zasahovat Ondřej Štěbeták, který zlikvidoval i následující akce. Oddych mu dopřál Kryštof Dyk, který poslal dělovku na slovenskou branku, ale Patrik Brezáni puk zastavil betonem. Ve čtyřicáté sedmé minutě vstřelil čtvrtý gól sedmnáctky Petr Věchet. A po páté se česká střídačka radovala v čase 49:10, když ve vlastním oslabení skóroval Antonín Klatovský. Branková konstrukce zachránila Ondřeje Štěbetáka v padesáté třetí minutě, kdy drnčela tyčka po střele Adama Goljera. Mašli na výhře českého týmu uvázal Dominik Pavlík, který při své předchozí akci nemohl zakončit, protože byl faulován a tak si pro gól došel v čase 57:01. Sedmnáctka poslední utkání na turnaji vyhrála 6:0 a bez ztráty bodu si vybojovala celkové prvenství.

Neděle 21. dubna 2024 | Šestnáctka zakončila turnaj výhrou 8:3 nad Finskem a končí druhá!

Do posledního zápasu turnaje naskočil opět obránci Pavel Kůrka a Tomáš Vrzal a útočníci Lukáš Slavík a Petr Tomek, který tým vedl jako kapitán. Už po osmnácti sekundách od úvodního vhazování se finští mladíci radovali z gólu. Jenomže jejich radost z vedení vydržela pouze do času 0:49, kdy skóre srovnal Ben Reisnecker. V úvodu druhé minuty padly také první tresty. V čase 3:55 si tým Finska vzal vedení zpět - 1:2. O srovnání se postaral Petr Tomek v čase 4:33. Poprvé v utkání šel český tým do vedení v čase 8:30, po dorážce Davida Huka. Krátce po polovině třetiny připravil gólovou šanci Lukáš Slavík, ale jednomu z jeho spoluhráčů zakončení nevyšlo podle představ a finský brankář puk zastavil. Velká šance Finů na srovnání skončila na brusli Davida Huka. Gól do šatny svým soupeřům přibalil Šimon Bělohorský. Po přestávce došlo ve finské brance ke střídání. Hra se přelévala mezi pásmy a oba gólmani museli být ve střehu. V čase 26:26 využil početní výhodu Šimon Bělohorský - 2:5.

Další gól mohl krátce na to přidat ve vlastním oslabení Filip Novák, ale finský gólman svůj tým podržel. V polovině třetiny si výborné šance vypracovaly oba týmy. Nikolas Mařík ale narazil na finského gólmana. Na druhé straně pak puk cestou o odkryté branky zastavila brusle jednoho z bránících hráčů. V dobývání branky pak byli v čase 39:00 opět úspěšnější čeští mladíci. Pod šestý gól se podepsal Šimon Katolický, kterému nahrál Petr Tomek - 2:6. V úvodu druhé třetiny skončila šance Lukáše Slavíka u finského gólmana. Sedmý gól národního týmu vstřelil Tobiáš Sekanina v čase 46:09. O snížení se v čase 47:03 postaral Vilha Vanhatala v početní výhodě. Vstřelený gól finské hráče nabudil a nastěhovali se před Skleničkovu branku, ale recept na českého gólmana nenašli. Početní výhodu pak využil Šimon Katolický v čase 53:46 - 3:8, kterému asistoval Petr Tomek. A za tohoto skóre utkání skončilo. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen obránce Pavel Kůrka. Šestnáctka tak na turnaji v Kravařích ztratila pouze dva body v utkání se Švédskem a skončila na druhém místě se ztrátou jednoho bodu právě na výběr Tre Kronor.

Neděle 21. dubna 2024 | Patnáctka v Salzburgu těsně padla se Slováky 3:4 a veze stříbro

Výběr mladíků kategorie U15 bojoval v tomto týdnu na turnaji v Salzburgu. Mezi nominovanými mladíky byli i čtyři energetici a to obránci Lukáš Hájek a Vojtěch Horáček a útočníci Jakub Kyncl a Josef Suchý. Adepti na vstup do nejmladšího reprezentačního týmu odehráli na půdě rakouské akademie čtyři zápasy. V tom prvním se naši mladíci utkali s výběrem Slovenska a ačkoliv prohrávali 0:2, tak se dokázali vrátit do hry a vyhráli 5:3. U vyrovnávacího gólu asistoval Josef Suchý a na vítězný gól nahrával Vojtěch Horáček. Ve druhém utkání české naděje porazili výběr Bavorska 10:1. Pěti body se blýskl Josef Suchý, který si zkompletoval hattrick a přidal i dvě asistence. Dvěma góly a asistencí přispěl Jakub Kyncl. Na tři góly nahrával Vojtěch Horáček a v obraně o sobě dával vědět Lukáš Hájek.

Třetí výhru si čeští hokejisté připsali nad týmem Red Bull Salzburg, který porazili 11:0 a energetici k ní přispěli sedmi body. Lukáš Hájek (0+1), Vojtěch Horáček (0+2), Jakub Kyncl (0+2) a Josef Suchý (0:2). Josef v tomto utkání vedl český tým jako kapitán. Český výběr díky těmto výhrám postoupil do finále, kde se utkal s výběrem Slovenska. I tentokrát jako první skórovali slovenští mladíci, ale ještě v první třetině bylo srovnáno díky Maxmilianovi Marešovi, který nepohrdl přihrávkou Jakuba Kyncla. Svou střeleckou převahu ve druhé třetině Slováci přetavili do tří gólů. Na žádný z nich naši mladíci nedokázali odpovědět a tak se do poslední části zápasu vstupovalo za stavu 1:4. Ve třetí třetině se situace obrátila a slovenský gólman měl plné ruce práce. Ke kapitulaci ho donutil až v padesáté čtvrté minutě Petr Hörnig - 2:4. Kontaktní gól pak padl až v padesáté deváté minutě díky střele Stanislava Sanejstra. Na srovnání český tým už neměl dost času a tak poprvé na turnaji padl. Každopádně ze své první mezinárodní akce si naši mladíci vezou stříbro a dávají velký příslib do budoucna a to nejen pro reprezentaci.

Sobota 20. dubna 2024

Čtvrtý den, čtvrtý zápas. Dvacítka se utkala se Švédskem. V první třetině měl švédský tým střelecky navrch a ze své aktivity vytěžil dva góly. Čeští mladíci se kontaktního gólu dočkali až ve třetí třetině, ale na srovnání nakonec ani v power play nedosáhli a těsně padli. Stejný soupeř a stejný stav po první třetině, tak to bylo utkání šestnáctky. Vypadalo to, jako by se našim mladíkům lepila smůla na hokejky. Jakmile nějakou svou větší šanci neproměnili, tak sami inkasovali a když se dostali na dostřel, tak Švédi téměř ihned odpověděli. Šestnáctka si nakonec díky dvěma gólům ve vlastním oslabení vynutila nastavený čas, ale padla v nájezdech.

Sobota 20. dubna 2024 | Dvacítka si vylámala zuby na dalším severském soupeři. Se Švédskem padla 1:2

Posledním soupeřem dvacítky na turnaji v Popradu byl výběr Švédska. V sestavě opět nechyběli Matyáš Váňa a Matyáš Adámek. Čeští mladíci se moc snadno nedostávali do větších akcí a tak si švédský gólman první vážnější zákrok připsal v páté minutě. Svou střeleckou převahu zužitkovali Švédové v čase 15:12, když v početní výhodě otevřeli skóre. Ze druhého gólu se radovali v devatenácté minutě - 0:2. Hned v úvodu druhé třetiny dostali čeští mladíci k dispozici pětiminutovou početní výhodu, poté co jeden ze švédských hráčů na mantinel vrazil Josefa Eichlera. Přesilovka zůstala nevyužita a navíc si ji vlastním vyloučením naši mladíci zkrátili o téměř dvě minuty. O kontaktní branku se v čase 26:08 málem postaral Tadeáš Kalužík. Puk však nakonec skončil na brankové konstrukci. Do šance se dostali i švédští střelci, ale ani oni neuspěli a tak se do poslední třetiny vstupovalo za stavu 0:2 i přesto, že ve druhé části utkání na tom v počtu střel byla lépe dvacítka.

Také ve třetí třetině se čeští mladíci jen těžko probojovávali ke švédské brance. Jednu ze šancí si připsal také Matyáš Adámek. Úspěch nakonec český tým slavil v čase 45:54, kdy se o kontaktní gól postaral Matěj Maštalířský. Honbu za srovnáním zkomplikovalo našim mladíkům oslabení, ale po něm opět pokračovali ve svém snažení. V čase 55:00 tečoval Jiří Felcman střelu Matyáše Adámka, ale švédský gólman se blýskl výborným zákrokem a bylo po nadějích. Přes blok před brankou krátce na to neprošla střela Martina Matějíčka. Devadesát sekund před koncem utkání zůstal Jakub Smolka na střídačce a dvacítka šla do boje v šesti. Velkou šanci měli Oliver Samson a dorážející Matěj Maštalířský. Švédského gólmana však neoblafli a v jeho moci skončil puk i po střele Vojtěcha Husineckého. Tlak našich mladíků skončil zhruba minutu před koncem, kdy šli do oslabení a tak nakonec těsně padli.

Sobota 20. dubna 2024 | Šestnáctka srovnala ve vlastním oslabení a nakonec se Švédskem padla 5:4 v nájezdech

Na Švédy narazila na turnaji v Kravařích také šestnáctka. V sestavě nechyběli obránce Pavel Kůrka a útočníci Lukáš Slavík a Petr Tomek. A rovněž náš nejmladší výběr v první třetině dvakrát inkasoval. Přitom už v úvodu třetí minuty měl velkou šanci Petr Hanyš. Ta ale nakonec skončila na betonech švédského gólmana. Následný tlak čeští mladíci zvládli, ale Jan Láryš v brance se měl co ohánět. V čase 4:45 dělovka Pavla Kůrky rozdrnčela tyčku u švédské branky. Pouhých patnáct sekund na to se z gólu radoval výběr Tre Kronor. Po polovině třetiny švédský gólman spálil Ladislavu Svozilovi šanci na srovnání a krátce na to se švédští mladíci opět radovali z gólu. Na dostřel se nakonec naši mladíci dostali ve dvacáté druhé minutě, kdy se svou střelou uspěl Šimon Bělohorský. Na rozdíl dvou gólů tým Švédska odskočil po necelých čtyřech minutách - 1:3.

Ve zbývajícím čase druhé třetiny si naši mladíci horko těžko vytvářeli šance, protože se stále častěji museli bránit před dotírajícími soupeři a Jan Láryš se ve své brance musel pěkně otáčet. Třicet sekund před rozchodem do šaten nevyšla akce Jakuba Vaněčka a Šimona Katolického a tak se do třetí třetiny vstupovalo lépe švédskému týmu. Na dostřel se šestnáctka dostala ve čtyřicáté čtvrté minutě díky střele Ladislava Svozila, ale stejně jako předtím, si švédští mladíci chvíli na to vzali dvoubrankový náskok zpět, když udeřili ve vlastním oslabení - 2:4. Šance na obou stranách zaměstnávaly gólmany, ale o něco vytíženější byl Jan Láryš. V čase 53:17 se zdálo, že našim mladíkům situaci zkomplikuje oslabení, ale opak byl pravdou. Už v čase 54:10 vstřelil kontaktní gól Filip Novák a v čase 54:35 druhým gólem ve vlastním oslabení skóre srovnal Šimon Bělohorský. Utkání tak pokračovalo prodloužením. Hned v jeho úvodu měl na holi konec zápasu Petr Tomek, ale zakročil jeden z bránících hráčů. A u švédského gólmana krátce na to skončila šance Šimona Bělohorského, kterému nevyšla ani další akce. O výsledku utkání se tedy rozhodovalo v nájezdech, v nichž uspěl tým Švédska - 4:5.

Pátek 19. dubna 2024

Dvacítka zvládla srovnat skóre, ale obrat jí Finové nedovolili. U kontaktního gólu asistoval Matyáš Váňa. Sedmnáctka pokračuje ve vítězném tažení. Po třech duelech je neporažena a v neděli ji čeká federální derby. Do turnaje čtyř zemí vítězně vstoupila šestnáctka, která ovládla federální derby. Pod tři z pěti gólů se podepsali energetici. Premiéru v reprezentačním dresu a rovnou i první gól si užil obránce karlovarského dorostu Tomáš Vrzal.

Pátek 19. dubna 2024 | Dvacítce obrat nevyšel a padla s výběrem Finska 3:5

Trenéři dvacítky pro utkání s Finskem poměrně zamíchali sestavou a do branky se tentokrát postavil Vojtěch Hambálek. Čeští mladíci šli už v páté minutě díky střele Tadeáše Kalužíka do vedení. V deváté minutě si finskou branku vzal na mušku Matyáš Adámek, ale ani po teči do ní puk cestu nenašel. Ke srovnání Finové využili v šestnácté minutě početní výhodu. A do vedení šel juniorský výběr Suomi ve dvacáté druhé minutě. Jednu ze šancí národního týmu na srovnání připravil Matyáš Váňa, ale jeho přihrávku Adam Hamrla v gól neproměnil.

Ani při dalších akcích naši mladíci na finského gólmana nevyzráli. Naopak sami v čase 50:53 inkasovali třetí gól. Jenomže v padesáté druhé minutě se kontaktní gól podařilo vstřelit Martinovi Holbovi. Celou akci založil Matyáš Váňa. A srovnáno bylo v čase 54:26 díky střele Vojtěcha Hradce. Uběhlo však pouhých třicet jedna sekund a finští mladíci si vzali vedení zpět a v padesáté osmé minutě odskočili opět o dvě branky. Toto vedení si udrželi a tak dvacítka poprvé na turnaji padla.

Pátek 19. dubna 2024 | Sedmnáctka připsala třetí výhru, když porazila Švýcarsko 3:2

V tomto utkání se na střídačce sešli všichni čtyři energetici. Michal Oršulák kryl záda Jiřímu Novákovi. V obraně byl k vidění opět Kryštof Dyk. Útočníci Vojtěch Čihař a Vít Záhejský nastoupili v první formaci. Oba karlovarští útočníci už v sedmé minutě vymysleli parádní akci, které chybělo k dokonalosti jen to, že puk nakonec za brankovou čáru nedoputoval. Na betonu švýcarského brankáře skončila kombinace Vojtěcha Čihaře, Matěje Pekaře a Víta Záhejského v deváté minutě. Po několika šancích našich mladíků v čase 12:44 uspěl Šimon Fasner. Z vedení se sedmnáctka radovala pouze do času 13:12, kdy Švýcaři srovnali. No a v čase 13:29 přišla další studená sprcha pro naše mladíky a naopak z vedení se radovali ti švýcarští.

O vyrovnání se ve dvacáté druhé minutě postaral David Rozsíval. Do konce druhé třetiny zvládly oba týmy ubránit svá oslabení a rovněž několikrát zahrozit. Oba gólmani tak museli být neustále ve střehu. O tom se ostatně přesvědčil v čase 39:26 Vojtěch Čihař, kterému jen tak tak švýcarský gólman zabránil získat vedení. Toho se národní tým dočkal ve čtyřicáté páté minutě díky Matěji Pekařovi. Jak se později ukázalo, tak šlo o vítězný gól. Mezi střelce, kteří se snažili změnit skóre se zapsal také Kryštof Dyk. V čase 59:00 odvolali švýcarští trenéři gólmana, ale Češi se zvládli ubránit a oslavili třetí výhru v řadě. V sobotu je čeká den volna a v neděli zakončí turnaj federálním derby.

Pátek 19. dubna 2024 | Šestnáctka v prvním utkání turnaje porazila Slovensko 5:3

Sestavu šestnáctky doplnil karlovarský obránce Tomáš Vrzal, který byl do týmu povolán z náhradníků. Tomáš si reprezentační dres oblékl poprvé a hned ve federálním derby. Svou reprezentační premiéru si navíc okořenil gólem. Ale popořádku. Proti Slovensku nastoupili ještě obránce Pavel Kůrka a útočníci Lukáš Slavík a Petr Tomek, který tým vedl jako kapitán. Brankář Martin Psohlavec do utkání nezasáhl. Oba týmy se utkaly poprvé od olympiády v Koreji, kdy díky našim mladíků tým Slovenska skončil už v základní části. Utkání mělo od prvních minut svižný průběh a oba gólmani měli plné ruce práce. Z prvního gólu se nakonec v čase 9:12 díky střele Matěje Stankovena, který využil početní výhodu, radovali Slováci. Jejich radost jim v čase 13:48 zkazil Šimon Bělohorský, který srovnal skóre. Do vedení národní tým poslal Tomáš Vrzal v čase 15:13, když se rozmáchl na hranici kruhu a dobře mířenou ranou poslal puk pod břevno - 2:1.

Gól do šatny našim sousedům přibalil v čase 59:45 Lukáš Slavík, který tak zařídil dvoubrankový náskok - 3:1. Krátce před polovinou druhé třetiny se Lukáš Slavík s pukem na holi dostal do kruhu, ale kvůli bránícím hráčům zvolil přihrávku do mezikruží na volného Petra Tomka, který puk uklidil k bližší tyčce - 4:1. V čase 30:46 manko svého týmu snížil Ján Čurlej. V závěru třetiny ustáli naši mladíci klasické oslabení a chvíli se dokonce bránili ve třech. Do šaten se odcházelo za stavu 4:2. Na gól se v poslední třetině čekalo až do padesáté osmé minuty, kdy svou střelou výhru českého týmu pečetil Filip Novák. Naši mladíci se tak vítězně naladili na duel se Švédskem, který je čeká v sobotu.

Čtvrtek 18. dubna 2024

Ve čtvrtek šla jako první do akce dvacítka, která vyzvala výběr Švýcarska. Čeští mladíci si v tomto duelu nakonec mohli notovat “Pátou”. Pod jeden z českých gólů se podepsal Matyáš Adámek a vyrážečka překazila gólovou šanci Matyáše Váni. Neporažena je po druhém dni i sedmnáctka. Výběr Švédska porazila 6:2. Dva góly vstřelil Vít Záhejský a u obou mu asistoval Vojtěch Čihař. V obraně se opět činil Kryštof Dyk.

Čtvrtek 18. dubna 2024 | Dvacítka pokračuje ve vítězném tažení! Švýcarsko porazila 5:1

Ani ne dvacet čtyři hodin poté co odehrála duel s týmem Slovenska, vyrazila dvacítka opět do boje. Tentokrát se utkala s výběrem Švýcarska. Už v čase 0:40 se Švýcaři radovali z gólu. Ten však nakonec rozhodčí neuznali, protože padl do posunuté branky. U první větší šance byl Matyáš Váňa, po jehož přihrávce střílel Martin Holba, ale švýcarský gólman puk zkrotil svou lapačkou. První gól nakonec v šesté minutě vstřelil Dominik Petr. Necelé dvě minuty na to se čeští mladíci díky Matějovi Maštalířskému radovali z dalšího gólu. Střelcem třetího gólu českého týmu byl v polovině utkání Tadeáš Kalužík. Ve čtyřicáté sedmé minutě se Matyáš Adámek dostal do nevýhodné střelecké pozice a z úhlu nakonec nezakončil. Štafetu převzal střelou od modré Tomáš Vandas, ale opět zaúřadovala lapačka švýcarského gólmana.

Matyáš Adámek si pro gól došel v čase 47:47, když z přečíslení dva na jednoho poslal z kruhu puk ke vzdálenější tyčce - 0:4. Neuplynula ani minuta a halou v Popradě mohla znít Pátá po střele Vojtěcha Hradce. V padesáté třetí minutě si na švýcarského gólmana vyšlápl Matyáš Váňa, který si vzal na mušku přední tyč, ale na poslední chvíli mu gólovou radost zhatila Jaafri-Hayaniova vyrážečka. Jakub Smolka v brance českého týmu celé utkání předváděl parádní zákroky, ale čisté konto mu nakonec nebylo dopřáno. V čase 54:59 totiž po zhruba dvaceti sekundách Andro Kaderli proměnil početní výhodu - 1:5. Tento stav se i díky pozornému Jakubovi Smolkovi do konce utkání nezměnil a tak se naši mladíci na páteční duel s Finskem naladili tím nejlepším možným způsobem.

Čtvrtek 18. dubna 2024 | Sedmnáctka si po obratu v utkání se Švédskem připisuje výhru 6:2

Druhý den turnaje a druhý severský soupeř. Sedmnáctka se utkala s výběrem Švédska. Mezi oběma soupeři to jiskří už od turnaje World Hockey Challenge v Kanadě. A i tentokrát utkání mělo jiskru. Do vedení šli jako první čeští mladíci, když v úvodu třetí minuty švédského gólmana propálil Jakub Lev. Srovnáno bylo ve dvacáté čtvrté minutě a zhruba deset minut na to šli hráči Tre Kronor díky využité početní výhodě do vedení - 1:2. V čase 39:58 mohl střelou mezi betony srovnat Vít Záhejský, ale to švédský gólman nepřipustil. Ke kapitulaci ho v čase 40:49, tedy téměř hned po skončení početní výhody sedmnáctky, donutil Adrien Bartovič. Ve čtyřicáté deváté minutě poslal národní tým do vedení znovu Vojtěch Čihař.

Na rozdíl dvou branek čeští mladíci svým soupeřům odskočili v čase 49:54 díky střele Šimona Fasnera - 4:2. Už v čase 56:17 odvolali švédští trenéři gólmana a šli do risku s odkrytou brankou. Čeští mladíci tlaku svých soupeřů čelili statečně. Při jednom výpadu Matěj Pekař jen těsně netrefil prázdnou branku. Další šanci měl Vojtěch Čihař, který však trefil pouze tyčku u prázdné branky, jejíž zvonění se rozlehlo po celé hale. Puk se však odrazil před Víta Záhejského, který v čase 59:11 práci svého spoluhráče z karlovarské juniorky dokončil. Vítek byl vzápětí poslán na trestnou lavici a národní tým se na ledě ocitl ve čtyřech proti šesti, ale i tentokrát se švédskému týmu risk s odkrytou brankou nevyplatil. V čase 59:49 výhru českého týmu pečetil trefou do prázdné branky Dominik Pavlík - 6:2.

Středa 17. dubna 2024

Mládežnické reprezentace mají za sebou první turnajový den. Energetici byli u tří gólů sedmnáctky. Do branky se postavil Michal Oršulák, který si připsal i první asistenci v reprezentaci. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Vojtěch Čihař, kterému na gól nahrával Vít Záhejský. První gól v reprezentační dvacítce si ve federálním derby na turnaji v Popradu vstřelil Matyáš Adámek a přihodil i asistenci. Poprvé v reprezentaci bodoval Matyáš Váňa.

Středa 17. dubna 2024 | Dvacítka ovládla federální derby! Slovenskou reprezentaci porazila 7:2

V sestavě dvacítky nechyběli energetici Matyáš Adámek a Matyáš Váňa. V prvním utkání dvacítka vyzvala domácí výběr, který skóre otevřel v čase 0:21. A v polovině úvodní části slovenští mladíci přidali druhý gól. U zrodu kontaktní branky, kterou v čase 16:18 vstřelil Oliver Samson, byl Matyáš Adámek. Na srovnání si národní tým počkal do dvacáté páté minuty. Kdy kolem tyčky poslal puk do branky Matyáš Adámek, který tak poprvé skóroval v dresu dvacítky. Vedení po polovině zápasu českému týmu vystřelil Dominik Petr - 2:3. Tento stav vydržel do času 49:29, kdy pálil Tadeáš Kalužík. Gólovou žeň si dvacítka schovala na poslední dvě minuty utkání. Nejprve v čase 58:41 opět skóroval Tadeáš Kalužík. V čase 59:13 přidal šestý gól Pavel Šimek. Na začátku této akce byl Matyáš Váňa, který si připsal nejen první bod ve dvacítce, ale v reprezentaci vůbec. Hattrick si v čase 59:44 zkompletoval Tadeáš Kalužík, který vstřelil sedmý gól. Ve čtvrtek má dvacítka na programu utkání s týmem Švýcarska.

Středa 17. dubna 2024 | Sedmnáctka začala ve Švédsku výhrou 6:3 nad Finskem! U tří gólů byli energetici

Prvním soupeřem sedmnáctky na Turnaji pěti zemí v Tranas byl výběr Finska. Do branky se postavil Michal Oršulák. V obraně nastoupil Kryštof Dyk. Vojtěch Čihař a Vít Záhejský byli v elitní letce. Jako první udeřili čeští mladíci, když početní výhodu po třech sekundách využil Matěj Pekař, kterému nahrál Vojtěch Čihař. Srovnáno bylo v první minutě druhé části a druhý gól hráči Suomi přidali krátce na to v početní výhodě. Následně Michal Oršulák svou branku zamkl. Před polovinou utkání dostali naši mladíci k dispozici početní výhodu. Ta byla využita v čase 30:32. Michal Oršulák svou rozehrávkou poslal puk až do útočného pásma, tam se ho ujal Petr Věchet, po jehož přihrávce skóroval Adrien Bartovič. Michal si tak připsal první asistenci v reprezentačním dresu.

Necelé dvě minuty na to poslal Vít Záhejský do akce Vojtěcha Čihaře, který pro sedmnáctku vystřelil vedení - 3:2. „Kuba Seidl výborně přehrál tři hráče na Zahyho (Víta Záhejského) a jeli jsme dva na jednoho. Zahy mi to výborně prohodil a já už jsem měl jenom povinnost to dát. Naštěstí jsem udělal dobrou kličku a trefil to,“ popsal Vojta svůj gól pro hokej.cz. Týmu svými zákroky pomáhal také Michal Oršulák. „Je dobře, že tým podržel. Každý brankář bývá rád v zápřahu, než aby stál. Finové první dvě třetiny neměli úplně moc střel, ale potom ve třetí zlobili,“ hodnotil výkon karlovarského gólmana v rozhovoru pro hokej.cz asistent trenéra David Moravec. Autorem čtvrtého gólu byl v padesáté třetí minutě opět Adrien Bartovič. Už v čase 56:53 sáhli finští trenéři po power-play, kterou jejich svěřenci využili v čase 58:23 - 4:3. Jenže nakonec se jim jejich risk nevyplatil. Do prázdné branky se v časech 59:53 a 59:52 trefil David Hrubý - 6:3. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Vojtěch Čihař. Ve čtvrtek si sedmnáctka změří síly se Švédskem.