HC Energie Karlovy Vary

Zpátky na ledě! Energetici začali finální přípravu na sezonu

Po třítýdenním volnu se karlovarští hokejisté znovu vrací k tréninku. Po letní části, kdy trénovali především na suchu, nyní začíná finální část před ostrým startem do sezony.

„Kluci se musí nejprve trochu rozkoukat po dovolených, ale první trénink vypadal velice dobře, hráči byli živí, odpočatí. Tento týden nás kromě čtvrtka čeká jen dopolední fáze, kdy jdeme na led dvakrát. Kluci stráví hodinu v posilovně a zhruba hodinu a čtvrt na ledě. Od příštího týdne už najíždíme na dvoufázový režim i na ledě,“ popsal program nejbližších dní David Bruk.

Trenérský štáb jím vedený má k dispozici takřka kompletní kádr. Chybí jen útočník Jiří Kulich, který se aktuálně připravuje s národním týmem do 20 let na srpnové mistrovství světa a o jehož dalším působení v Karlových Varech bude mít zásadní slovo organizace Buffala Sabres, která si talentovaného forvarda vybrala v 1. kole letošního draftu do NHL.

Později se do přípravy zapojí i další mladí reprezentanti, brankář Adam Dybal a obránce Matteo Kočí, kteří v minulém týdnu nastoupili za národní tým do 18 let v trojzápase proti Švýcarsku a reprezentační povinnosti je budou čekat i nadále, oba si totiž zahrají na prestižním Hlinka Gretzky Cupu.

Jiří Černoch nechyběl na úvodním tréninku A-týmu


V přípravě naopak nechybí Jiří Černoch, který po účasti na květnovém světovém šampionátu dospělých začal s individuálním suchým tréninkem později. Do srpnového odletu do zámoří se s A-týmem bude připravovat i útočník Dominik Rymon, jenž v nové sezoně bude hrát juniorskou WHL za tým Everett Silvertips.

„Jsem rád, že už to začalo. Na led jsem se moc těšil, protože už jsem byl nějakou dobu bez něj. Chodil jsem ale už na dobrovolné tréninky, je to lepší, když jsme tu všichni. Na kluky jsem se moc těšil,“ říká bronzový medailista z letošního světového šampionátu.

Bruk má tak pro závěrečnou fázi k dispozici kádr čítající takřka tři desítky hokejistů, nechybí v něm ani karlovarští junioři Robin Sapoušek či Samuel Šmajda. Sestavu Energie by ale dle svých slov rád posílil ještě o jednoho až dva útočníky.

Od týmu se naopak po letní přípravě odpojil mladý obránce Vítek Benda, který by měl na try-outu zabojovat o místo v sestavě jednoho z prvoligových klubů.

Po úvodním tréninkovém týdnu už na A-tým Energie čeká první přípravný duel v Sokolově, celkem odehrají energetici hned jedenáct přátelských utkání.

„Jsme spokojeni, podařilo se nám vybrat zápasy, které potřebujeme. Některá utkání jsou pro nás důležitější, jiné bereme spíš jako kondiční zpestření. Na turnaji v Norimberku už bychom chtěli hrát v kompletním složení a už nás bude hodně zajímat organizace hry,“ popisuje složení přípravných duelů nový hlavní kouč energetiků.

Hned po turnaji v Německu už se energetici poprvé představí regulérně doma, 6. září přivítají na hlavní hale KV Areny Litvínov. V azylu ještě předtím odehrají duel na tréninkové hale s Litoměřicemi (16.8.) a v Mariánských Lázních s Libercem (18.8.).

Z důvodů nezbytných technických úprav bude totiž led na hlavní hale KV Areny k dispozici až začátkem září. Na soutěž se tak energetici připravují výhradně na ledě vedlejší haly. Nevidí to hlavní kouč jako menší nevýhodu?

„Zeptal bych se spíš hráčů. Venku panují šílená vedra, mně je tady velice příjemně. Myslím si, že je pro nás možná výhodnější trénovat tady,“ hodnotí provizorní podmínky Bruk.

Aktuální soupiska A-týmu HC Energie pro finální fázi přípravy

Brankáři: Adam Dybal, Vladislav Habal, Petr Hamalčík, Štěpán Lukeš

Obránci: Tomáš Bartejs, David Bernad, Ondřej Dlapa, Tomáš Havlín, Matteo Kočí, Filip Krajčík, Dalimil Mikyska, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, Martin Rohan

Útočníci: Jozef Baláž, Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Dávid Gríger, Jan Hladonik, Vít Jiskra, Petr Koblasa, David Kofroň, Martin Kohout, Tomáš Rachůnek, Tomáš Redlich, Dominik Rymon, Robin Sapoušek, Samuel Šmajda, Tomáš Vondráček, Jiří Kulich*


*aktuálně s národním týmem do 20 let

Fotogalerie