HC Energie Karlovy Vary

Výhry? Dobré pro sebevědomí. To hlavní ale teprve přijde, říká Jiskra

Vít Jiskra se i svým gólovým dílem podílel na čtvrté výhře energetiků v letošní sezoně. Energetici i díky jeho příspěvku vyhráli už čtvrtý z pěti přípravných duelů. Cesta k další výhře se ale snadno nerodila...

Víťo, máte za sebou výhru v Plzni. Jak byste popsal utkání?
Byl to velice specifický zápas, ostatně jako každý v Plzni. Na obou stranách jsou výborní fanoušci. Ne po celý zápas jsme ale předváděli hru, kterou jsme chtěli. Utkání bylo místy vyhrocené a tak jsme rádi, že jsme to tu vybojovali a vyhráli jsme.

V těžkých chvílích vás ale podržel Dominik Frodl…
Frodlík chytal výborně. Když jsme udělali chybu v obraně, podržel nás. V zápase měl neskutečné zákroky a dnešní vítězství jde za ním.

Gólově jste se podílel na dnešním derby. Jak byste svou branku popsal?
Byl jsem před bránou a Filip Koffer nastřelil puk do mé nohy. Kotouč se odrazil a já jsem do toho plácnul a prošlo to tam (smích). Jsem rád, že to tam padlo a mohli jsme odskočit do dvoubrankového vedení.

Po dnešku máte na kontě čtvrtou výhru z pěti zápasů, což je určitě příjemné…
Je to dobré pro naše sebevědomí, ale nedáváme tomu velkou váhu. Je to stále příprava. Chceme se pořádně připravit na naší hru a být stoprocentně připravení na sezonu, která začíná až 15. září. Tam se ukáže, jak na tom jsme.

Ze zápasu jste na chvilku odstoupil. Co se vám stalo a jste v pořádku?
Dostal jsem loktem do brady. Trochu jsem si cvakl zuby a mám roztrhnou bradu, ale není to nic, co by stálo za řeč.

Díky za rozhovor!

Související články