HC Energie Karlovy Vary

Znovu do boje! Podaří se Energii vyloupit O2 arenu?

Extraligové zápasy nabírají grády a energetiky čeká další těžký boj. Tentokrát mají namířeno do Prahy, kde se utkají se Spartou, která je aktuálně na třetím místě. Naváží karlovarští hokejisté na bojovný výkon z víkendu a zažijí vítěznou euforii? To se ukáže ve středu 18. října. Úvodní buly předehrávky dvanáctého kola padne v 18:30 hodin.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport

O soupeři

Před letní přípravou došlo ve Spartě ke změnám v trenérském týmu. Klub opustil švédský trenér Hans Wallson, který působil jako asistent Miroslava Hořavy a klub s ním neprodloužil kontrakt. Hlavním trenérem se stal Pavel Gross a jeho asistentem je Miloš Hořava.

Rudý dres už v této sezoně neoblékají obránci Martin Jandus, Stefan Warg a Adam Polášek. Útočné řady opustil Dominik Simon, Olavi Vauhkonen, Gustaf Thorell, David Kaše, David Dvořáček, Daniel Přibyl, David Tomášek, Ostap Safin a Erik Thorell.

A co sparťanské posily? Do týmu se ze Švýcarska vrátil útočník Filip Chlapík (1+8). Finský útočník Jani Lajunen (1+4) pálil ostrými hned v prvním zápase. Dalším nováčkem ve sparťanském útoku je Američan Josh Kestner (1+6) Zadní řady posílili Aaron Irving (1+0) a Vojtěch Mozík (1+2).

Pražský celek vletěl do sezony jako vítr a z prvních šesti zápasů odkráčel vítězně. Po bodu Sparťané ztratili pouze v duelech s třineckými Oceláři a pardubickým Dynamem, protože oba zápasy rozsekly až nájezdy. Vítěznou šňůru jim přetrhla Kometa Brno, když Dominik Furch vynuloval sparťanské střelce. Po tomto utkání se Spartě nedaří vrátit se na vítěznou vlnu. V osmém kole si sice poradila s Vítkovicemi, ale následně se musela sklonit před libereckými Bílými Tygry a rozjetou litvínovskou Vervou. Vítězství Pražané slavili až v posledním zápase, kdy na domácím ledě porazili Mountfield HK. S dvaceti dvěma body je tým Sparty na třetím místě tabulky.

Z kabiny Energie

Energetici mají za sebou náročný víkend. Nejprve je čekal výjezd na jih Čech, kde ve třetí třetině za stavu 0:2 nastartoval obrat Dávid Gríger. Skóre srovnal Matěj Stříteský a bonusový bod v nájezdech vystřelil Tomáš Rachůnek.

Zlepšený výkon a bojovnost energetiků bohužel nestačila na rozjeté Dynamo. Karlovarské střelce vynuloval Roman Will. Toto utkání bylo speciální pro Dominika Frodla, který se poprvé na ledě potkal se svými bývalými spoluhráči a svého oblíbence pozdravili i pardubičtí fanoušci. Zajímavým momentem byla bitka, kdy kapitán Energie Jiří Černoch „vysvětlil“ Tomáši Vondráčkovi, jak se má chovat k jeho spoluhráčům, a hlavně to že na gólmana si nikdo nemá dovolovat.

To že před sebou mají těžký boj, si uvědomují nejen hráči, ale i trenéři Energie. „Čeká nás další extraligový favorit, který je na svém hřišti velice silný. Hodně forčekuje a má ve svém středu silné ofenzivní osobnosti. My budeme chtít navázat na zlepšený projev, který jsme měli s Pardubicemi a naši hru výrazně přizpůsobit tomu, co je funkční na úzkém kluzišti, které nás ve středu čeká,“ nastiňuje přípravu na středeční utkání se Spartou asistent trenéra Václav Eismann.

Karlovarští hráči jsou srdcaři a bojovníci. Pokud naváží na svůj výkon v duelu proti Pardubicím a postaví se Spartě jako jeden tým, tak by mohl cinknout i nějaký bod. Před utkáním s Dynamem provedli trenéři změny ve formacích a tak se nechme překvapit, jaký recept vymyslí proti Spartě. Práci jim zkomplikuje to, že se nejen v utkání se Spartou, ale i v následujících týdnech budou muset obejít bez Lukáše Pulpána. Zkušený obránce totiž v souboji s českobudějovickým Motorem utrpěl zranění v horní části těla.