HC Energie Karlovy Vary

Znovu do Rakouska! Reprezentační šestnáctku čekají další zápasy

Kalendář se začíná zaplňovat našemu nejmladšímu reprezentačnímu týmu. Svěřenci Milana Razýma v předchozích dnech absolvovali skills kempy a první říjnový víkend vyrazí opět do Salcburku, kde sehrají dvě přípravná utkání s tamním výběrem kategorie U17. Pozvánku do Rakouska obdrželi karlovarští útočníci Lukáš Slavík a Petr Tomek. Mezi náhradníky byl nominován brankář Martin Psohlavec.

Jak už bylo zmíněno, koncem září proběhly dva reprezentační skills kempy šestnáctky. Mladí hokejisté z východní části republiky se sešli v Kravařích a mladíci ze západní části se sešli první říjnovou neděli v Praze. Na jednodenním soustředění se budoucí reprezentanti pod dohledem Milana Razýma a jeho kolegů věnovali tréninku dovedností. Pozvánku na toto soustředění dostali i energetici. Do Prahy vyrazili brankář Martin Psohlavec a útočníci Lukáš Slavík a Petr Tomek. Mezi náhradníky byl vybrán obránce Pavel Kůrka.

Oba kempy trenérům posloužily rovněž k doladění sestavy pro další přípravné zápasy. I tentokrát náš nejmladší výběr zamíří do Salcburku, kde odehraje dvě utkání s výběrem tamější akademie kategorie U17. Vybraní hokejisté se sejdou v neděli 8. října v Praze odkud vyrazí do Salcburku. Tam už je večer čeká trénink na ledě. Zápasy pak odehrají ve dnech 10. a 11. října.

Šanci ukázat se před trenéry a zabojovat o nominaci na další akce dostali karlovarští útočníci Petr Tomek a Lukáš Slavík. Oba energetici byli pozváni už na předchozí přípravná utkání v Rakousku. Tam však Lukáš nakonec kvůli nemoci neodjel. V prvních přípravných utkáních v Rakousku se předvedl i brankář Martin Psohlavec, který je tentokrát nominován mezi náhradníky.

Brankář Martin Psohlavec v této sezoně přešel do extraligového dorostu Energie, kde vytvořil brankářskou dvojici s Michalem Oršulákem. Oba gólmani zazářili na President Cupu v Třinci, ale i v ostatních utkáních se na ně spoluhráči mohou spolehnout. Martin si poprvé reprezentační dres oblékl 24. srpna v utkání s Red Bull Salcburk U16. Čelil 24 střelám a o čisté konto přišel v poslední minutě utkání. Výhru si Martin připsal i v následujícím zápase proti rakouskému výběru kategorie U17. V našich soutěžích šikovný gólman zatím odchytal tři zápasy v Lize dorostu s průměrem 1,32 inkasovaných gólů za zápas.

Útočník Petr Tomek přestoupil do dorostu Energie z týmu devítky Komety Brno. Do nového týmu skvěle zapadl a sbírá několik bodů za zápas. Výbornou formu z přípravy si přenesl i do sezony, v níž má po osmi zápasech na svém kontě patnáct bodů (5+10). Výkony karlovarského střelce přitáhly pozornost Milana Razýma, hlavního kouče reprezentační šestnáctky a tak i Petr svůj hokejový um předvedl v přípravných zápasech v Rakousku, odkud si ze čtyř zápasů přivezl pět bodů (3+2).

Lukáš Slavík útočné řady karlovarského dorostu rozšířil v loňské sezoně, kdy naskočil i do několika zápasů deváté třídy. Také Lukáš v mistrovských utkáních pokračuje ve výborných výkonech z přípravy. V prvních osmi zápasech si nasbíral deset bodů (5+5). Hbitý útočník si svými výkony v loňské sezoně řekl o pozvánku na dubnový kemp projektu Výchova talentované mládeže (VTM). Na první turnaj v Salzburku Lukáš nakonec kvůli nemoci neodjel a tak si reprezentační dres poprvé oblékne až nyní.

Čtyřlístek energetiků, který si zatím získal pozornost Milana Razýma, uzavírá obránce Pavel Kůrka. Stejně jako Lukáš Slavík a Martin Psohlavec se i Pavel zúčastnil kempu projektu VTM a na první přípravná utkání reprezentační šestnáctky byl nominován mezi náhradníky. Karlovarský obránce si nakonec přece jenom balil kufry a do Rakouska vyrazil. Pavel stejně jako Lukáš Slavík přišel do Energie v loňské sezoně z Chomutova a rovněž odehrál i několik zápasů za devátou třídu. V letošní sezoně už má na kontě dva body (1+1). Stejný počet bodů si Pavel přivezl i z Rakouska (1+1).

Nominace české šestnáctky

Brankáři:

Sebastian Charvát (Liberec), Jan Láryš (Poruba).

Obránci:

Jakub Vaněček (Liberec), Vojtěch Hora (Mladá Boleslav), Václav Nedorost (České Budějovice), Daniel Skyba, Tomáš Vrzal (oba Slavia Praha), Jiří Kamas (Škoda Plzeň), Tadeáš Cífka (Přerov),Karel Studnický (Hradec Králové).

Útočníci:

Šimon Bělohorský (Liberec), Filip Matějka (Mladá Boleslav), Jan Kerbler (Kometa Brno), Lukáš Slavík, Petr Tomek(oba Karlovy Vary), Jan Hrček (Třinec), David Huk, Vojtěch Švancar (oba Slavia Praha), Jakub Slováček (Škoda Plzeň), Matěj Ryšavý (Přerov), Filip Brzák, Jaroslav Vondruška (oba Hradec Králové).

Náhradníci:

Brankáři: Marek Sklenička (Mladá Boleslav), Martin Psohlavec (Karlovy Vary), František Poletín (Slavia Praha). Obránci: Lukáš Kachlíř (Liberec), David Zmrhal (Jihlava), Ondřej Ruml (Pardubice), Adam Burda (Sparta Praha), Ben Stefan Reisnecker (Škoda Plzeň), Patrik Zatloukal (Vítkovice). Útočníci: Dominik Krajdl (Liberec), Petr Hanyš (Mladá Boleslav), Šimon Katolický (Jihlava), Martin Hečko (České Budějovice), René Řehák, Dominik Řípa, Matěj Weiss (všichni Třinec), Tobiáš Sekanina (Olomouc), Jan Fodor, Jiří Maxa, Matěj Tománek (všichni Škoda Plzeň), Maxmilián Man (Vítkovice).

Program zápasů v Salcburku

Úterý 10. října:

17:00 EC Red Bull Salcburk U17 – Česko

Středa 11. října:

15:30 EC Red Bull Salcburk U17 – Česko