HC Energie Karlovy Vary

Velinská s českými juniorkami veze z mistrovství světa senzační stříbro!

Závěrečnou finálovou bitvu s USA sice české juniorky na mistrovství světa už k vítězství nedotáhly, i tak ale budou za hrdinky. Ve švýcarském Zugu totiž vybojovaly historické stříbrné medaile, tu si přiveze domů na západ Čech i naše odchovankyně Lucie Velinská

Sedmnáctiletá hráčka odehrála svůj druhý světový šampionát. Zatímco loni musela strávit hořkou čtvrtfinálovou porážku, letos už se může radovat z medaile, a to rovnou ze stříbrné.

Češky k medaili nasměrovala historická semifinálová výhra nad Kanadou, o den později, v bitvě o zlato, už ale na další zámořský celek nestačily a ve finále s USA padly 1:5. Svěřenkyně trenéra Dušana Andrašovského po úvodní třetině ztrácely dvě branky, v prostřední části ale vykřesala jiskřičku naděje Šapovalivová. Američanky ale neponechaly nic náhodě a v poslední třetině třemi góly rozhodly o svém triumfu na šampionátu.

Lucie Velinská odehrála na mistrovství světa všech šest utkání, a to ve druhém obranném páru. V utkání s Německem se zapsala i na střeleckou listinu. Po zisku zlaté medaile na Evropském olympijském festivalu mládeže tak zapisuje do své sbírky další cenný kov.

Další podrobnosti a ohlasy s Lucií Velinskou připravujeme.