HC Energie Karlovy Vary

Za postup do play-off jsme rádi, shodují se esport hráči Energie

Karlovarští zástupci v Esport hokejové lize se radují z postupu mezi elitní osmičku. Jakub "Kubin" Černo (na snímku) a Jakub "Kubiii7" Bláha se ve vyřazovací části se porvou o postup do dalšího kola s pardubickým Dynamem.

Energetici v posledním kole porazili Plzeň celkovým poměrem 8:6, díky čemuž si zajistili postup ze sedmého místa. „Dojmy jsou samozřejmě skvělé, proti Plzni jsme oba zvládli své zápasy vyhrát a bereme tři body. Co se týče mého zápasu, tak jsem spokojený především s první polovinou, kdy jsem si zaslouženě vybudoval náskok. Pak jsem dovolil soupeři více šancí, ze kterých se dostal zpět do zápasu, ale vítězství se mi podařilo uhlídat,“ ohlíží se za west derby Jakub Bláha.

Ten porazil svého soka 6:5.

Činil se také spoluhráč a jmenovec – Jakub Černo. První karlovarská volba v esport draftu vyzrál výsledkem 2:1 na plzeňského Pavla “Pikeje“ Kaila.

„Pikej na mě vletěl od začátku, naštěstí pak jsem skóroval v první třetině, ve třetí dvacetiminutovce jsem vedl již 2:0 a od té doby jsem utkání kontroloval. Pikejovi jsem četl jeho protiútoky. Škoda gólu v závěru, naštěstí to však stačilo,“ vrací se ke své bitvě.

Kubin navíc před posledním utkáním základní části nic nepodcenil, ba naopak. „Na poslední zápas jsem se připravoval velice kvalitně, když jsem odehrál přátelské zápasy s Mikinem ze Zlína a s Notorikem z Litvínova. Všechny čtyři duely s nimi jsem vyhrál. S Kubou jsem před zápasem s Plzni odehrál vítězný duel 7:6, takže sebevědomí bylo.“

Nyní čeká energetiky vytoužená vyřazovací část.

„Postup do play-off je pro nás úspěchem, byl to i náš původní cíl. Po ne zrovna vydařeném začátku se nám dost vzdálilo, ale pak jsme zlepšili své výkony a především výsledky. Nakonec jdeme ze 7. místa do vyřazovací části, kde určitě chceme porazit favorizované Pardubice,“ burcuje před soubojem s východočeským týmem Jakub Bláha.

„Za postup do play-off jsem nesmírně šťastný, protože v polovině soutěže to s námi vypadalo všelijak. Naštěstí jsme zvládli těžké duely se Spartou, Zlínem a Brnem, což nám pomohlo do play-off. Vyřazovací část bude velice zajímavá a těším se na ni, jsem zvědavý, co to přinese. S Kubou do toho určitě dáme vše, abychom došli co nejdál,“

Kromě Energie postupují rovněž zmíněné Pardubice, dále také Liberec, Plzeň, Mladá Boleslav, Kladno, Brno a Třinec