HC Energie Karlovy Vary

Výhra v Liberci vykoupená ztrátami. Jak to vypadá s absencemi?

Energetici v úterý večer vydřeli výhru v Liberci. Cesta za dvěma body však vůbec nebyla snadná a navíc byla vykoupená nepříjemnými ztrátami.

Už v první třetině odstoupil ze zápasu obránce Tomáš Bartejs. Následné vyšetření v liberecké nemocnici nepřineslo dobré zprávy. Zkušený bek bude Energii kvůli zranění v horní části těla chybět minimálně šest týdnů. Smolná sezona tak pro jedenatřicetiletého hráče pokračuje, zdravotní trable totiž Bartejse nepustily do úvodních osmi kol.

V závěru úvodní části byl v hromadné bitce zasažen finský útočník Iikka Kangasniemi. Ten, stejně jako Bartejs, do zbytku zápasu už rovněž nezasáhl. U šikovného forvarda klub doufá, že se nebude jednat o nic vážného, o jeho startu v pátečním duelu ale zatím není jasno.

Po účasti ve zmiňované bitce nedohrál ani kapitán Energie Jiří Černoch. Ne však kvůli zranění, nýbrž po vyloučení do konce utkání. Po něm automaticky následuje přezkum trestu Disciplinární komisí, která může rozhodnout o dalším dodatečném potrestání. Verdikt komise by měl padnout nejdéle do začátku pátečního zápasu.