HC Energie Karlovy Vary

Zkrotit tygra, část třetí. Energie se utká s Libercem

Reprezentační přestávka je minulostí a již naplno pokračuje extraligový kolotoč. Karlovarská Energie se v pátek představí, letos již podruhé, na libereckém ledě. Poprvé z tohoto města přivezla dva body. Zvítězí na severu i podruhé? Utkání startuje v 18:00.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport

O soupeři

Bílí Tygři jsou zatím jedním z největších pozitivních překvapení dosavadního průběhu soutěže. Aktuálně jim náleží v tabulce páté místo. A to i přesto, že mají statisticky nejhorší oslabení (72,15%) a druhou nejslabší přesilovku (12,05%). Z posledních pěti duelů vyhrála Pešánova družina hned čtyři a získala dvanáct bodů. Velmi se ji daří v ofenzivě. Tygři vstřelili již 63 branek, lepší je v tomto ohledu už jen vedoucí Dynamo a Litvínov.

Velký vliv na produktivitu má bezesporu nejproduktivnější hráč celé soutěže Tomáš Filippi, jenž má na kontě již 24 bodů (8+16). Jedenatřicetiletý centr si díky své formě zahrál také na nedávném Karjala cupu. Na životní sezónu má zatím zaděláno Jakub Rychlovský (8+8). Shodně 12 bodů mají na kontě Oscar Flynn (4+8) s Adamem Najmanem (3+9). Prvně jmenovaný se však v posledním vzájemném duelu s Karlovými Vary zranil a v sestavě chyběl.

Milým překvapením jsou zatím výkony mladého brankáře Daniela Krále. Dvacetiletý maskovaný muž začal sezónu jako náhradník o něco zkušenějšího Dávida Hrenáka. V posledních duelech jej ale do branky nepouštěl. Aktuálně mu s úspěšností zákroků 92,68% patří třetí místo mezi všemi extraligovými gólmany. Dá se tedy očekávat, že dostane důvěru i v pátek a podruhé se představí proti karlovarské Energii.

Vzájemné duely zatím pro Energii

Bílí Tygři jsou v letošní sezóně zatím oblíbeným soupeřem Energie. Aby také ne, oba dosavadní zápasy vyhráli svěřenci trenéra Bruka. Nejprve na konci září, kdy na svém ledě porazili Liberec 5:2. Druhý vzájemný zápas, který se odehrál na libereckém ledě, zvládli 2:1 po samostatných nájezdech. V utkání byly velké emoce a došlo také k několika zraněním. Duel nedohrál obránce Bartejs, ani útočník Kangasniemi. Trest do konce utkání vyfasoval kapitán Černoch.

Z kabiny Energie

První letošní reprezentační akce byla bez účasti karlovarských hokejistů. Po dlouhé době tak měl trenér Bruk k dispozici celý kádr. Po několika dnech zaslouženého odpočinku se vrhli hráči do tvrdého tréninku a přípravy na další důležitou část soutěže. Do tréninku se již vrátil po zranění zkušený harcovník Lukáš Pulpán, připraven je již také útočník Jan Bernovský, který už nastoupil v dresu partnerského Sokolova.

O utkání s Václavem Eismannem

Reprezentační přestávka jistě každému přišla vhod. Na druhou stranu, zápas je zápas. „V první řadě jsme rádi, že se po dlouhé repre pauze vracíme do zápasového režimu,“ zmiňuje asistent trenéra Bruka úvodem. A jak se chystali jeho svěřenci na pátečního soupeře? „Čeká nás soupeř, který má velkou variabilitu v útočném pásmu. Tam musíme být mimořádně pozorní, abychom tuhle jeho přednost eliminovali. Budeme chtít jednoznačně navázat na dvě vítězství, kterých jsme dosáhli před pauzou.“

Související články