HC Energie Karlovy Vary

Zpět na místě činu. Petr Koblasa se vrací do Karlových Varů

Karlovarská Energie hlásí další posilu do útočných řad. Do lázeňského města přichází fanouškům dobře známý Petr Koblasa, který poslední tři sezony odehrál v dresu Pirátů.

Šikovný pravák působil v karlovarské organizaci od dorosteneckého věku. Zahrál si zde s Vlčí smečkou prestižní mládežnickou soutěž MHL a v Karlových Varech také dostal první šanci v seniorském hokeji. Celkem má na svém kontě 198 extraligových startů s éčkem na hrudi, včetně baráže.

S Energií podepsal soběslavský rodák smlouvu na jeden rok s platností do 30. dubna 2020. Obě strany se navíc dohodly, že v případě oboustranné spokojenosti budou v průběhu sezony jednat o jejím možném prodloužení.

„Petr zaznamenal pod trenérem Růžičkou sportovní progres a v loňské sezoně patřil mezi nejlepší hráče Pirátů, proto jsme se rozhodli přivést ho zpět do Karlových Varů,“ sdělil na adresu staronové tváře hlavní trenér Martin Pešout.

Během své tříleté štace u Pirátů chyběl v základní části pouze ve třech zápasech, jinak byl stabilním článkem chomutovské sestavy. V paměti je ještě Koblasova střelecky vydařená baráž. Ani jeho 9 branek ve 12 zápasech však Pirátům k udržení extraligy nepomohlo.

Statistiky Petra Koblasy