HC Energie Karlovy Vary

Věřím, že góly přijdou, říká Černoch. Jak viděl sporný moment proti Kanadě?

Jeho lajna opět hýřila aktivitou, sám patřil mezi nejvytěžovanější české hráče, ani to ale nestačilo na výhru národního týmu nad Kanadou. Jiří Černoch už ale směřuje myšlenky na čtvrtfinále MS v hokeji 2023, kde jeho tým ve čtvrtek vyzve USA.

Úvodní třetina proti Kanadě českému výběru vůbec nevyšla. Soupeř ji jasně vyhrál na střely 16:4 a jen díky skvělému Vejmelkovi na góly jen 1:0.

„Myslím si, že jsme dostali zase dva góly po takových našich malých chybách. Kanada hrála výborně, v první třetině nás extrémně přehrála,“ hodnotí nepovedenou první dvacetiminutovku kapitán Energie.

Do druhé části ale jakoby na led naskočil jiný tým v bílých dresech. Češi hýřili aktivitou a odměnou jim byla vyrovnávací Kautova branka.

Od druhé třetiny to byl podle mě vyrovnaný zápas. Rozhodlo to, že dali dva góly a my jen jeden,“ má jasno o příčinách porážky Černoch.

Češi se v závěru o druhou branku a tedy o vyrovnání snažili, jenže jejich šance definitivně pohřbil třetí kanadský gól, který padl do prázdné české branky. Jenže okamžik, který tomu přecházel, se dal označit jako kontroverzní.

Černoch při signalizovaném offsidu úmyslně zahrál kotouč, aby přerušil hru, jenže rozhodčí jeho dotek neviděli, hru nechali hrát a takřka vzápětí Kanaďané trefili prázdnou českou branku.

„Viděl jsem, že čárový rozhodčí je dva metry ode mě, tak jsem se toho jen tak dotknul, protože jsem chtěl zastavit čas, abychom ještě měli nějakou šanci. Rozhodčí tvrdil, že to neviděl. V ten okamžik jsem byl strašně naštvaný, ale teď už jsem to hodil za hlavu, protože zápas už je za námi a nedá se s tím nic dělat,“ říká Černoch a myšlenky už směřuje na klíčový duel turnaje.

Porážka jeho tým připravila o druhé místo ve skupině, ve které nakonec Češi skončili čtvrtí. Ve čtvrtečním čtvrtfinále tak narazí na vítěze skupiny A, výběr USA.

Černocha tak ale aspoň může těšit fakt, že jeho obnovená karlovarská lajna s Beránkem a Flekem na křídlech šlape. V zápase je aktivní, pro soupeře nepříjemná. Dle šikovného praváka ji ale ještě něco chybí.

„Snažíme se, makáme, ale chtělo by to od nás ještě nějaké góly. Nejvíc mě štve, že ty šance máme. Když to vezmu konkrétně, tak já ty šance mám a ne a ne to tam padnout. Snažím se na to ale nemyslet, Mám už něco odehráno a vím, že by mi to vůbec nepomohlo, kdybych se v tom babral. Snažím se dělat jiné věcí, kterými můžu pomoct týmu a věřím, že to pak přijde,“ nevěší hlavu odchovanec pražské Sparty.

Věřme, že si je schovává na důležitější zápasy. Třeba už na čtvrteční čtvrtfinále turnaje!