HC Energie Karlovy Vary

Zábranský má jasno o dalším angažmá. Po sezoně ve Varech míří do Finska

Finalista o cenu nejlepšího nováčka sezony, pozvánka na kemp národního týmu a nyní také zahraniční angažmá. Libor Zábranský má za sebou v dresu Karlových Varů svou první kompletní sezonu v extralize. Jeho další kroky směřují do země tisíce jezer.

Teprve dvacetiletý obránce měl v uplynulé sezoně šanci ukázat se v extraligové konkurenci. Z Komety Brno hostoval v Karlových Varech. Bývalý mládežnický reprezentant se na západě Čech dočkal pravidelného vytížení a nastupoval i v přesilových hrách.

Brněnský rodák odehrál v dresu Energie jednapadesát duelů v základní části s bilancí 7 gólů a 7 asistencí. Další čtyři zápasy odehrál v rámci předkola play-off, ve kterém Energie podlehla Pardubicím.

Urostlý zadák si svými výkony řekl o nominaci mezi tři nejlepší nováčky sezony, pozvánku na kemp národního a nyní také o přestup do finské nejvyšší soutěže. Původně se měl Zábranský vrátit do Komety, nakonec ale míří do Jukuritu.

„Je pro mě čest se připojit do klubu s takovou tradicí. Hrát ve Finsku byl vždycky můj sen. Doufám, že společně dokážeme v příští sezoně velké věci,“ řekl pro hokej.cz ke svému přestupu Zábranský.

🔄 | Libor Zábranský mladší se po konci hostování v Karlových Varech nevrátí do brněnské Komety, posílí totiž celek finské nejvyšší soutěže Mikkelin Jukurit 🇫🇮 Libore, ať se daří! 💪

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Úterý 20. dubna 2021