HC Energie Karlovy Vary

Velikonoční turnaj: Šesťáci vezou z Itálie bronz!

Naši šesťáci strávili Velikonoční svátky v italském Fondu, kde bojovali na turnaji Easter CCM Punto Hockey Bunnies Cup 2012. Ve třech dnech si mladí energetici změřili síly s českými a italskými týmy a vybojovali si bronzové medaile. Hoši, děkujeme!

Na závěr turnaje odehráli naši šesťáci utkání s chomutovskými Piráty, které porazili 4:3 a nejlepším hráčem zápasu byl za Energii vyhlášen Jan Havelka. Dalším soupeřem byl italský celek Young Lions Lana a i z tohoto duelu vyšli energetici vítězně. Utkání skončilo za stavu 6:3 pro Energii. Jako nejlepší hráč Energie byl vybrán Ondřej Kothera.

O celkové prvenství na turnaji se utkali chomutovští Piráti a HC Český Krumlov. Na prvním místě skončil tým Piráti Chomutov a stříbro putuje do Českého Krumlova. Energetici si vybojovali třetí místo a tak si z Itálie vezou bronz. Našim mladíkům se dařilo nejen týmově, ale také mezi jednotlivci. Do All Stars týmu byl vybrán obránce Sebastián Pazdera. Nejlepším brankářem turnaje se stal Samuel Baláž.




Výsledky třetího dne turnaje

HC Val di Fiemme - HC Piné 7:2
HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 4:3
HC Val di Fiemme - HC Zastávka 0:6
Young Lions Lana - HC Energie Karlovy Vary 3:6
Piráti Chomutov - HC Český Krumlov 2:1


Kromě turnajových duelů si energetici s ostatními hráči změřili síly také v hokejových dovednostech.

Šesťáci druhý turnajový den v italském Fondu zahájili duelem s týmem Českého Krumlova. Jihočeši vynulovali střelce energetiků a připsali si výhru 2:0. Za Energii byl nejlepším hráčem vyhlášen Samuel Baláž. Druhým soupeřem pak byl italský celek HC Val di Fiemme, který energetici porazili 7:4. Nejlepším karlovarským hráčem byl Vojtěch Souček.



Výsledky druhého dne turnaje

Úterý 2. dubna 2024

HC Energie Karlovy Vary - Český Krumlov 0:2
Young Lions Lana - Piráti Chomutov 1:5
Český Krumlov - HC Val di Fiemme 6:2
Young Lions Lana - HC Piné 8:0
HC Energie Karlovy Vary - HC Val di Fiemme 7:4
HC Zastávka - Piráti Chomutov 0:9
Piráti Chomutov - HC Piné 15:0
Young Lions Lana - HC Zastávka 2:4

První dvě utkání skupiny odehráli energetici na Velikonoční pondělí. Prvním soupeřem byl italský tým HC Piné, který energetici porazili 14:0. Nejlepším hráčem za tým Energie byl vyhlášen Petr Skýpala. Druhým soupeřem byl celek HC Zastávka. I v tomto duelu se z výhry 4:2 radovali energetici. Jako nejlepší hráč zápasu byl za Energii vybrán Jakub Kuchta.

Výsledky prvního dne turnaje

Pondělí 1. dubna 2024

Piráti Chomutov - Český Krumlov 5:3
HC Valdifiemme - Young Lions Lana 2:2
HC Piné - Energie Karlovy Vary 0:14
HC Energie Karlovy Vary - HC Zastávka 4:2
Český Krumlov - Young Lions Lana 6:2



Od konce března do poloviny dubna Hockey Bunnies a Palasmeraldo Fondo pořádají pět turnajů. Naši mladíci se představí ve dnech 1. - 4. dubna na turnaji pro ročníky 2012 a mladší. Mladí energetici si změří síly nejen s italskými, ale i českými týmy. A půjde o turnaje se vším všudy, protože každý z nich bude slavnostně zahájen nástupem všech týmů. Nebudou samozřejmě chybět ani hymny zúčastněných zemí a turnajovou atmosféru podtrhne krasobruslařské vystoupení a ohnivá show. Do Itálie vyrazili naši žáčci stylově, neboť tam i zpět je dopraví společnost Petrocargo v týmovém autobuse s logem Energie.

Kromě soutěžních utkání, která se hrají na velkém hřišti ve formátu 3 x 12 minut se mladí hokejisté předvedou i v dovednostních soutěžích a to například v rychlosti bruslení, přesné střelbě, v rychlosti střelby a slalomu s pukem.

Ceny si vybojují nejen týmy, ale i jednotliví hokejisté. Po každém utkání jsou vyhlašováni nejlepší hráči a v závěru turnaje budou oceněni i nejlepší hokejisté celého turnaje. Navíc bude vybrán také All Stars Team turnaje. Ve volném čase pak mohou účastníci turnaje objevovat krásy Fonda a okolí.

Všichni nominovaní energetici už zhruba vědí, do čeho jdou. Oproti loňskému ročníku, v němž nastupovali v kategorii U11, narazí však tentokrát na úplně jiné soupeře. O vítězné trofeje bojují: Samuel Baláž, Matyáš Dvořák, David Hájek, Jan Havelka, Deniel Kaputa, Tobiáš Kosina, Ondřej Kothera, Jakub Kuchta, Sebastián Pazdera, Jakub Pelikán, Vojtěch Příplata, Petr Skýpala, Vojtěch Souček, Lukáš Suchý a Patrik Tomášek

Na turnaj kategorie ročníku 2012 a mladších, se přihlásilo osm týmů z Čech a Itálie. Ty byly rozděleny do dvou skupin:

Skupina A:

Piráti Chomutov, Český Krumlov, HC Val di Fiemme, Young Lions Lana

Skupina B:

HC Děčín, HC Zastávka, HC Piné, Energie Karlovy Vary