HC Energie Karlovy Vary

Vladimír Eminger po dohodě opouští klub

Karlovarská Energie hlásí odchod na postu obránce. S klubem se na ukončení smlouvy dohodl Vladimír Eminger, jenž v lázeňském městě strávil necelé dvě sezony. Jeho kroky nyní vedou do nejvyšší německé soutěže.

Emingerovou novou štací bude Fischtown Pinguins hrající německou DEL. V klubu působí i další hráči, kteří si vyzkoušeli extraligu - brankář Tomáš Pöpperle, obránce Stanislav Dietz a útočník Dominik Uher,

„Vláďa si vyřídil německé občanství a požádal nás o předčasné ukončení smlouvy, která mu stejně měla vypršet na konci dubna. Po vzájemné dohodě jsme se rozhodli mu z úsporných důvodů vyhovět, po sezoně bychom totiž za něj kromě platu museli zaplatit i tabulkové odstupné jeho bývalému klubu. Vladimír bude od nové sezony hrát v Německu, do nového angažmá mu přejeme hodně štěstí a sportovních úspěchů,“ uvedl ke ztrátě v defenzivních řadách hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Vladimír Eminger přišel do Karlových Varů z Mladé Boleslavi na konci ledna 2019 v rámci výměny za Sabahudina Kovečeviče. Tu sezonu stihl, včetně duelů v play-out, osmnáct utkání, v nichž zaznamenal pět bodů (1+4).

Letos mostecký rodák naskočil do osmačtyřicet klání, během kterých posbíral dva góly a deset asistencí. Fanouškům se zaryl do paměti především trefou v západočeském derby, kterou rozhodl prodloužení a získal bonusový bod pro Energii.

Emingerovy výkony zaznamenal i reprezentační trenér Miloš Říha, jenž si jej vybral mezi náhradníky pro Channel One Cup.