HC Energie Karlovy Vary

Zpátky na ledě! V tréninku jsou i karlovarští junioři

Po pár týdnech volna už jsou zase zpátky na ledě. Řeč je o karlovarských juniorech, kterým už ve čtvrtek začala další fáze přípravy na nový extraligový ročník.

V okleštěné sestavě bez členů reprezentační osmnáctky a od druhého dne také bez hlavního kouče Václava Eismanna, který působí jako asistent reprezentace U17) zahájili hráči nejstarší mládežnické kategorie předzávodní období. V nadcházejících týdnech je čekají takřka denně dvou i vícefázové tréninky na ledě i na suchu, pokračovat bude i zápasová příprava.

„Tréninky po delší pauze byly náročné. Úplný skok to pro mě nebyl, protože jsem se už dřív připravoval na ledě s bráchou (Matyáš Adámek – pozn. redakce), ale myslím si, že ta intenzita byla o dost větší než jsem čekal,“ zhodnotil úvod přípravy na ledě kapitán juniorů Lukáš Adámek, který se nebojí ani již zmíněných vícefázových tréninků.

„Nářez to určitě je. Myslím si ale, že je to lepší, když do toho skočíme takhle rovnou, než postupně, ať pak máme z čeho čerpat,“ hledal pozitiva na náročném programu devatenáctiletý forvard.

Rozpis přípravy juniorů

Rozpis Extraligy juniorů

Na led se těšil on, ale i jeho spoluhráči, což potvrzují i slova útočníka Jana Botoše. Mladý forvard kvůli zdravotním problémům neodehrál v loňské zkrácené sezoně jediný duel, teď už je ale plně připraven svému týmu i na ledě.

„Myslím, že na led jsme se všichni hodně těšili, měli jsme do tréninku velkou motivaci. První trénink jsme si užili a jsme rádi, že jsem se zase společně sešli,“ přitakává Adámkovi osmnáctiletý útočník.

Třítýdenní volno od konce úvodní fáze přípravy je tak zapomenuto. Junioři hned na úvod absolvovali testy FTVS, dále je čeká kromě tréninků na ledě včetně těch dovednostních i příprava na suchu, hodně času stráví i v posilovně.

Během úvodního týdne si mladí energetici mohli, stejně jako jejich mladší parťáci z dorostu, užít i přítomnost Martina Frka, hráče, který nastupuje v posledních sezonách i v NHL.

„Byla to pro nás velká zkušenost. Je to super sledovat hráče, který hraje v NHL. Máme velké štěstí, že tady s námi může být,“ užíval si Frkovu přítomnost během speciálních tréninků pro útočníky Lukáš Adámek, stejně jako jeho klubový spoluhráč Jan Botoš. „Martin je super kluk. Hodně nám pomáhá, radí nám a je pro nás velké plus, že je tady s námi,“ dodává.

To, na co se všichni těší asi nejvíc, je čeká už první srpnový týden. Na řadu přijdou první přípravné zápasy a nebude jich málo. Na úvod se junioři utkají 5. srpna s pražskou Spartou, během tří týdnů pak sehrají dokonce jedenáct (!) přátelských utkání, kdy chybět nebude ani tradiční domácí turnaj O pohár hejtmana.

Přípravu juniorů budeme sledovat i nadále, proto sledujte náš web i sociální sítě naší mládeže.

Facebook | Instagram

Fotogalerie